Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?


Je denkt erover na om een elektrische fiets te kopen, maar je bent nog niet helemaal overtuigd? We zetten de voordelen van een e-bike graag voor je op een rij.

 1. Comfort

  Comfort

  Dankzij de elektrische ondersteuning die een e-bike biedt, fiets je een stuk comfortabeler. Het kost je dus weinig moeite om een behoorlijke snelheid te ontwikkelen. Zo kom je niet langer uitgeput en bezweet op je bestemming toe.

 2. Lange afstanden

  Lange afstanden

  Met een goede accu kan je afstanden van ongeveer 100 km per laadbeurt afleggen. Zo leent een elektrische fiets zich perfect voor woon-werkverkeer en verplaatsingen in de stad. Ook wie op het platteland woont kan een e-bike overwegen als alternatief voor de auto.

 3. Snel

  Snel

  Een elektrische fiets laat je toe om over een lange afstand toch een behoorlijke snelheid aan te houden. De e-bikes die je op Lidl.be vindt halen een maximale snelheid van 25 km/u. Da's zeker snel genoeg om tijdig op je bestemming te raken.

 4. Milieuvriendelijk

  Milieuvriendelijk

  Als je je bekommert om het milieu en je op een duurzame manier wil transporteren, dan is een elektrische fiets een goede keuze. Vergeleken met de auto of brommer liggen je uitstoot en energieverbruik een stuk lager. En ook frustrerende files zijn verleden tijd.

Welk type elektrische fiets past bij mij?


Net als bij gewone fietsen bestaan er ook bij elektrische fietsen verschillende types. Zo heb je e-bikes die voorgestuwd worden door een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. Er zijn e-bikes met een groter bereik dan andere, waardoor je langere afstanden kan afleggen. En uiteraard kan je ook kiezen met wat voor frame je wil fietsen: van stadsframes met lage instap waarbij comfort en gebruiksgemak primeren tot de iets sportievere en robuuste trekkingframes.


Elektrische stadsfietsen


Elektrische stadsfietsen zijn bijzonder geschikt voor woon-werkverkeer of korte afstanden door de stad. Ze zijn vaak uitgerust met stevige bagagerekken die zich perfect lenen tot het vervoeren van kleinere aankopen uit de supermarkt. Zeker uit die Lidl-winkel bij jou in de buurt. Ze zijn een welkom alternatief voor de auto in stedelijke gebieden en worden elk jaar populairder. De voordelen liggen dan ook voor de hand: je zit niet vast in de ochtend- of avondspits, je vindt altijd parkeerplaats en je komt met een leeg hoofd op je bestemming toe.

Colorado Bull, middenmotor

Text And Image Section
- Rijbereik: ca. 100 km

- Bagagedrageraccu: 13,5 Ah / 486 Wh

- Type motor: compacte, lichte middenmotor

- Vermogen: 250 W

- Snelheidsondersteuning: tot max. 25 km/u

- Versnellingen: Shimano 7-speed achterderailleur

- Remmen: V-brakes

- Motor in de trapas: optimaal zwaartepunt, directe krachtoverbrenging en maximale ondersteuning bij hellingen

- Oprij- en aanduwhulp voor gemakkelijk omhoogduwen op bijv. hellingen en opritten

- Geveerde voorvork

- 10 jaar garantie op het frame

- 3 jaar garantie op de accu

- 3 jaar algemene garantie (m.u.v. slijtagedelen)

- Bijstand telefonisch, via een van de 120 servicepunten of aan huis

Colorado Arrow, voorwielmotor

Text And Image Section- Rijbereik: ca. 100 km

- Bagagedrageraccu: 13,5 Ah / 486 Wh

- Type motor: compacte, lichte voorwielmotor

- Vermogen: 250 W

- Snelheidsondersteuning: tot max. 25 km/u

- Versnellingen: Shimano 7-speed achterderailleur

- Remmen: V-brakes

- Oprij- en aanduwhulp voor gemakkelijk omhoogduwen op bijv. hellingen en opritten

- 10 jaar garantie op het frame

- 3 jaar garantie op de accu

- 3 jaar algemene garantie (m.u.v. slijtagedelen)

- Bijstand telefonisch, via een van de 120 servicepunten of aan huis

Elektrische trekkingfietsen


Voor wie het allemaal wat avontuurlijker en sportiever mag zijn is een elektrische trekkingfiets dé oplossing. Meer dan het stadsmodel zijn trekkingfietsen perfect geschikt om lange tochten mee te maken. Ze zijn vaak ook uitgerust met een bagagerek waaraan je fietstassen kan monteren. Op die manier kan je je rug zoveel mogelijk ontlasten. Combineer dat met de comfortabele zitpositie en je hebt een metgezel gevonden om tijdens lange fietstochten ten volle van de omgeving te genieten.

Zündapp Z810, achterwielmotor

Text And Image Section
- Rijbereik: ca. 125 km

- Accu (frame): 11,6 Ah / 417,6 Wh

- Type motor: achterwielmotor

- Vermogen: 250 W

- Snelheidsondersteuning: tot max. 25 km/u

- Versnellingen: 24-speed Shimano Altus

- Remmen: hydraulische schijfremmen

- Geveerde voorvork

- 10 jaar garantie op het frame

- 1 jaar garantie op de accu

Nood aan een duwtje in de rug?

