De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Lasapparaten

42 producten

Met een lasapparaat doe je het tegendeel van wat je met een zaagmachine of slijpschijf beoogt: in plaats van iets uiteen te halen, maak je net een verbinding tussen materialen. Wil je je eigen gebruiksvriendelijke laspost, bovendien aan de beste prijs-kwaliteitverhouding? Kijk dan eens rond in de Lidl-webshop.

  Alle producten 24 / 42 producten

  Lidl lasapparaten en lasposten voordelig online kopen

  Lasapparaten worden voornamelijk gebruikt om werkstukken van metaal permanent met elkaar te verbinden. Hiervoor is hitte nodig, die het materiaal verwarmt en zo een verbinding mogelijk maakt.

  Een lastoestel of laspost zijn voor de doe het zelver een ideale aanvulling voor de werkplaats.


  Er zijn twee manieren om te lassen: druklassen, waarbij twee stukken met behulp van druk en warmte worden verbonden, en smeltlassen, waarbij directe warmte wordt gebruikt om twee delen aan elkaar te hechten.


  Welke soorten lasapparaten zijn er?

  LasapparaatElektrode Lasapparaat (MMA)TIG-lasapparaatMIG/MAG-lasapparaat
  ProcesSmeltverbinding met boog zonder gasSmeltverbinding met gas en staafelektrodeSmeltverbinding met gas en draadelektrode
  ToepassingsgebiedConstructie, reparaties, onderhoudswerkzaamhedenLucht- en ruimtevaart, scheepsbouw, fijnmechanische toepassingenMetaalbewerking, auto-industrie

  Veelgestelde vragen over lassen en lasapparaten

  Welk lasapparaat is geschikt voor beginners?

  Ben je een hobbyklusser of de handige Harry in huis, dan kun je het beste een inert gas lasapparaat aanschaffen; MIG- en TIG lasapparaten zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor de meeste metalen.


  Wat is het verschil tussen MIG/MAG-lassen TIG lassen en lassen met elektroden?

  Onze lasapparaten zijn geschikt voor verschillende lastechnieken die worden gebruikt voor het verbinden van metaal. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende lastechnieken die je kunt uitvoeren met Parkside lasapparaten:

  • MIG lasapparaat/MIG lassen: Hierbij wordt warmte gegenereerd tussen het apparaat en het werkstuk om het materiaal te doen smelten. MIG lassen is sneller dan TIG lassen en geschikt voor verschillende metalen.
  • TIG lasapparaat/TIG lassen: Een TIG lasapparaat is preciezer en biedt kwaliteit, maar het is langzamer dan een MIG lasapparaat en vereist meer vaardigheid.
  • Lassen met elektroden: Bij deze methode smelt een beklede elektrode en vormt een beschermende laag terwijl je last. Als de elektrode smelt, ontstaat er een boog die twee metalen aan elkaar hecht.


  Het type lasapparaat dat je kiest, hangt af van het type klus dat je gaat uitvoeren, de vereiste lassterkte en je vaardigheden als doe-het-zelver