VERSE, VERANTWOORDE VIS VOOR IEDEREEN DIE TELT

Het is een feit dat sommige vissoorten met uitsterven bedreigd zijn. Om dat tegen te houden, moeten we onze krachten bundelen en nu handelen. Daarom streeft Lidl actief naar een duurzaam assortiment.
Sinds 2016 bieden we enkel nog vis aan waarvan via onafhankelijke certificaten zoals ASC en MSC bewezen is dat hij duurzaam gevangen is. Denk maar aan onze zalmfilet, kabeljauw, pangasiusfilet, kabeljauwburger en mosselen. We streven er tegen eind 2020 naar om ons volledige visassortiment duurzaam te certificeren, waaronder ook fijne viswaren en visconserven.

HOE HERKEN JE DUURZAME VIS?

  • Aan het MSC-label

    Het blauwe MSC-label is een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat vis duurzaam werd gevangen. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.

  • Of aan het ASC-label

    Het groene ASC-label is een onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Vis met dit label is afkomstig uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, hun medewerkers correct behandelen en rekening houden met de omwonenden van het gebied waar er wordt gevist.

LEKKERS UIT DE ZEE IN GEUREN EN KLEUREN

Verse Vis

Heerlijke verse vis in de koeling

We willen niet alleen dat onze vis duurzaam is, maar ook dat hij vers is. Daarom leveren onze leveranciers elke dag verse vis aan. Zalm, kabeljauw en pangasius zijn altijd beschikbaar in onze winkels en elke week vullen we dat assortiment aan met twee minder bekende vissoorten, die tijdelijk beschikbaar zijn.

Schaal- en schelpdieren

Schaal- en schelpdieren: het mag eens wat luxueuzer

Ook schaal- en schelpdieren vind je altijd in onze koeling. Denk maar aan onze verse grijze garnalen, hang- en bodemcultuurmosselen, etc…

Diepgevroren vis

Diepgevroren vis: even hoge kwaliteit

De vis die we diepgevroren verkopen is vis die na vangst zo snel mogelijk ingevroren wordt om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Dit aanbod vrij groot. Je vindt er zowel vis die onbereid is als vis met sauzen en kruiden.

OOK ZIN GEKREGEN IN EEN LEKKERE PORTIE VIS?