Jouw eigen #LIDLHOMEOLYMPICS

De Olympische Spelen vanop de eerste rij volgen zal helaas pas voor volgend jaar zijn. Maar voor 2020 hebben wij een waardig alternatief bedacht: de #LidlHomeOlympics. Deze wedstrijd organiseer je gewoon thuis met jouw eigen ka(m)p(i)oenen. De perfecte weekendactiviteit!

STAP 1: VORM TEAMS EN ZORG VOOR EEN OLYMPISCHE MASCOTTE

STAP 1: VORM TEAMS

Verdeel je huisgenoten op in verschillende teams. Elk team mag zelf een land kiezen om te vertegenwoordigen. Ook zelfverzonnen landen zijn toegestaan.

 

Geen Olympische Spelen zonder een mascotte. Herinner je jou Vinicius en Tom nog? Deze mascottes kenmerkten de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Laat elk team zijn eigen mascotte maken door bijvoorbeeld een pop of knuffel leuk aan te kleden of aan de slag te gaan met potlood en papier (je kan hiervoor ook een van onze kleurplaten gebruiken). 

STAP 2: TRADITIONELE OPENINGSCEREMONIE

STAP 3: TRADITIONELE OPENINGSCEREMONIE

De Olympische Spelen starten traditiegetrouw met een spectaculaire openingsceremonie. Versier het huis of de tuin met discoballen en lichtslingers, zet je favoriete muziek op en laat elk team zijn intrede maken in jullie eigen stadion.

STAP 3: TRADITIONELE OPENINGSCEREMONIE

STAP 3: TIJD VOOR ACTIE!

Na de openingsceremonie is het zover! Allerlei atleten van over de hele wereld (lees: de hele gezinswereld) nemen het tegen elkaar op in de volgende disciplines: atletiek, badminton, basketbal, boksen, schoonspringen, surfen – in het zwembad -, trampolinespringen, hockey, klimmen, skaten, tafeltennis, tennis, triatlon, touwtrekken, voetbal, volleybal, wielersport, worstelen en zwemmen.

STAP 4: TIJD VOOR ACTIE!

Aanvullende disciplines met een ‘at home’-twist:

  • Speer- of discuswerpen: maak papieren vliegtuigjes of gebruik papieren bordjes om een werpwedstrijd te organiseren. Degene die het verst kan gooien, wint!
  • Hardlopen: Een 50 meter-wedstrijd? Eitje! Of toch niet? Verhoog de moeilijkheidsgraad door een ei te balanceren op een lepel in je mond tijdens het lopen. Het ei mag niet vallen! Geen zin in een roerei op de grond? Probeer dan een boek op je hoofd in evenwicht te houden. De eerste persoon aan de finishlijn wint!
  • Golf: markeer met plakband 2 parallelle lijnen op de grond die een tiental centimeter van elkaar liggen (hoe kleiner de afstand, hoe moeilijker het spel). Geef elk team een klein balletje en een borstel. Elk team moet om de beurt proberen zijn eigen balletje tussen de twee lijnen te golfen. Het winnende team is het team dat hier het vaakst in slaagt! Toch liever het echte werk? Shop dan jouw golfaccessoires in onze webshop!
  • Skaten/fietsen: bouw jouw eigen tuinparcours om te trotseren

STAP 4: GOUD, ZILVER EN BRONS!

STAP 5: GOUD, ZILVER EN BRONS!

Proficiat! Jullie hebben het einde van deze #LidlHomeOlympics bereikt!

 

Dat wil zeggen dat het tijd is om de prijzen uit te reiken. Bouw je eigen podium met dozen of kleine meubels en hou je eigen podiumceremonie. De winnaars krijgen een zelfgemaakte medaille en uiteraard ook een mooi boeket! Tip: met dit fleurig fruitboeketje maak je elke sporter blij! 

STAP 5: GOUD, ZILVER EN BRONS!