STEL JEZELF NIET TELEUR EN HOU VOL

Je bent vol enthousiasme beginnen sporten, volhouden is nu de boodschap. Want het duurt wel even voor je effect merkt. De sleutel tot succes? Doe wat je leuk vindt! Met deze tips verander je sporten van iets wat je moet in iets dat je wil.

 

1. Zoek een sportbuddy
Misschien wil je partner, vriend of collega wel mee sporten? Of je hond? Samen sporten is gezelliger. Omdat je je buddy niet wil teleurstellen, ga je ook als je liever lui in de zetel ploft. Zorg er wel voor dat jullie min of meer dezelfde conditie hebben. 

2. Schakel een personal trainer in
Een professionele sportcoach helpt je dat doel te bereiken. Als je er geld tegenaan gooit, wil je er ook genoeg uithalen. Een app is een prima digitaal alternatief voor een coach van vlees en bloed. Kom publiekelijk uit voor je sportdoelen - hang ze op je koelkast! - zo kan je omgeving mee supporteren langs de zijlijn. Deel je stoere foto’s op social media.

3. Maak het jezelf niet moeilijk
Leg de praktische drempel om te sporten zo laag mogelijk. Sport thuis of in een sportclub vlakbij. Ga rechtstreeks sporten na het werk. Leg je sportgerief op voorhand klaar, op een duidelijk zichtbare plek, of zorg dat je het altijd bij hebt. Sommige mensen slapen zelfs in hun sportkleren, zo hebben ze ‘s morgens geen enkel excuus meer. 

4. Zet sporten vast in je agenda
Zie sporten niet als iets wat je doet op een vrij moment, maar als een prioriteit waar je speciaal tijd voor vrij maakt. Plan elke week vaste sportmomenten in en laat daar niets tussenkomen. Ideaal is op maandag, dan ben je de week al goed begonnen. Kies het tijdstip dat jou het beste ligt: vroeg in de ochtend, vlak na het werk of onder de middag. Na 3 tot 6 maanden wordt sporten een gewoonte, even evident als je tanden poetsen.

5. Zorg voor genoeg afwisseling
Telkens hetzelfde rondje lopen gaat vervelen. Probeer die nieuwe hype eens uit of combineer verschillende sporten.Zo train je steeds andere spiergroepen. Afwisselen kan ook in je outfit. Verwen jezelf met een leuke T-shirt, hippe schoenen of een mooie haarband (link naar aanbod Lidl). Met een gevarieerde playlist of grappige podcast wordt sporten een me-time momentje om even te ontsnappen aan de dagelijkse rush.

6. Vergelijk jezelf niet met anderen
Als je je blind staart op de sixpack van je idool, ga je nooit tevreden zijn en raak je gefrustreerd. Maak er geen wedstrijd van. Vergelijk liever met de vorige versie van jezelf. Concentreer je op je eigen doelen en bekijk de vooruitgang die jij maakt. 

Blijven gaan!
Nu nog de ideale sportoutfit!

Tip

TIP

De ideale sportoutfit

De juiste pasvorm van sportkleding is uitermate belangrijk. Het geeft altijd een fijn gevoel iets gevonden te hebben dat goed zit. Een kleine tip: koop het perfect passende stuk in 2 of 3 kleuren. Dan heb je afwisseling in je kast en voel je je blij op de sportmat.