De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Zwembaden

112 producten

De beste manier om de hitte te trotseren tijdens de zomer? Je eigen zwembad! Hoogwaardige zwembade met veel ruimte voor het hele gezin zorgen voor verfrissing zonder dure verbouwingen. Opblaasbare peuterbaden in vrolijke designs bieden verkoeling voor de kleintjes. En met een pop-up zwembad creëer je in een handomdraai een zwemparadijs.

  Alle producten 24 / 112 producten

  Goedkoop zwembaden en peuterbaden kopen bij Lidl.be

  1. Wat zijn de voordelen van een eigen zwembad in de tuin?
  2. Welke soorten zwembaden zijn er?
  3. Wat is belangrijk bij het kiezen van een zwembad?
  4. Welke accessoires moet ik kopen voor het zwembad?


  Wat zijn de voordelen van een eigen zwembad in de tuin?

  Geen overvolle stranden, lang in de auto zitten, inkom betalen of de auto inladen: een eigen zwembad in de tuin bespaart een hoop stress in de zomer. Het is de klok rond open en kan met weinig moeite hygiënisch worden onderhouden. Zelfs een klein peuterbad of rond zwembad houdt de kinderen vele uren bezig en ook voor volwassenen die snel verfrissing nodig hebben.


  Welke soorten zwembaden zijn er?

  Zwembaden voor in de tuin zijn verkrijgbaar als bovengronds zwembad of als ingegraven zwembad. Een opzetzwembad is heel flexibel. Je kunt het zwembad gemakkelijk op de gewenste plek plaatsen en vullen. Afhankelijk van de gewenste capaciteit en het beoogde gebruik zijn er drie zwembadvarianten beschikbaar.


  Het opblaasbare peuterbad voor flexibele verkoeling

  Een klein rond zwembad of een vierkant peuterbad met verschillende waterdieptes zijn geschikt voor heel kleine kinderen en zijn ook verkrijgbaar in een versie voor volwassenen om te ontspannen. Ze hebben weinig water nodig en kunnen overal worden opgezet.


  Het pop-up zwembad om snel af te koelen

  Pop-up zwembaden bestaan uit een robuuste zeildoekconstructie met een zwembadfolie die zichzelf opzet als hij gevuld is. De beschikbare ruimte is al vrij royaal en is geschikt voor ontspannen spetteren met het gezin. In tegenstelling tot een staalwandzwembad wordt het pop-up zwembad na het seizoen voor de winter opgeborgen in de schuur of kelder.


  Het framezwembad voor uitgebreide afkoeling

  Frame zwembaden zijn de grootst mogelijke bovengrondse versie voor je eigen tuin. Ze danken hun naam aan het sterke metalen frame dat samen met de wandconstructie zeer grote hoeveelheden water kan bevatten. Als ruime achtvormige zwembaden zijn deze zwembaden, afhankelijk van hun capaciteit, ook geschikt om in te zwemmen en te drijven op een luchtbed.


  Wat is belangrijk bij het kiezen van een zwembad?


  Om ervoor te zorgen dat het zwembad, de tuin en het gezin bij elkaar passen, is het de moeite waard om voor de aankoop een paar basisvragen te stellen over de gewenste grootte, de juiste vorm en natuurlijk hoe het zwembad eruitziet.


  De grootte van het zwembad

  De benodigde ruimte voor een zwembad in de tuin is groter dan het aangewezen gebied. Er moet ook rekening worden gehouden met bewegingsvrijheid om veilig in en uit het zwembad te kunnen stappen en om het zwembad gemakkelijk te kunnen onderhouden. Het gebied rond het zwembad is ook ideaal voor tuinstoelen en ontspanningsruimtes. Bij het kiezen van de grootte is het natuurlijk ook belangrijk om te bedenken hoeveel mensen het zwembad regelmatig zullen gebruiken en welke wateractiviteiten er op het programma staan. Over het algemeen is er geen bouwvergunning nodig voor bovengrondse zwembaden tot een bepaalde grootte. Bovendien, hoe groter het zwembad, hoe hoger de vereisten en onderhoudskosten voor het filtersysteem, de zwembadverwarming en andere zwembadaccessoires.


