GEZOND GENIETEN

Sporten en gezond eten gaan hand in hand. Maar ook hier: niet te streng zijn voor jezelf. Je moet niet meteen je volledige levensstijl omgooien, trakteer jezelf gerust op iets lekkers. Gezond eten en genieten sluiten elkaar niet uit.

Om te sporten heb je genoeg energie nodig. Sla je ontbijt niet over als je die dag gaat sporten. Nood aan een extra energieboost? Go bananas!

Vanaf woensdag 13/03 kan je bij Lidl tijdelijk producten kopen van het merk Isostar. Zo zal je er verschillende sportrepen of -poeder voor sportdrank kunnen vinden. En dat aan scherpe Lidl-prijzen!
Isostar zet zich dag na dag in om sportbeoefenaars van elk niveau zo goed mogelijk bij te staan door ze de beste voedingsoplossingen aan te bieden. Dé sportvoeding om je doel te bereiken en jezelf te overtreffen.

Wat je eet hangt ook af van je sport. Helemaal in de ban van yoga? Dan wil je misschien ook veggie gaan. Een handig meeneemslaatje is een aanrader. Doe je aan krachttraining, dan bouw je spieren op. En hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt. Zeg dus geen nee tegen een stevige spaghetti.

Tijdens het sporten verlies je heel wat vocht. Belangrijk dus om te blijven hydrateren. Wacht niet tot je dorst krijgt. Voor het sporten kan je voor verdund appelsap of een smoothie gaan, tijdens en na voor water. Wacht een paar uur met dat glaasje wijn of oppeppende espresso: alcohol en koffie drogen je net nog meer uit.

Tot zover de preek. Heb je toch eens zin om te zondigen? Voel je dan vooral niet schuldig. Je hebt jezelf al afgepeigerd, dat mag je af en toe los gaan op een caloriebom. Zeker in de winter snakt ons lichaam naar comfort food. Ga ervoor!

Macaroni met ham, kaas en groenten of een croque met basilicumboter? Moet kunnen! En neem als dessert gerust een chocoladetaartje.

Treat yourself! #nomnomnom