De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Bladblazers & -zuigers

4 producten

Heb je in en om je tuin heel wat bomen staan, dan vind je tijdens de herfstmaanden wellicht een pak bladeren op de grond. Met een bladblazer blaas je de bladeren in geen tijd op een hoopje. Vervolgens gebruik je een bladzuiger om ze makkelijk weg te halen. In de Lidl-webshop kan je beide toestellen kopen - met of zonder accu - en dat aan de beste prijs-kwaliteitverhouding!

  Alle producten 4 / 4 producten

  Krachtige bladblazers & bladzuigers voor alle paden en tuinen

  We houden van de herfst met zijn laatste zonnige dagen en de prachtige kleuren. Als de bladeren beginnen de vallen, worden de tuiniers wakker, want het is tijd om de tuin op de winter en het koude weer voor te bereiden. Met een bladblazer kan je wegen en grasvelden snel bladvrij maken. Dankzij de accu ga je snel vooruit en kan je snel grote oppervlaktes afwerken. Daar kan je dan je lentebloemen en bloembollen planten, zodat in de lente alles weer mooi bloeit.


  Gouden herfst en de bladeren vallen ...

  De oogst is achter de rug. Pluk mooie rode appels, sappige gele peren en pers ze in de sappers of verwerk ze in recepten. Maar hagen, struiken en bomen hebben nog meer te bieden dan fruit en groenten. Als je de afgevallen bladeren op tuinpaden of je terras laat liggen en het gaat regenen, dan kan het gevaarlijk glad worden. Onze tip is om ze aan je composthoop toe te voegen. Dode bladeren veranderen tijdens het composteerproces in een voedsel- en vezelrijke organische stof genaamd humus. Waarom zou je ze dus laten liggen, als die dode bladeren ook zoveel voordelen kunnen bieden? Een heleboel bladeren samenharken is een werk van lange adem. En zeker vochtige en natte bladeren zijn moeilijk samen te harken. Daarom is het nuttig om in een bladzuiger of bladblazer te investeren. Met de bladblazer kan je bladeren snel van je terras, tuinpaden of oprit blazen en kan je grote oppervlaktes snel vrijmaken. Daarbij kan je verschillende technieken toepassen: Blaas je alles op één grote hoop of zuig je ze op met een bladzuiger en breng je ze meteen naar het compost? Of gebruik je een praktische compostbak die het verrottingsproces versnelt?


  Krachtige bladzuigers

  Er zijn verschillende soorten toestellen waarmee je de overvloed aan bladeren kan opruimen. Naast de hark heb je:

  • Bladzuigers
  • Bladblazers
  • Combitoestellen

  De bladzuiger werkt op vrijwel dezelfde manier als een stofzuiger. Hij zuigt de bladeren op en vangt ze op in een zak. Veel bladzuigers hakselen de bladeren. Daarnaast heb je ook de bladblazer, die blaast de bladeren gewoon samen. Tot slot zijn er combitoestellen die beide functies combineren. Met één druk op een knop kan je van functie wisselen en kiezen tussen zuigen of blazen. Daarnaast kan je tussen verschillende aandrijvingstypes kiezen. Je hebt elektrische bladzuigers en bladblazers die met een verlengsnoer werken, je hebt handige toestellen met lithium-ionbatterijen en bladzuigers en -bladblazers die op benzine draaien. Toestellen op benzine zijn vaak krachtiger. Let bij het gebruik van bladzuigers en -blazers ook op de geluidssterkte. Die ligt vaak tussen 85 en 120 decibel. Wees voorzichtig en draag passende bescherming tegen lawaai, want de geluidsoverlast komt overeen met die van een kettingzaag.


  Bewegingsvrijheid met accu

  Elektrische bladzuigers zijn heel populair. Ze zijn stil en gemakkelijk in gebruik. Kies je voor een model met batterij, dan kies je voor meer bewegingsvrijheid. Je kan vrij bewegen, snel over straat of door de voortuin lopen en je bereikt zelfs de verste hoek van je tuin. Dat is een voordeel wanneer je op een grote oppervlakte werkt. En na gebruik laad je de batterij meteen weer op. Als het om een grote oppervlakte gaat, kan je zelfs overwegen om een tweede, afzonderlijke batterij te kopen. Terwijl je de ene gebruikt, kan de andere opgeladen worden. Let bij de aankoop zeker ook op het gewicht en de afmetingen. De zuigbuis moet je aan jouw lengte kunnen aanpassen. En ook de opvangzak moet zo bevestigd zijn dat je je accubladblazer ergonomisch kan gebruiken.


  Het model voor jouw tuin: Bladblazers voor privégebruik

  Voor kleine tot middelgrote tuinen volstaat een toestel met een opvangzak met een inhoud van 60 kilogram. Kies jouw bladblazer zeker op basis van jouw individuele behoefte. Als je veel vochtige bladeren hebt, heeft een krachtige blazer op benzine meer voordelen. Ben je echter van plan om ‘m slechts sporadisch te gebruiken, dan volstaat een accubladblazer of -bladzuiger. Als je weinig plaats hebt, is een zuiger die de bladeren meteen ook hakselt een goede keuze. Je kan met de bladblazer ook een grote hoop vormen die in de winter bescherming biedt aan dieren en insecten. Bij een elektrische bladblazer heb je nog ander tuingereedschap zoals een hark nodig om de bladeren bij elkaar te hakken om ze dan naar de composthoop of de gft-bak te brengen. Een laadtoestel voor de accu is essentieel voor elektrische modellen. Zo moet je niet met een kabelrol werken. Bovendien zijn deze modellen meestal stiller dan een blazer op benzine.


  5 criteria voor de aankoop van bladzuigers en bladblazers

  Bedenk voor de aankoop wat voor jou het meest geschikt is.

  1. Beslis aan de hand van de hoeveelheid bladeren en de oppervlakte welke afmeting en welke prestatie jouw bladblazer of bladzuiger moet hebben.
  2. Bedenk wat je met de bladeren doet: Wil je ze composteren of breng je ze naar het containerpark? Afhankelijk daarvan kies je beter een zuiger met opvangzak en hakselaar of een bladblazer.
  3. Is de oppervlakte vrij overzienbaar zodat het met een haspel als verlengsnoer lukt of heb je liever een blazer met accu en oplader?
  4. Als de oppervlakte met bomen en struiken erg groot is, dan is een bladblazer of bladzuiger op benzine duidelijk krachtiger. Bovendien ben je dan flexibel. Deze toestellen zijn meestal echter zwaarder dan elektrische toestellen.
  5. Let er bij de aankoop van een accubladzuiger of -bladblazer op of het laadtoestel en de accu inbegrepen zijn en bestel eventueel meteen een tweede accu bij.


  Jouw bladzuiger van Parkside

  In de herfst ben je goed uitgerust met een bladblazer of bladzuiger. Je kan een variant op benzine kiezen of misschien verkies je een elektrische bladblazer met accu. In de webshop van Lidl vind je verschillende modellen, onder meer modellen van ons kwaliteitsvol en voordelig huismerk Parkside. Heb je besloten of je een accubladblazer, accubladzuiger of een benzinetoestel wil kopen? Bestel dan meteen online. De Lidl-webshop is dag en nacht open.