De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Fonduesets

1 product

Is het al bijna kerst? Want het is hoog tijd om je fonduetoestel of gourmetstel boven te halen. Hoe maak jij het gezellig tijdens de feestdagen? Met een pot smeuïge kaas of knapperig worstjes op de grill. Wat je ook verkiest bij Lidl zit je goed en uiteraard aan de héle straffe prijs-kwaliteitsverhouding die van ons gewend bent.

  Alle producten 1 / 1 product

  Fonduen met Lidl

  Voor wat kies jij? Met een fondueset van Lidl kom je gezellig samen met vrienden of familie om olie, kaas of chocolade te verhitten en dan naar binnen te spelen.

  Soorten fonduesets

  Kaasfondue

  Voeg je favoriete kazen toe, zoals Gruyère en Emmentaler, een scheutje witte wijn en een snufje knoflook voor een onvergetelijke maaltijd.Met de fondueset van Lidl kun je eenvoudig een romige, smaakvolle kaasfondue bereiden.

  Oliefondue of traditionele fondue

  Voor degenen die liever vlees of groenten bereiden, is een oliefondue perfect. Verhit de olie tot de juiste temperatuur en bereid een assortiment van vlees, zoals biefstuk, kip of varkensvlees, en groenten zoals champignons, paprika's en courgettes.

  Chocoladefondue

  Ideaal voor dessertliefhebbers! Dip vers fruit, marshmallows, cake stukjes of koekjes in de gesmolten chocolade voor een zoete afsluiting van je diner.

  Veelgestelde vragen over fonduen

  Kan kaasfondue in een gewone fonduepan

  Ja, je kunt kaasfondue maken in een gewone fonduepan.

  Tip: houd de temperatuur laag en roer regelmatig, zo smelt de kaas langzaam.

  Hoe voorkom je dat je kaas schift?

  Gebruik de juiste kaas: Zorg ervoor dat je kaas van goede kwaliteit gebruikt en kies voor een kaas met een hoog smeltgehalte, zoals Emmentaler, Gruyère of Comté voor kaasfondue. Voor chocoladefondue kun je chocolade van goede kwaliteit gebruiken met een hoog cacaogehalte.


  1. Voeg een bindmiddel toe: Voeg een klein beetje maïzena of bloem toe aan de kaas of chocolade voordat je het smelt. Dit kan helpen om de ingrediënten te binden en te voorkomen dat ze gaan schiften.
  2. Gebruik een beetje zuur: Voeg een klein beetje citroensap of witte wijn toe aan je kaasfondue. Het zuur helpt de kaas glad te maken en te voorkomen dat deze gaat schiften.
  3. Roer regelmatig: Blijf tijdens het smelten constant roeren om de kaas of chocolade gelijkmatig te laten smelten en te voorkomen dat het aan de bodem van de fonduepot blijft plakken.
  4. Houd de temperatuur laag: Zorg ervoor dat je fonduepot op een laag vuur staat of op een laag vermogen wordt ingesteld, vooral als de kaas of chocolade eenmaal gesmolten is. Te veel hitte kan ervoor zorgen dat de fondue gaat schiften.