Je browser is niet compatibel

Je browser is niet compatibel

Verse, verantwoorde vis voor iedereen die telt

Het is een feit dat sommige vissoorten met uitsterven bedreigd zijn. Om dat tegen te houden, moeten we onze krachten bundelen en nu handelen. Daarom streeft Lidl actief naar een duurzaam assortiment.
Sinds 2016 bieden we enkel nog vis aan waarvan via onafhankelijke certificaten zoals ASC en MSC bewezen is dat hij duurzaam gevangen is. Denk maar aan onze zalmfilet, kabeljauw, pangasiusfilet, kabeljauwburger en mosselen. We streven er tegen eind 2020 naar om ons volledige visassortiment duurzaam te certificeren, waaronder ook fijne viswaren en visconserven.

Hoe herken je duurzame vis?

 • Msc label
  Msc label

  Aan het MSC-label:

  Het blauwe MSC-label is een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat vis duurzaam werd gevangen. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

 • Asc label
  Asc label

  Of aan het ASC-label:

  Het groene ASC-label is een onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Vis met dit label is afkomstig uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, hun medewerkers correct behandelen en rekening houden met de omwonenden van het gebied waar er wordt gevist.

Lekkers uit de zee in geuren en kleuren

 • Verse vis

  Heerlijke verse vis in de koeling

  We willen niet alleen dat onze vis duurzaam is, maar ook dat hij vers is. Daarom leveren onze leveranciers elke dag verse vis aan. Zalm, kabeljauw en pangasius zijn altijd beschikbaar in onze winkels en elke week vullen we dat assortiment aan met twee minder bekende vissoorten, die tijdelijk beschikbaar zijn.

 • schaal- en schelpdieren

  Schaal- en schelpdieren: het mag eens wat luxueuzer

  Ook schaal- en schelpdieren vind je altijd in onze koeling. Denk maar aan onze verse grijze garnalen, hang- en bodemcultuurmosselen, etc…

 • diepgevroren vis

  Diepgevroren vis: even hoge kwaliteit

  De vis die we diepgevroren verkopen is vis die na vangst zo snel mogelijk ingevroren wordt om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Dit aanbod vrij groot. Je vindt er zowel vis die onbereid is als vis met sauzen en kruiden.

Ook zin gekregen in een lekkere portie vis?