Lokaal en vers

Elke dag een verse aanlevering Belgische topproducten

Er worden elke dag kraakverse groenten en fruit in onze depots geleverd. En een dag later liggen ze al meteen in onze rekken. Bovendien komen die groenten en fruit zoveel mogelijk van Belgische telers. Ook bij ons vers vlees vind je de Belgische driekleur op tal van producten terug. Zo ondersteunen we de Belgische telers & economie én beperken we ook de impact van transport op het milieu. 


Kortom bij Lidl vind je verse, lokale topproducten tegen een zachte prijs.

Groenten & fruit

Het familiebedrijf Rotom, dat zijn teler Erik en zijn twee zonen Roel en Tom

Levert al meer dan 25 jaar tomaten aan Lidl

Zij telen zelf o.a. onze kerstrostomatenmix en staan in nauw contact met de telers van andere tomatensoorten. Op die manier houden we de keten zo kort mogelijk en zorgen we ervoor dat de producten zo snel mogelijk na het oogsten in onze rekken komen te liggen.


Zo vind je bij Lidl enkel kraakverse producten met de beste kwaliteit. Wist je trouwens dat we maar liefst 13 verschillende soorten tomaten hebben.


Teler Ann-Sophie Noppe uit de regio Haspengouw

Leverancier van onze peren sinds 2010

Onze sappige peren komen van Vergro NV, een familiebedrijf dat werd opgericht en nog steeds geleid wordt door de familie Noppe.


Al hun producten worden in eigen beheer geteeld, gesorteerd en verpakt. Daarnaast staan ze ook zelf in voor de levering en transport van alle goederen. Op die manier kunnen zij hun ecologische voetafdruk goed monitoren en zo beperkt mogelijk houden. De slogan van de familie Noppe luidt dan ook: think global so buy local.


Onze peren volgen dus een heel korte en lokale keten: van het veld naar onze winkelrekken. Zo blijven ze lekker vers en sappig!


Fruit- en groentenexportbedrijf Vergro

De ‘Red Modoc' is een bloedrode Haspengouwse peer, die Lidl exclusief bij Lidl wordt verkocht.

Fruit- en groentenexportbedrijf Vergro pakte twee jaar geleden uit met de eerste oogst van deze rode Red Modoc-peer. Dit past volledig in onze strategie om zoveel als mogelijk in te zetten op lokale producten. Door de rechtstreekse samenwerking met Vergro hoeven we ook niet langer via veilingen of groothandels te passeren. En dat heeft een positief effect op de prijs die de producent krijgt en op de prijzen in de winkels.


Wat de Red Modoc bijzonder maakt, is de dieprode kleur. Zowel in de koelkast als op kamertemperatuur bewaart de peer erg lang. Hij heeft een bijzonder zoete smaak en je kan hem gemakkelijk uit het vuistje eten of stoven.

De naam Red Modoc gaat verwijst naar een Amerikaanse indianenstam, afkomstig uit de regio waarvan de peer oorspronkelijk vandaan komt.


Ontdek meer


Teler familie Nooyens uit Ravels

Verschillende jaren trouwe leverancier van onze asperges

Het familiebedrijf van vader Fons en zoon Jan Nooyens uit Ravels, levert al een paar jaar het gros van zijn oogst rechtstreeks aan Lidl. Door niet via de veiling te passeren maar direct aan Lidl te leveren, wordt heel wat nodeloos transport vermeden en geraken de asperges twee dagen sneller en dus verser bij de klant.


Ontdek meer


Teler Baudouin Dewulf uit Geer

Leverancier van onze krieltjes sinds 2005

De krieltjes van Lidl worden geteeld op geïrrigeerde velden waardoor ze (ondanks de warme zomers) toch vastkokend en van topkwaliteit blijven. Ze worden speciaal op grootte geselecteerd zodat ze mooi gelijkmatig zijn. Je kan krieltjes perfect met de schil eten, want daar zitten heel wat voedingsstoffen in. Minder schilwerk dus, daar kan je alleen maar blij van worden!


Teler Wouter uit Kontich

Leverancier van onze verse kropsla sinds 2012

Onze kroppen sla komen van bij De Glastuin uit Kontich. Het productieproces neemt zo'n 7-8 weken in beslag. Ze investeerden in o.a. warmte via warmtekrachtkoppeling en maken gebruik van een eb- en vloedsysteem. Zo zijn onze kroppen sla lokaal, duurzaam geteeld en bovendien superlekker.


Teler Alexander uit Kortemark

Leverancier van onze verse wortelen sinds 2012

Onze wortelen komen van bij Group Verduyn uit Kortemark, een echt familiebedrijf waar de tijd niet stilstaat. Ze investeerden o.a.in groene energie en in het recycleren van afvalwater. Zo zijn onze wortelen lokaal, duurzaam en bovendien superlekker.


Teler Yves uit Balegem

Leverancier van ons vers witloof sinds 2010

Dankzij teler Yves uit Balegem (Primalof) ligt er elke dag vers witloof in onze rekken. Het witloof kweken werd van vader op zoon doorgegeven, maar Yves drukte zijn stempel op de zaak door duurzaamheid voorop te zetten. Een visie die perfect aansluit bij de werkwijze van Lidl. Zo wordt het water meermaals hergebruikt en investeerde hij in een extra geïsoleerde loods om het energieverbruik te beperken.


Vlees en vis

Teler familie Verplancke uit Diksmuide

Reeds verschillende jaren trouwe leverancier van onze chateaubriand

De familie Verplancke uit Diksmuide is reeds 3 generaties actief in de vleesveehouderij. Kevin streeft naar het innovatief fokken van Belgisch witblauw. De teelt van eigen ruwvoeders op het bedrijf zorgt voor een een smaakvol stuk vlees. Alle runderen bevinden zich in grote ruimtes, volledig ingestrooid, die het dierenwelzijn extra bevorderen.


Albert Ras van Sea Fresh uit Urk (Nederland)

Het Nederlandse familiebedrijf Sea Fresh levert zijn heerlijke verse vis reeds jarenlang aan Lidl. De zalm wordt verantwoord gekweekt in de prachtige heldere fjorden van Noorwegen en draagt het ASC-keurmerk.


Teler Herman uit de Noorderkempen

Jarenlange trouwe leverancier van onze kipschnitzels

De familie Wouters uit de Noorderkempen is reeds generaties actief in de kippenhouderij. Herman Wouters werkt er samen met zijn zonen, die ook in het bedrijf zijn gestapt. De kippen groeien op met 100% plantaardige voeding van Belgische leveranciers. Hun welzijn is erg belangrijk en daarvoor gebruikt het bedrijf de modernste technieken. Zo zitten de diertjes op een bed van vlas en houtkrullen in de stallen. De kuikentjes worden ook daar geboren zodat ze niet van ergens anders moeten worden vervoerd.