De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Automatten

10 producten

Automatten vormen een beschermlaag voor het vuil dat je aan je schoenen hangt. Op lidl.be kan je kiezen uit verschillende automattensets die in elke wagen passen. En dat allemaal aan de strafste prijs-kwaliteitsverhouding van Lidl.

  Alle producten 10 / 10 producten

  Universele automatten: zo bescherm je jouw wagen het best

  Stof, aarde uit het bos en de tuin of kruimels van het laatste tussendoortje: een auto die vaak gebruikt wordt, wordt sneller vuil dan je zou willen. Om de wagen toch zo proper mogelijk te houden, kan je praktische automatten gebruiken. Met universele automatten ben je zeker dat je de juiste maat automatten koopt voor jouw wagen.


  Voordelen van vloermatten voor de auto

  Je vindt ze in bijna elke auto: robuuste matten die in de voetruimte geplaatst worden. En daar is een goede reden voor. Automatten hebben meerdere functies:

  • Ze zorgen ervoor dat vuil en vocht niet indringen in de bodembekleding.
  • Ze kunnen eenvoudig gereinigd worden.
  • Ze zijn goedkoop en kunnen eenvoudig vervangen worden, wanneer nodig.
  • Dankzij hun beschermende functie helpen ze om de waarde van jouw wagen te behouden.


  Waarop moet je letten bij de aankoop van automatten?

  Nieuwe wagens worden meestal door de garage of handelaar uitgerust met automatten. Door de jaren heen slijten de matten echter en moeten ze vervangen worden. Om ervoor te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, hou je bij de aankoop van automatten het best rekening met volgende criteria:

  • Pasvorm: Autofabrikant, bouwjaar, model, aantal deuren en de carrosserievorm helpen om de juiste automatten te vinden. Kies voor universele automatten, deze kan je zelf op maat knippen. Zo passen de automatten altijd.
  • Kwaliteit Goede automatten voor de auto zijn slipvrij, absorberend en gaan lang mee. Goed verwerkte naden en vaste materialen zorgen ervoor dat de mat doet wat ze moet doen en lang meegaat.
  • Materiaal: Het meest gangbare materiaal voor automatten is rubber. Het is erg onderhoudsvriendelijk, maar kan snel glad worden als het nat is. Een stevig alternatief voor rubbermatten zijn automatten van velours of sisal. Vuil en modder worden vastgehouden in de vezels, zodat ze niet over de hele auto verspreid worden. Daardoor kost het natuurlijk ook wat meer moeite om de mat te reinigen. Voetmatten met aluminiumlook, van edelstaal of leder zien er dan weer erg cool uit. Dit zijn meteen ook de duurste matten die ook meer onderhoud nodig hebben.


  Hoe reinig je het beste automatten?

  Automatten beschermen het interieur van de wagen tegen vlekken of erger vuil. Dat betekent echter ook dat ze tegen een stootje moeten kunnen. Sommige automatten kunnen in de wasmachine gewassen worden om gewone vlekken en vuil te verwijderen. Voor de basisschoonmaak kan je de matten uitkloppen en stofzuigen. Bij hardnekkige vlekken kunnen volgende tips helpen:

  • Kauwgom kan het best verwijderd worden als de mat enkele uren ingevroren wordt. De harde kauwgom kan dan gewoon afgebroken worden. Om de kauwgom uit te harden kan je ook een ijsspray gebruiken.
  • Haar van je huisdier kan met een pluizenborstel of een vochtige rubberhandschoen verzameld worden.
  • Onaangename geurtjes kan je bestrijden met een behandeling met bakpoeder