Banner

Dranken

Voor de liefhebbers van een goed glas

Wijnen uit alle hoeken van de wereld, een lekker aperitief of tal van streekbieren… Bij Lidl hebben we aan alles gedacht, keuze voor iedereen die telt.


Lidl biedt het hele jaar door verschillende dranken aan. Graag verfrissende drankjes bij hoge temperaturen of warme dranken bij lage? Of zelfs omgekeerd? Lidl bedient je op je wenken.

Een drankje voor de dorst

Ontdek ons ruime aanbod frisdrank, water, koffie, …

Wijn uit de hele wereld

In je Lidl-winkel kan je terecht voor bubbels, rosé-, rode en witte wijn, afkomstig uit Europa én de rest van de wereld. Zo vind je zeker een wijn die past bij je smaak of gerecht en dat binnen verschillende prijsklassen. Een fles wijn, bag-in-box of een biologische wijn,… Lidl heeft aan iedereen gedacht!

De frisse begeleider van je maaltijd

Text And Image Section

Een fles uit Europa of liever een fles van overzee? Bij ons vind je zeker en vast die ene fles wijn die perfect bij je gerecht past!


Witte wijn is ideaal in combinatie met visgerechten, bij een kaasplank of als verfrissing tijdens de zomer.


Rode wijn is de perfecte begeleider van vleesgerechten, bij een kaasplank of simpelweg tijdens een knusse avond in de zetel.


Rosé doet meteen aan Een warme zomeravond of een terrasje in de zon denken.

Met bubbels is het altijd feest

Text And Image Section

Als het op bubbels aankomt, halen we alle middelen boven: prosecco, cava én champagne. Je vindt zeker wat je zoekt.


Cava is een Spaanse schuimwijn en wordt bij Lidl verkocht in de witte en rosévariant. Cava wordt ingedeeld naargelang de zoetheid. De schuimwijn moet minstens 9 maanden in de kelder bewaard worden.


Prosecco is de naam van zowel een Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt.

De wijn kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt. Het verschil zit hem in de bubbels. Spumante is de Italiaanse benaming voor een mousserende wijn die meer dan drie bar druk bevat. Frizzante is wijn die half mousserend is.


Champagne is schuimwijn afkomstig uit de Franse champagnestreek en mag zich pas zo noemen als hij geproduceerd wordt volgens de traditionele methode.

Een frisse pils of liever een stevig abdijbiertje?

Een groot deel van onze bieren zijn abdijbieren. Het grootste verschil tussen blonde, dubbele en tripel abdijbieren ligt in de hoeveelheid graan per liter water die tijdens het brouwen gebruikt wordt. Dat beïnvloedt het suikergehalte van het bier en bijgevolg het alcoholpercentage.

Aperitief of liever digestief

In ons aanbod sterkedranken vind je voor ieder wat wils: gin, wodka, whisky, rum, porto, sherry, amaretto, vermout,… Alles van een heerlijke opwarmer tot de basis voor je cocktail of als digestief bij je koffie of dessert.