CRIVIT Urban elektrische fiets

De toekomst is elektrisch

Onze CRIVIT e-bikes & accessoires

Klaar om de weg op te gaan

Klaar om de weg op te gaan

Ontdek alles over deze e-bikes

Text And Image Section

Superieur design

De Urban elektrische fietsen zijn met hun minimalistisch design een echte blikvanger! Beide modellen maken indruk met hun matte kaderkleur: klassevol zwart en tijdloos beige.


Aangezien de batterij ingewerkt werd in de zitbuis en de remkabels in het kader geïntegreerd werden, blijft het design strak.

Text And Image Section

Efficiënte batterij

De batterij van LG met een capaciteit van 360 wattuur biedt een maximale actieradius van 70 km en heeft slechts 3,5 uur nodig om op te laden.


De afneembare batterij kan je makkelijk op de zitbuis plaatsen en met de snelspanner moeiteloos weer losmaken om hem op te laden.

Text And Image Section

Intelligente koppelsensor

Voor het meest natuurlijke rijgevoel dat je je kan voorstellen. De koppelsensor bepaalt intuïtief hoeveel ondersteuning je nodig hebt, zonder te schakelen.


Hoe meer kracht je op de pedalen uitoefent, hoe meer ondersteuning je krijgt van de achterwielmotor.

Text And Image Section

Krachtige achterwielmotor

Dankzij de achterwielmotor van 250 W is deze Urban elektrische fiets een echte krachtpatser! Hij past zijn trapondersteuning aan, zodat je hellingen moeiteloos kan bedwingen.


Deze fiets is uitgerust met de bekroonde M080 Rear Hub Motor van MIVICE - een stille en efficiënte motor met een koppel van 40 Nm die slechts in enkele seconden van 0 naar 25 km/u gaat.

Text And Image Section

Onderhoudsarme riem van carbon

Een riemaandrijving is soepel, stil en onderhoudsvriendelijk. Een riem van carbon is bovendien erg slijtvast en gaat daardoor bijzonder lang mee. De riem van de CRIVIT Urban elektrische fiets is tot maar liefst 20.000 km onderhoudsvrij.


Een gewone fietsketting moet je regelmatig reinigen en oliën. Dat is bij een riem van carbon niet nodig. Een riem van carbon is ook veel lichter dan een gewone ketting, en functioneel in alle weersomstandigheden.

Text And Image Section

Moderne display

Het geïntegreerde led-display in het kader overtuigt met zijn minimalistisch design en makkelijke bediening.


Dankzij 5 ondersteuningsstanden die je via een toets kan selecteren, fiets je in alle comfort. Met de aan-uitknop schakel je de elektrische fiets in of uit.

Alles goed doordacht - tot in het kleinste detail

 1. Banden

  Banden

  Antilekbanden met reflecterende strip van het merk Schwalbe.

 2. Remmen

  Remmen

  Hydraulische schijfremmen van het merk Shimano.

Gemonteerd in Europa

De Urban elektrische fietsen van CRIVIT worden gemonteerd in Tsjechië, dat zich in het hart van Europa bevindt. Van daaruit worden ze veilig verpakt en opgestuurd naar de winkels en de webshop van Lidl – en misschien ook naar jou?

Zorgeloos de weg op

Zorgeloos de weg op

Klaar voor gebruik in slechts 3 stappen

Gemakkelijk te monteren: stuur rechtzetten en vastmaken, pedalen vastschroeven, zadel op de juiste hoogte zetten en fietsen maar!

Gemakkelijke montage

Vragen over de fiets

De CRIVIT Urban E-bike is een praktische en betrouwbare fiets om dagelijks mee op pad te gaan. Dankzij het kwalitatieve design van de CRIVIT Urban E-bike zullen alle blikken op straat op jou gericht zijn. De E-bike is uitgerust met hoogwaardige merkonderdelen en begeleidt je probleemloos door alle weersomstandigheden.