  Vorm van het zwembad

  De vorm van het zwembad is meestal een kwestie van smaak en ruimte. Zo is een rond zwembad wat flexibeler als het gaat om spelen en spetteren. Het aantal gebruikers is ook wat variabeler. Ronde bovengrondse zwembaden kunnen maar een beperkte hoeveelheid water bevatten, maar dit maakt het gemakkelijker om er een geschikte plek voor te vinden. Een (meer)hoekig zwembad ziet er heel elegant uit en kan door zijn hoekige vorm soms beter in de tuin geïntegreerd worden. Vierkante bovengrondse zwembaden beperken het aantal mensen dat er comfortabel in kan zitten. Grote framebaden daarentegen combineren beide vormen en zijn daarom stabieler. Dit maakt het echter iets moeilijker om een geschikte plaats voor installatie te vinden.


  De look van het zwembad

  Des te groter het zwembad wordt, des te belangrijker is het om te kiezen voor een uitstraling die past bij de omgeving van de tuin. Seizoensgebonden pop-up zwembaden en opblaasbare modellen hebben een typisch zomers karakter en zijn zeker een kleurrijke verschijning. Grote framebaden passen het beste bij hout- en steendesigns op de buitenbekleding. Als je een bijzonder elegante en natuurlijke uitstraling wilt, is een houten zwembad met een frame van echt massief hout de beste keuze. Dit zwembad geeft zelfs in de winter een zomers gevoel en is ook een harmonieuze factor in het totale tuinontwerpconcept - ideaal als bijvoorbeeld een zonneterras in dezelfde houtkleur je uitnodigt om te blijven liggen. Met een zwembadverwarming en geschikte jets kan een stevig houten zwembad ook buiten het warme seizoen tot zijn recht komen: als een gezellig bubbelbad voor vrienden en familie.


  Welke accessoires moet ik kopen voor het zwembad?

  Ongestoord zwemplezier in het zwembad vereist een beetje zorg. Hoe groter de capaciteit, hoe belangrijker de volgende aspecten zijn:

  • Reinigingstechnologie en filtersysteem voor een constante waterkwaliteit
  • Dekzeilen ter bescherming tegen bladeren en regen
  • Onderhoudssets om algenvorming en vervuiling te voorkomen
  • Zwembad schepnet voor eenvoudige verwijdering van grof vuil

  Veiligheid en comfort gaan hand in hand in een perfect uitgerust zwembad. Daarom is het de moeite waard om de volgende details te overwegen voor een groot zwembad in de tuin:

  • Geschikte zwembadtrap voor gemakkelijk in- en uitstappen
  • Sfeerverlichtingstechnologie voor avondlijk waterplezier
  • Massagestralen veranderen het zwembad in een whirlpool
  • Zwembadverwarming houdt de temperatuur constant en verlengt het zwemseizoen
  • Opblaasmatrassen en waterspeelgoed maken het zwemplezier compleet

  In een complete zwembadset vind je alles wat je nodig hebt voor de basisverzorging en het zwemcomfort - van de pomp tot een ladder en een draagtas voor peuterbaden. Deze sets vormen echter slechts de basis voor optimale zwembadaccessoires.


  Veelgestelde vragen over zwembaden en peuterbaden

  Wat is de beste locatie voor een zwembad in de tuin?

  Idealiter staat een zwembad in het meest beschutte deel van de tuin, waar geen tocht is en de zon de kans krijgt om het water gratis op te warmen.

  Hoe houd ik mijn zwembad schoon?

  Grof vuil moet zo snel mogelijk uit het zwembad worden verwijderd en het filtersysteem en de pomp moeten altijd worden onderhouden. Maak je voeten schoon voordat je gaat zwemmen, eet liever niet in het zwembad en controleer regelmatig de pH-waarde (tussen 7 en 7,4).


  Hoe de veiligheid garanderen rond je zwembad?

  Hoe ondiep het water ook is, kinderen mogen nooit zonder toezicht spetteren. Na het zwemmen moeten zwembaden worden geleegd of afgedekt. Indien nodig moeten toegangshulpmiddelen worden verwijderd en vastgezet.