MOVE A LIDL!

Weeral goeie voornemens gemaakt om dit jaar écht te beginnen sporten? Nochtans, vorig jaar was dat geen groot succes. Of het jaar daarvoor. Je vliegt er altijd te enthousiast in, om na de eerste spierpijn af te haken. Uiteindelijk komt er van bewegen niets in huis. Maak jezelf dus niks wijs dit jaar.

Geen sportvoornemens dan maar, #nogoals? Dat hoeft nu ook niet. Maar wees eerlijk en ken jezelf. Beter een klein beetje bewegen dan helemaal niet. Zo wordt sporten een leuke en verslavende gewoonte. Ongeveer zoals Netflixen nu. Maar dan gezonder.

Wat is dan wel realistisch?
Wij geven je de nodige schop onder je kont!

Ontdek onze sportartikelen

KEEP IT REAL(ISTIC)

Oké, je hebt de moedige beslissing gemaakt om te starten met sporten. Pluim voor jou. Nu nog opletten dat je niet meteen in overdrive gaat. Met deze tips hou je het realistisch.

  1. Bepaal vooraf wat je wil bereiken door te sporten. Lijkt dat einddoel ellendig ver weg? Ga voor tussentijdse doelen, zodat je kleine succesmomentjes hebt om naartoe te werken en fier op terug te kijken. En vergeet jezelf geen kleine beloning te geven!
  2. Elke dag sporten geeft je ongetrainde lichaam geen tijd om te herstellen. Bedenk: 1 keer per week sporten is nog altijd beter dan 0 keer. Ook in de loop van de dag kan je bewegen. Ga langs bij je collega drie bureaus verder in plaats van te mailen, of hou ‘s morgens een competitie traplopen. Een paar korte sessies verdeeld over je dag zijn ideaal.
  3. Niks mis met af en toe je grenzen wat opzoeken, maar jezelf overschatten is een recipe for disaster. Voor je het weet raak je overbelast of loop je een kwetsuur op. Luister letterlijk naar je lichaam. Als je buiten adem bent, oefen je harder dan nodig is. Je moet nog in staat zijn om te blijven babbelen.
  4. Last but not least: wees niet te streng. Vergeef het jezelf als je eens het sporten overslaat. Perfectie bestaat niet. Elk proces van zelfverbetering gaat gepaard met herval. Af en toe eens lui zijn is dus niet het einde van de wereld.

Succes!