VERS, VOORDELIG EN VOL VITAMINEN

Lidl haalt zoveel mogelijk groenten en fruit rechtstreeks van de boer. Deze producten gaan direct van het land naar de distributiecentra van Lidl. Daar worden alle groenten en fruit in een gekoelde omgeving onderworpen aan een uitvoerige controle op versheid, rijpheid en formaat. In de winkel zelf volgt opnieuw een grondige controle. Zo komen alleen de beste groenten en het beste fruit in de rekken.

We vinden het vooral belangrijk dat onze groenten en fruit Belgisch zijn en dat we een duurzame langetermijnrelatie uitbouwen met onze leveranciers. Al onze leveranciers zorgen ervoor dat de MRL-waarde slechts 1/3 is van de voorschriften die de Europese Unie oplegt. MRL, de maximale residulimiet, is een grenswaarde die voorschrijft hoeveel het maximaal toegelaten restgehalte van pesticiden, biociden en diergeneesmiddelen in of op groenten en fruit mag zijn.

Ten slotte kiezen we er bewust voor om mee te gaan met de seizoenen. Zo zal je enkel asperges vinden in het seizoen waarin asperges bij ons geteeld worden.

EEN GEZONDE SNACK IS SNEL GEKOZEN

We stellen met plezier onze snackgroenten aan jullie voor, hét gezonde tussendoortje bij uitstek.
Het is zo verleidelijk, even snacken om die lekkere trek te stillen. 
De meesten van ons associëren snacks toch vooral met calorierijke tussendoortjes, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn.
Onze gezonde snacks kun je gelukkig zonder schuldgevoel wegwerken. We hebben deze in handige emmertjes verpakt zodat het geen moeite kost om je groenten mee te nemen en zo gezond te snacken.

DE LIDL-TEKENKAMPIOENEN

Om kinderen ook enthousiast te maken voor gezond snacken en omdat we op zoek waren naar een leuke manier om onze groenten voor te stellen, hebben we een tekenwedstrijd uitgeschreven. Kinderen konden een tekening van hun favoriete groente naar ons opsturen. Uit het grote aantal inzendingen hebben we 6 tekenhelden gekozen. Die tekeningen zijn terug te vinden op de emmertjes van onze snackgroenten. Om de tekenhelden te belonen en te bedanken voor hun mooie tekeningen geven we hun hele school een heel jaar lang gratis groenten en fruit.

De Lidl tekenkampioenen

KOOK GEZOND MET DE RECEPTEN VAN DE KEUKEN VAN LIDL