Wat de onderdelen en specificaties betreft, is er in principe geen verschil tussen de beide modellen. Enkel de vorm van het kader is anders. De CRIVIT Urban E-bike Y heeft een lage instap, zodat je comfortabel kan op- en afstappen. De CRIVIT Urban E-bike X daarentegen heeft een klassiek kader, waardoor de fiets behendig aanvoelt.

Ben je tussen de 170 en 195 cm groot, en zou je jezelf omschrijven als een sportieve fietser? Dan is de CRIVIT Urban E-bike X met klassiek kader ideaal voor jou. Als je tussen de 160 en 190 cm groot bent, en vooral op zoek bent naar een comfortabele fiets voor dagelijks gebruik, raden we de CRIVIT Urban E-bike Y met lage instap aan.

De batterij is in de zadelpen ingewerkt. Je kan hem opladen terwijl hij in de E-bike zit, of je kan hem eruit nemen. Als je de batterij in de E-bike wil opladen, sluit je de oplader aan.

Wil je de batterij liever niet in de E-bike opladen? Geen probleem. Maak het zadel en de zadelpen met de ingewerkte batterij los. Zo kan je de batterij bijvoorbeeld makkelijk binnen opladen. Nadat de batterij opgeladen is, plaats je het zadel en de zadelpen met ingewerkte batterij opnieuw in de zitbuis. Pas de hoogte van het zadel aan. Klaar!

De maximale actieradius van de Urban E-bike bedraagt ca. 70 km. Het terrein, het totale gewicht, de buitentemperatuur en de geselecteerde ondersteuningsstand beïnvloeden de actieradius.

In principe kan je met een e-bike zo snel rijden als je wil. De motor biedt ondersteuning tot een snelheid van 25 km/u. Pas je snelheid steeds aan de verkeerssituatie aan.

Is de batterij leeg, of wil je gewoon wat extra inspanning? Dankzij het lichte gewicht van de CRIVIT Urban E-bike kan je ook zonder ondersteuning fietsen. Het fietslicht kan je zonder batterij nog 2 uur laten branden. Zo kan je veilig naar huis rijden.

Het duurt ongeveer 3,5 uur om de batterij volledig op te laden. Wanneer de batterij opgeladen is, stopt de meegeleverde oplader automatisch met laden. Het is belangrijk om de CRIVIT Urban E-bike elke vijf tot zes weken op te laden, ook al gebruik je hem niet. Op die manier voorkom je dat de batterij te diep ontladen raakt.

De CRIVIT Urban E-bikes hebben geen mechanische versnellingen. In de plaats daarvan zorgt een intelligente krachtsensor voor ondersteuning. Die berekent zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Hoe meer kracht je op de pedalen uitoefent, hoe meer ondersteuning je krijgt van de achterwielmotor - allemaal zonder versnellingen.

De E-bikes hebben een krachtige batterij van 360 wattuur, een achterwielmotor met 40 Nm, een intelligente krachtsensor en een slijtvaste aandrijfriem met carbon. Via het moderne led-display kan je een keuze maken uit 5 ondersteuningsstanden. Dankzij de hydraulische schijfremmen, de antilekbanden en de geïntegreerde verlichting ga je steeds veilig de baan op.

Op de CRIVIT Urban E-bikes kan je een bagagedrager, bidonhouder en een praktische smartphonehouder plaatsen.

Het maximumgewicht van de bestuurder bedraagt ca. 100 kg. Daarbij is een extra belasting van 20 kg toegelaten. Zodus bedraagt de totale maximale belasting 120 kg.

De E-bike is bestand tegen alle weersomstandigheden. Dankzij zijn IPX5-classificatie kan je zonder problemen in de regen fietsen.

Vragen over de aankoop en levering

Je vindt de CRIVIT Urban E-bikes exclusief bij Lidl. Je bestelt ze makkelijk via onze webshop en ze worden bij jou aan huis bezorgd. Bovendien is het ook mogelijk om de prijs niet meteen volledig te betalen. Je kan bij de bestelling ook kiezen voor een betaling in termijnen.


