MET BUBBELS IS HET ALTIJD FEEST

Als het op bubbels aankomt, halen we alle middelen boven: prosecco, cava én champagne. Je vindt zeker wat je zoekt.

Cava: budgetvriendelijk én feestelijk

Cava is een Spaanse schuimwijn en wordt bij Lidl verkocht in de witte en rosévariant. Cava wordt ingedeeld naargelang de zoetheid. De schuimwijn moet minstens 9 maanden in de kelder bewaard worden.

Onze flessen komen uit het Sant Sadurníd Anoia gebied, het zuidelijke deel van het disctrict Barcelona. Ongeveer 85% van alle cava’s wordt hier geproduceerd.

In onze rekken vind je Arestel Cava DO brut, semi-secco, Brut Rosado en Cava DO brut Gran Cuvée.

Prosecco: Italiaanse klasse in een glas

Prosecco is de naam van zowel een Italiaanse mousserende wijn als van de witte druivensoort waar deze wijn van gemaakt wordt.

De wijn kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt. Het verschil zit hem in de bubbels. Spumante is de Italiaanse benaming voor een mousserende wijn die meer dan drie bar druk bevat. Frizzante is wijn die half mousserend is.

Proef onze spumante prosecco en oordeel zelf!

Schuimwijn: een prikkelende sensatie

Weet jij hoe die bubbeltjes eigenlijk in een fles komen? Dat komt doordat de drank twee stadia van gisting moet doorlopen. Er wordt aan de basis een mengeling van gist en suiker toegevoegd waardoor de wijn opnieuw gaat bruisen en bubbels produceert. Na de tweede gisting wordt de gist verwijdert en is je schuimwijn klaar.

Onze schuimwijn, de Crémant de Bourgogne AOP brut, is een pareltje. Hij werd geprezen in de pers en door echte kenners. Haal hem dus zeker eens in huis en overtuig jezelf!

Champagne: Zin in bubbels?

Champagne is schuimwijn afkomstig uit de Franse champagnestreek en mag zich pas zo noemen als hij geproduceerd wordt volgens de traditionele methode. Onbetaalbaar en enkel voor the rich and famous? Lidl bewijst het tegendeel, want champagne hoeft zeker niet duur te zijn. Heb je iets te vieren of heb je gewoon zin in bubbels? Haal onze champagne dan snel in huis.