Elektrische fietsen

Ben je op zoek naar een elektrische fiets of fietsaccessoires? Op Lidl.be vind je 't allemaal.


En steeds aan de laagste prijs.

Bekijk alle modellen
Elektrische fietsen

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?


Je denkt erover na om een elektrische fiets te kopen, maar je bent nog niet helemaal overtuigd? We zetten de voordelen van een e-bike graag voor je op een rij.

 1. Comfort

  Comfort

  Dankzij de elektrische ondersteuning die een e-bike biedt, fiets je een stuk comfortabeler. Het kost je dus weinig moeite om een behoorlijke snelheid te ontwikkelen.

 2. Lange afstanden

  Lange afstanden

  Met een goede accu kan je afstanden van ongeveer 100 km per laadbeurt afleggen. Perfect dus voor woon-werkverkeer en verplaatsingen in de stad.

 3. Snel

  Snel

  Een elektrische fiets laat je toe om over een lange afstand toch een behoorlijke snelheid aan te houden. De e-bikes die je op Lidl.be vindt halen een maximale snelheid van 25 km/u.

 4. Milieuvriendelijk

  Milieuvriendelijk

  De elektrische fiets is een duurzaam transportmiddel. Vergeleken met de auto of brommer liggen je uitstoot en energieverbruik een stuk lager. En ook frustrerende files zijn verleden tijd.

Welk type elektrische fiets past bij mij?


Net als bij gewone fietsen bestaan er ook bij elektrische fietsen verschillende types. Zo heb je e-bikes die voorgestuwd worden door een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. Er zijn e-bikes met een groter bereik dan andere, waardoor je langere afstanden kan afleggen. En uiteraard kan je ook kiezen met wat voor frame je wil fietsen: van stadsframes met lage instap waarbij comfort en gebruiksgemak primeren tot de iets sportievere en robuuste trekkingframes.


Elektrische stadsfietsen


Elektrische stadsfietsen zijn bijzonder geschikt voor woon-werkverkeer of korte afstanden door de stad. Ze zijn een welkom alternatief voor de auto in stedelijke gebieden en worden elk jaar populairder. De voordelen liggen dan ook voor de hand:

 • Het fietsen is snel en veilig
 • De elektrische fiets is milieuvriendelijk
 • De motorondersteuning zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen, wat voor een ontspannen fietstocht zorgt.
 • De stevige bagagerekken maken het vervoer van kleine ladingen mogelijk
 • Doordat je niet vastzit in het verkeer en ook geen parkeerplaats moet zoeken, geeft de elektrische fiets je meer flexibiliteit

Bekijk de verschillende elektrische stadsfietsen

Elektrische trekkingfietsen & e-mountainbikes

Voor wie het allemaal wat avontuurlijker en sportiever mag zijn is een elektrische trekkingfiets dé oplossing. Is off-road meer iets voor jou? Probeer dan zeker eens de elektrische mountainbike. De meer avontuurlijke fietser kan zo gemakkelijker heuvels beklimmen en lange afstanden afleggen zonder veel moeite. Enkele voordelen van de elektrische trekkingfiets of mountainbike:

 • Perfect voor langere afstanden
 • Dankzij de verlichting en remmen van hoge kwaliteit ga je steeds veilig op pad
 • Beschikt over een bagagerek waar je gemakkelijk fietstassen kunt aan bevestigen
 • Comfortabel fietsen dankzij de zitpositie en trapondersteuning
 • Geschikt voor verschillende soorten terreinen, zo kan je de omgeving verkennen op jouw manier

Of toch liever een gewone fiets?

Word je toch niet warm van al dat elektrisch gedoe en trap je liever zelf eens goed op de pedalen? Of neemt een elektrische fiets gewoon een te grote hap uit je budget? Op Lidl.be vind je ook gewone fietsen voor jong en oud aan voordelige prijzen.

Urban elektrische fietsen van CRIVIT

Urban elektrische fietsen van CRIVIT

De Urban elektrische fietsen van CRIVIT zijn met hun minimalistisch design een echte blikvanger! Beide modellen maken indruk met hun matte kaderkleur: klassevol zwart en tijdloos beige.


Aangezien de batterij ingewerkt werd in de zitbuis en de remkabels in het kader geïntegreerd werden, blijft het design strak. Ideaal om te stad mee te gaan verkennen!

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen

Voor elektrische fietsen van het merk Colorado moet je je fiets eerst en vooral registreren via het garantiecertificaat. Registratie van je fiets is verplicht om het garantiebewijs en het gratis onderhoud voor 3 jaar te ontvangen. Indien je je fiets niet registreert, heb je recht op slechts 2 jaar fabrieksgarantie.


