Onze tuiniertips

Zin om aan het tuinieren te slaan? Daar kunnen we volledig inkomen. En met onze tips ben je zo op weg.

Onze tuiniertips

Werken in de tuin kan een heel rustgevend en ontspannend effect hebben. Om nog maar te zwijgen van de spontane after work-taferelen: lekker hangen in de pas geïnstalleerde hangmat, uitgebreid tafelen met groenten en kruiden van eigen kweek, ... Tijd doorbrengen in je tuin kan toch zo zalig zijn!

Text And Image Section

Grote schoonmaak van je terras

Tijdens het koude winterseizoen zitten we liever binnen, begrijpelijk ook. Maar eens de zon zich terug laat voelen, wordt de tuin opnieuw een stuk aanlokkelijker. Heb je een terras, dan kan je er weer je buitensalon van maken. Alleen maak je het best wel eerst proper, grote kans immers dat het de voorbije maanden eerder grauw en vuil geworden is. Met een hogedrukreiniger of reinigingsapparatuur zoals een terrasreiniger zien je klinkers of tegels er in geen tijd weer als nieuw uit.

Text And Image Section

Maak het knus met tuinmeubilair

Eens je dat klusje achter de rug hebt, kan je je tuinmeubelen terug uit het tuinhuis halen. Of je neemt gewoon de beschermhoes eraf, mocht je de meubels buiten hebben laten staan. Uiteraard kunnen een tuintafel en enkele tuinstoelen niet ontbreken. Niks zo fijn als buiten een hapje eten of gezellig een aperitiefje drinken. Woon je in een appartement en moet je het doen met louter een balkon of heb je aan je huis enkel een klein koertje, kies dan voor een balkonset bestaande uit een kleine tafel en stoelen die inklapbaar zijn.

Text And Image Section

Relaxen in ligzetel of hangmat

Wil je het jezelf echt comfortabel maken, dan moet je ook een ligbed of relaxstoel buiten plaatsen. Met een tuinstoelkussen erbovenop lig je zowaar nóg beter. Heerlijk is het om op die manier een boek te lezen of een zonnebad te nemen. Zo maak je je hoofd leeg en kom je helemaal tot rust. Ook een hangmat heeft dat effect, zo mogelijk nog sterker. Als je kiest voor eentje met een standaard heb je zelfs geen twee goed gepositioneerde bomen meer nodig. Meer nog, dergelijke makkelijk opbergbare hangmatten neem je gewoon mee in een draagtas naar waar je maar wilt, bijvoorbeeld voor een dagje aan het strand.

Text And Image Section

Bloemen en planten als decoratie

Zodra je al je tuinmeubels hebt geïnstalleerd, kan je je terras verder gaan aankleden. Zorg voor wat kleur en geur met bloemen en planten. Laat daarbij je keuze afhangen van hoeveel zon je terras vangt. Maak het wat bloempotten en bloembakken betreft wel niet té bont: streef naar een coherent geheel en ga eventueel af op het interieur van je huis. Zo word je terras een volwaardige extra kamer, maar dan buiten. Tot slot kan je ook niet om een parasol heen. Overweeg een vierkant model, dat sluit beter aan op een muur en je creëert er ook meer schaduw mee. Een verstelbaar exemplaar is nog handiger, want je past het makkelijk aan je wensen aan.

Text And Image Section

Licht en warmte zorgen voor sfeer

Als je graag tot 's avonds laat in de tuin zit, kan je voor extra sfeer zorgen met leuke tuinverlichting. Stijlvolle stalampen, kleurrijke lampionnetjes aan een snoer of een klein lampje voor op tafel, de keuze is aan jou. Als het wat koeler wordt, kan je ook een vuurschaal of tuinhaard aanmaken. Ze zijn een veiliger en netter alternatief voor een kampvuur. Maar het resultaat is hetzelfde: je krijgt het er warmer van en ook de gezelligheid stijgt naar een ongekend niveau!

Text And Image Section

Kindvriendelijke tuin

Niet alleen jij geniet graag van je tuin, ook je kinderen spenderen er graag tijd in. En al helemaal als ze het nodige buitenspeelgoed ter beschikking hebben. Met schommels, glijbanen of een trampoline tover je de tuin om tot een mini-pretparkje. Op warme dagen kunnen een opblaasbaar zwembadje of een waterpistool dan weer voor heel wat vertier zorgen. In een kindertent kunnen je kinderen even bekomen en afgeschermd van de brandende zon rustig een boekje lezen of genieten van een lekker vieruurtje. Wat kan een tuin toch plezant zijn!

Wil je op de hoogte blijven van het tuinaanbod op Lidl.be? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op maat van tuinliefhebbers.


Schrijf je nu in!