Banner

Asperges

Het familiebedrijf van vader Fons en zoon Jan Nooyens uit Ravels, levert al een paar jaar het gros van zijn oogst rechtstreeks aan Lidl. Door niet via de veiling te passeren maar direct aan Lidl te leveren, wordt heel wat nodeloos transport vermeden en geraken de asperges twee dagen sneller en dus verser bij de klant. Lidl zet steeds meer in op zulke langetermijnrelaties met lokale landbouwers. Goed voor hen, goed voor het milieu én goed voor al dat lekkers dat supervers op je bord terechtkomt.

Text And Image Section

De asperges worden geoogst zodra ze hun kopje boven de opgehoogde grond steken. De asperges worden op het veld in bakken verzameld en naar een loods gereden. Daar wordt het meeste zand van de asperges gespoeld. Vervolgens worden de aspergebakken in een koelcel binnengereden en in water van 2 à 3 graden gelegd. Daar moeten de asperges een hele nacht in liggen, dat stopt het groeiproces en zorgt ervoor dat de asperges mooi wit blijven.

Text And Image Section

Een dag later worden de asperges door een sorteermachine gehaald, die ze controleert en sorteert. Voor Lidl wordt alleen gekozen voor de beste kwaliteit, de zogenaamde 'Witte A', met een diameter van 16 tot 22 mm. De asperges worden nog eens manueel gecontroleerd, gewogen, ingepakt in een bakje en met folie omwikkeld. Die folie zorgt ervoor dat de asperges niet uitdrogen. Dankzij de folie blijven onze asperges een week lang vers.