Indien je dat wenst, kan je het onderhoud laten uitvoeren door een professional. Vraag hiervoor een servicepunt aan op www.servicebike.be. De eerste 3 jaar na aankoop is het onderhoud overigens gratis.

Wij raden het af om een kinderzitje op een elektrische fiets te monteren. Gezien de hoge snelheid die de fiets kan halen en eventuele plotse bewegingen van het kind, lijkt het ons gevaarlijk voor valpartijen. Indien je toch een zitje wil laten monteren, raden we aan een vakman te consulteren.

Voor de elektrische fietsen van het merk Colorado kan je mailen naar info@minerva.be. Vermeld in je e-mail zeker de BC-codes (label op de zitbuis bij de pedaalas) en beschrijving van het onderdeel.

Voor elektrische fietsen van het merk Colorado raden we aan eerst de handleiding te raadplegen. Indien je het probleem zelf niet kan verhelpen, kan je surfen naar www.servicebike.be om een servicepunt in je buurt te zoeken, mailen naar info@servicebike.be of bellen naar +32 57 48 75 00.

De motor geeft vermogen tot max. 25 km/u. Ga je sneller dan 25 km/u, dan fiets je op eigen kracht.

Hoe je de e-bike gaat gebruiken, bepaalt welke motor en ondersteuning belangrijk zijn. De afstand die je dagelijks aflegt maar ook het terrein waarop je fiets, spelen hierbij een grote rol. We leggen je kort uit hoe de motoren van elektrische fietsen verschillen van elkaar.


1. Middenmotor

Elektrische fietsen met een middenmotor zijn geschikt voor heuvelachtig terrein en lange afstanden. Ze worden vaak gekozen om recreatieve fietstochten te maken of voor dagelijks woon-werkverkeer. De middenmotor zit in het midden van de fiets, bij de trapas. Dit zorgt voor een stabiele gewichtsverdeling en uitstekende wendbaarheid. Daardoor voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan. Aangezien de motor niet in het wiel zit, is het ook eenvoudiger om een lekke band te repareren.


Een middenmotor wordt aangestuurd door een aantal sensoren waaronder een trapkrachtsensor. Hierdoor is de ondersteuning afhankelijk van hoe hard je op de pedalen trapt. Dat maakt fietsen bij tegenwind of in heuvelachtig gebied een stuk aangenamer. Hoe minder kracht je zelf zet, hoe minder ondersteuning je terugkrijgt.


2. Voorwielmotor

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn geschikt voor vlak terrein en kortere afstanden. Ze worden vaak gekozen voor verplaatsingen in de stad. De voorwielmotor drijft direct het voorwiel aan waardoor je werkelijk voortgetrokken wordt. Aangezien de motor hier in het voorwiel zit, is het iets lastiger om het voorwiel te vervangen of een lekke voorband te repareren. Het grootste voordeel van de voorwielmotor is zijn prijs. Hij is namelijk een stuk goedkoper dan de middenmotor of achterwielmotor.


Een voorwielmotor wordt aangestuurd door een rotatiesensor die meet of je wel of niet trapt. In tegenstelling tot een middenmotor houdt een voorwielmotor geen rekening met hoeveel kracht je zet. Dat zorgt voor een constante ondersteuning, ook wanneer je minder kracht zet. Het maakt de motor wel minder efficiënt en minder krachtig bij tegenwind of wanneer je bergop fietst.


3. Achterwielmotor

Elektrische fietsen met een achterwielmotor zijn geschikt voor heuvelachtig terrein en lange afstanden. Ze worden vaak gekozen om recreatieve fietstochten te maken of voor dagelijks woon-werkverkeer. De achterwielmotor drijft het achterwiel direct aan waardoor je een heel natuurlijk rijgevoel ervaart. Vergelijk het gerust met een stevige, constante wind in de rug. Best prettig, hé? Aangezien de motor in het achterwiel zit is het vervangen van het wiel of repareren van een lekke achterband iets lastiger. Achterwielmotoren zijn algemeen genomen heel stil.


Een achterwielmotor wordt aangestuurd door een trapkrachtsensor. De ondersteuning is dus afhankelijk van hoe hard je op de pedalen trapt. Daardoor zijn elektrische fietsen met een achterwielmotor erg geschikt voor heuvelachtig terrein of bij tegenwind.

Voor fietsen van het merk Colorado:

Wanneer je verder nog vragen hebt, kan je steeds de handleiding raadplegen of contact opnemen via de website, mail of telefoon: