Vlees

Een beestig lekker aanbod

Verse voeding van de hoogste kwaliteit voor iedereen die telt: dat is één van de kernwaarden van Lidl. We werken zoveel mogelijk samen met Belgische fokkers om steeds de beste kwaliteit van ons vlees te garanderen. Om een optimale versheid te behouden wordt het vlees bovendien bij de slagers zelf verpakt. Ook hygiëne speelt een belangrijke rol. Het materiaal dat gebruikt wordt om het vlees te versnijden wordt meerdere keren per dag gereinigd en vervangen. Dankzij onze strenge kwaliteitscontroles belandt enkel het beste vlees in onze rekken.


Niet enkel de versheid en de kwaliteit van het vlees in onze rekken is belangrijk, ook dierenwelzijn staat hoog aangeschreven bij Lidl. We spelen al jaren een voortrekkersrol op het vlak van dierenwelzijn. Dat komt doordat we dag na dag bewijzen dat we goede kwaliteit tegen de laagste prijs kunnen leveren én tegelijkertijd respect hebben voor het welzijn van dieren. Dankzij onze inspanningen mochten we in 2015 met trots de prijs voor diervriendelijkste supermarkt van Europa in ontvangst nemen.

Tijd voor een mals stukje rood?

Als we spreken over rood vlees, dan hebben we 't over het spiervlees van zoogdieren. Bij het horen van de term denk je natuurlijk spontaan aan een sappige, malse rundsteak of een goed doorbakken varkenshamburger. Maar een hazenrugfilet of een hertenbiefstuk zijn evenzeer rood vlees. En zeg nu zelf, dat kan al eens smaken hé? Aangezien we bij Lidl énkel het beste voor onze klanten willen, is ons rood vlees lekker van smaak, uitstekend van kwaliteit en dankzij de dagelijkse aanlevering ook altijd vers. Steevast aan dezelfde lage Lidl-prijs die je van ons verwacht. 

Meat our World

Een wereldreis vol smaken

Een wereldreis vol smaken

Bij vlees denken we automatisch aan een lekker stukje Belgisch witblauw. Da's begrijpelijk, maar ben je niet nieuwsgierig naar hoe vlees in andere delen van de wereld smaakt? Je wordt op je wenken bediend! Bij Lidl vind je regelmatig vleessoorten van over de hele wereld die je herkent aan de 'Meat Our World'-verpakking. Wist je dat de smaak van vlees bepaald wordt door het dierenras en de voeding die het dier krijgt? Zo verschilt de smaak en malsheid van een Ierse angussteak merkbaar van het vlees van Belgische runderrassen. Tijd om je smaakpalet te verruimen!


Meat Our World in De Keuken van Lidl

Belbeef

Gegarandeerd goed gesoigneerd

Gegarandeerd goed gesoigneerd

Het merendeel van het rundsvlees dat je bij Lidl koopt, draagt het Belbeef-label. Dat garandeert dat het vlees dat je koopt heel strikt gecontroleerd is en aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Deze eisen liggen vast in de Belbeef-standaard, een lastenboek voor álle schakels van de rundvleesketen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het welzijn van de runderen, gaande van het voorzien van een eigen voederplaats per dier tot het installeren van ligmatten in de stal.

Het Belgisch witblauw

Text And Image Section

Het Belgisch witblauw of BWB is een runderras dat voor het eerst werd ontwikkeld in 1989 en voornamelijk gekweekt wordt voor het vlees. Het ras herken je in één oogopslag: wit met zwarte vlekken en bijzonder gespierd. Het is een vroegrijp ras dat zorgt voor mals en mager vlees. Bovendien is het ook cholesterolarm. Doordat de methaanuitstoot per kilogram geproduceerd vlees zo laag is, is het ook één van de meest ecologische runderrassen die er zijn.

Beter Leven

Kwaliteitslabel met 1 ster

Kwaliteitslabel met 1 ster

Wij zijn de enige Belgische retailer die enkel nog varkensvlees in onze winkelrekken legt dat het Beter Leven-kwaliteitslabel met 1 ster draagt. Het label garandeert -in een notendop- dat de dieren een prettiger leven hebben gehad in betere omstandigheden. Een grote investering voor Lidl, waar zowel dier, consument als veehouder baat bij hebben. Beter leven? Check het label even!


Meer info

Kakelvers gevogelte

Bij Lidl vind je uiteraard niet enkel rood vlees, maar ook wit vlees, het spiervlees van gevogelte. Je denkt meteen aan kakelende kippen en klokkende kalkoenen, begrijpelijk. Maar doorheen het jaar bieden we ook regelmatig tijdelijke seizoensproducten en acties aan, zoals parelhoen, fazant en kwartel. Gevogelte is over het algemeen mager vlees en past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de hoge concentratie eiwitten, vitamines en mineralen.

100% Belgium

Text And Image Section

Al ons kippenvlees is afkomstig van Belgische kippen die plantaardig gevoed worden. Doordat onze winkels dagelijks beleverd worden, is het vlees lekker vers en van topkwaliteit. In ons aanbod vind je meer dan 20 soorten kippenvlees, van kippenonderbouten en kippenhaasjes tot kippenborstfilets, al dan niet gemarineerd. 

Lekker watertanden met onze fijne vleeswaren

De Keuken van Lidl