Of toch liever een gewone fiets?


Word je toch niet warm van al dat elektrisch gedoe en trap je liever zelf eens goed op de pedalen? Of neemt een elektrische fiets gewoon een te grote hap uit je budget? Op Lidl.be vind je ook gewone fietsen aan voordelige prijzen.

FAQ

Voor de technische specificaties van onze elektrische fietsen kan je terecht op de productpagina's op Lidl.be.

Wij raden het af om een kinderzitje op een elektrische fiets te monteren. Gezien de hoge snelheid die de fiets kan halen en eventuele plotse bewegingen van het kind, lijkt het ons gevaarlijk voor valpartijen. Indien je toch een zitje wil laten monteren, raden we aan een vakman te consulteren.

Voor de elektrische fietsen van het merk Colorado kan je aparte onderdelen bestellen. Hiervoor kan je mailen naar info@servicebike.be, bellen naar 051/42 30 17 of de webshop raadplegen op www.servicebike.be.

Voor elektrische fietsen van het merk Colorado raden we aan eerst de handleiding te raadplegen. Indien je het probleem zelf niet kan verhelpen, kan je mailen naar info@servicebike.be, bellen naar 051/42 30 17 of surfen naar www.servicebike.be om een servicepunt in jouw buurt te raadplegen.

Voor elektrische fietsen van het merk Colorado staat dit duidelijk vermeld in de handleiding. Indien je dat wenst, kan je het onderhoud laten uitvoeren door een professional. Vraag hiervoor een servicepunt aan op www.servicebike.be. De eerste drie jaar na aankoop is het onderhoud overigens gratis.

De motor geeft vermogen tot max. 25 km/u. Ga je sneller dan 25 km/u, dan fiets je op eigen kracht.

Hoe je de e-bike gaat gebruiken, bepaalt welke motor en ondersteuning belangrijk zijn. De afstand die je dagelijks aflegt maar ook het terrein waarop je fiets, spelen hierbij een grote rol. We leggen je kort uit hoe de motoren van elektrische fietsen verschillen van elkaar.


1. Middenmotor

Elektrische fietsen met een middenmotor zijn geschikt voor heuvelachtig terrein en lange afstanden. Ze worden vaak gekozen om recreatieve fietstochten te maken of voor dagelijks woon-werkverkeer. De middenmotor zit in het midden van de fiets, bij de trapas. Dit zorgt voor een stabiele gewichtsverdeling en uitstekende wendbaarheid. Daardoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan. Aangezien de motor niet in het wiel zit, is het ook eenvoudiger om een lekke band te repareren.


Een middenmotor wordt aangestuurd door een aantal sensoren waaronder een trapkrachtsensor. Hierdoor is de ondersteuning afhankelijk van hoe hard je op de pedalen trapt. Dat maakt fietsen bij tegenwind of in heuvelachtig gebied een stuk aangenamer. Hoe minder kracht je zelf zet, hoe minder ondersteuning je terugkrijgt.


2. Voorwielmotor

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn geschikt voor vlak terrein en kortere afstanden. Ze worden vaak gekozen voor verplaatsingen in de stad. De voorwielmotor drijft direct het voorwiel aan waardoor je werkelijk voortgetrokken wordt. Aangezien de motor hier in het voorwiel zit, is het iets lastiger om het voorwiel te vervangen of een lekke voorband te repareren. Het grootste voordeel van de voorwielmotor is zijn prijs. Hij is namelijk een stuk goedkoper dan de middenmotor of achterwielmotor.


Een voorwielmotor wordt aangestuurd door een rotatiesensor die meet of je wel of niet trapt. In tegenstelling tot een middenmotor houdt een voorwielmotor geen rekening met hoeveel kracht je zet. Dat zorgt voor een constante ondersteuning, ook wanneer je minder kracht zet. Het maakt de motor wel minder efficiënt en minder krachtig bij tegenwind of wanneer je bergop fietst.


3. Achterwielmotor

Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn geschikt voor heuvelachtig terrein en lange afstanden. Ze worden vaak gekozen om recreatieve fietstochten te maken of voor dagelijks woon-werkverkeer. De achterwielmotor drijft het achterwiel direct aan waardoor je een heel natuurlijk rijgevoel ervaart. Vergelijk het gerust met een stevige, constante wind in de rug. Best prettig, hé? Aangezien de motor in het achterwiel zit is het vervangen van het wiel of repareren van een lekke achterband iets lastiger. Achterwielmotoren zijn algemeen genomen heel stil.


Een achterwielmotor wordt aangestuurd door een trapkrachtsensor. De ondersteuning is dus afhankelijk van hoe hard je op de pedalen trapt. Daardoor zijn elektrische fietsen met een achterwielmotor erg geschikt voor heuvelachtig terrein of bij tegenwind.

Voor fietsen van het merk Colorado:

Wanneer je verder nog vragen hebt, kan je steeds de handleiding raadplegen of contact opnemen via mail, telefoon of de website:

Mailen naar info@servicebike.be

Bellen naar 051/42 30 17

Surfen naar www.servicebike.be om een servicepunt in jouw buurt te raadplegen"