Witloof van bij Lidl is niet duurzaam.

Ah nee, want het is niet duur.

Het is dus gewoon ZAAM.

Wat maakt het witloof van Lidl dan zo ZAAM?

Text And Image Section

Het witloof van bij Lidl wordt lokaal gekweekt door Primalof in Balegem, een jong en dynamisch groeiend bedrijf met vier generaties aan ervaring in het telen van witloof.


Kwaliteit en duurzaamheid

Primalof staat in voor de opwekking van eigen electriciteit dmv zonnepanelen en vangt hemelwater op in eigen buffertanks, voor het gebruik in de kweek van het witloof.


Duurzaam watergebruik

Het water dat gebruikt wordt om witloof te kweken, is grondwater uit de streek dat jaarlijks strenge kwaliteitscontroles ondergaat en continu wordt hergebruikt tot het witloof kan worden geoogst. Na het kweekproces, wordt het water samen met de overtollige witloofbladeren gecomposteerd tot humus om als meststof voor de akkers te gebruiken.


Verpakking

Het witloof wordt verpakt in hoogtechnologische folie die opgebouwd is uit verschillende lagen. Door het gebruik van deze verpakking blijft het witloof langer vers en dus ook minder voedselverspilling. De folie is bovendien volledig recycleerbaar.


Na het verpakken gaat het witloof rechtstreeks naar onze DC’s, zo houden we de keten zo kort mogelijk en zorgen we ervoor dat de producten zo snel mogelijk na het oogsten in onze rekken komen te liggen.