Banner

Groenten en fruit

Vers, voordelig en vol vitaminen

Wist je dat je bij Lidl meer dan 150, hon-derd-vijf-tig (!), verse groente- en fruitsoorten vindt? Da’s verschieten hé! Dat zijn 150 verschillende smaken en kleurtinten, stuk voor stuk kraakvers. Ze zitten boordevol vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen. Ideaal dus voor wie een gezonde levensstijl probeert aan te houden. En voor de prijs hoef je ’t ook niet te laten.


Ontdek elke week nieuwe, voordelige groente- en fruitdeals in jouw Lidl-winkel.


Lidl haalt zoveel mogelijk groenten en fruit rechtstreeks van bij de boer. De verse producten worden eerst gewassen en verpakt door de leverancier en daarna getransporteerd naar onze distributiecentra. Daar onderwerpen we alle groenten en fruit in een gekoelde omgeving aan een grondige kwaliteitscontrole. We controleren de versheid, de rijpheid en het kaliber. Zo komen enkel de allerbeste groenten en het allerbeste fruit in onze rekken terecht.


We vinden het belangrijk dat we een duurzame langetermijnrelatie uitbouwen met onze leveranciers. Al onze leveranciers streven ernaar dat de MRL-waarde minder dan een derde bedraagt van de wettelijk voorgeschreven normen die de Europese Unie oplegt. MRL, languit de maximale residulimiet, is een grenswaarde die voorschrijft wat het maximaal toegelaten restgehalte van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in of op groenten en fruit mag zijn.

Vers, lokaal én duurzaam

Bij ’t samenstellen van ons assortiment proberen we vast te houden aan de principes vers en lokaal. Daarom komen onze groenten en fruit zo veel mogelijk van Belgische landbouwers. Op die manier kunnen we de productieketen kort houden en worden er dagelijks kraakverse groenten en fruit in onze depots geleverd. Die vind je de dag nadien al in de rekken van jouw Lidl-winkel. Straf hé?


Vers en lokaal past bovendien perfect in onze duurzaamheidsstrategie. Hoe korter we de productieketen houden, hoe minder we het milieu belasten. En dat is lang niet het enige wat we ondernemen op vlak van duurzaamheid. Zo zijn alle bananen van Lidl afkomstig uit eerlijke handel, met keuze uit Fairtrade, Faitrade Bio en Rainforest Alliance gecertificeerde bananen. We werken ook hard aan de vermindering van plasticgebruik. Sinds januari 2020 vind je bijvoorbeeld geen plasticzakjes meer in onze groente- en fruitafdeling. We vervingen ze door de herbruikbare GreenBag, zo kan je losse stukken groente en fruit op een milieuvriendelijke manier verpakken. Benieuwd naar wat we nog allemaal ondernemen? Bekijk op ’t gemak eens onze duurzaamheidsstrategie.

Een gezonde snack is snel gekozen

Snacks associëren we al snel met calorierijke tussendoortjes, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. We stellen jullie met plezier onze snackgroenten voor. Het zijn stuk voor stuk smaakbommetjes boordevol vitaminen, hét gezonde tussendoortje bij uitstek. Je speelt ze dus zonder schuldgevoel naar binnen. En dankzij het handige emmertje neem je ze overal mee! Zo kan je waar je ook bent en wanneer je maar wil gezond snacken.

Ingevroren enkel en alleen om jou te bekoren

Bij Lidl vind je niet enkel een heleboel verse groenten, maar ook een ruim aanbod diepvriesgroenten. Ze zijn even gezond als hun verse soortgenootjes omdat ze onmiddellijk na de oogst worden ingevroren. Zo blijven de voedingswaarden en vitaminen optimaal behouden. Vaak zijn onze diepvriesgroenten ook voorgesneden, érg handig voor wie ietsje minder tijd heeft om te koken.

 1. Sperziebonen

  Sperziebonen

 2. Bladspinazie

  Bladspinazie

 3. Bloemkool

  Bloemkool

 4. Wortelschijfjes

  Wortelschijfjes

Kook gezond met de Keuken van Lidl