Het pakket wordt via een verzendpartner geleverd. Zodra er een leverdatum afgesproken is, worden de goederen op het opgegeven leveringsadres aangeboden. Doorgaans gebeurt een levering binnen 5 werkdagen na je bestelling.

Het pakket van de E-bike met lage instap is ca. 184 x 23 x 114 cm. De verpakking van de E-bike met klassiek kader is ca. 184 x 23 x 111 cm. Beide wegen ongeveer 25 kg.

De CRIVIT Urban E-bike is in 3 stappen klaar voor gebruik: je moet enkel het stuur draaien en met het meegeleverde gereedschap vastzetten, de pedalen monteren en het zadel aan jouw hoogte aanpassen. Fietsen maar!

Vragen over de garantie

We bieden je 5 jaar garantie op het kader. Op de E-bike heb je 2 jaar garantie.

Als je binnen de garantieperiode een probleem hebt met de CRIVIT Urban E-bike, neem je contact op met onze klantendienst: 0800 5435 111 of via e-mail: deltasport@lidl.de.

Elk artikel wordt zorgvuldig en onder strenge controles geproduceerd. DELTA-SPORT HANDELSKONTOR GmbH voorziet aan particuliere eindgebruikers een periode van vijf jaar garantie vanaf de aankoopdatum in overeenstemming met volgende bepalingen. De garantie geldt enkel voor materiaal- en productiefouten in het kader. De garantie geldt niet voor onderdelen die normale slijtage vertonen en daarom als slijtageonderdelen te beschouwen zijn (bijvoorbeeld batterijen, riemen, remblokken, remschijven, tandwielen, banden, handgrepen) of breekbare onderdelen zoals schakelaars, batterijen en glazen onderdelen. De wettelijke garantie van twee jaar is hier van toepassing.


Garantieclaims zijn enkel geldig binnen de garantieperiode op vertoon van het originele kassaticket.

Vragen over onderhoud

Als je je Urban E-bike regelmatig onderhoudt, hou je hem jarenlang in goede staat. We raden ook een regelmatige controle aan.

De ideale bandenspanning bedraagt 50 - 60 psi.

 • De CRIVIT Urban E-bike start niet. Wat kan ik doen? Controleer het batterijniveau en kijk na of alle kabels correct verbonden zijn.
 • De E-bike ontlaadt erg snel. Wat kan ik doen? De batterij en de motor functioneren minder goed bij koud weer. Maak je dus geen zorgen als de actieradius lager is op koude winterdagen. Dit is te wijten aan de koude en komt vaak voor bij lithium-ion batterijen. Bij warmere temperaturen zal je CRIVIT Urban E-bike weer zijn volle vermogen hebben.
 • Het stuur wankelt. Wat kan ik doen? Controleer of de inbusbouten goed bevestigd zijn zoals beschreven in de handleiding. Stel het balhoofd af als deze speling vertoont.
 • Hoe onderhoud ik de batterij? Je moet de batterij elke 5 tot 6 weken opladen, ook wanneer je de E-bike niet gebruikt. Anders kan de batterij beschadigd raken. De batterij kan je best opbergen bij een capaciteit van 40% tot 60%. Berg de CRIVIT Urban E-bike of de batterij vooral in de winter op in een droge omgeving. De opbergruimte moet niet verwarmd zijn, maar we raden wel een omgeving aan die niet kouder is dan 5 °C. Probeer direct zonlicht te vermijden. Opladen doe je best ook in een droge en niet te koude omgeving waar het minstens 5 °C is. De oplader berg je bij voorkeur in de woning op.
 • Waarop moet ik letten bij het onderhoud van de remmen? Uit veiligheid dienen alle onderhoudswerkzaamheden aan de remmen enkel te gebeuren door onze servicepartner of een professionele fietsenmaker. Wanneer remmen niet goed worden onderhouden of gemonteerd, kan dit leiden tot ongevallen en verwondingen.


Verdere eerstehulptips vind je in de handleiding.


Je kan je Urban E-bike laten herstellen bij een vakman naar keuze.