De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Verlichting

171 producten

Verlichting in een huis is uiteraard een noodzaak, maar evengoed zorgt het voor extra sfeer en gezelligheid. Op Lidl.be vind je allerlei soorten verlichting. Wij hebben een groot aanbod plafondverlichting, hanglampen, staande lampen en tafellampen. Ook de eigenlijke lichtbron vind je bij ons met keuze uit spaarlampen, ledlampen en filamentlampen.

Alle producten 24 / 171 producten

Verlichting, lampen en lichten online kopen bij Lidl

De juiste verlichting kan heel wat doen voor je ruimte. Ze fleuren je slaapkamer, woonkamer, eetkamer, badkamer, kinderkamer en bureau op. Creëer goed licht in een knus hoekje waar je graag een boek leest, plaats vloerlampen voor donkere winteravonden of hang een mooie hanglamp boven de keukentafel. Bij Lidl vind je verlichting in allerlei soorten en maten. Hierdoor vind je gegarandeerd wat je nodig hebt. Bovendien zijn er ook losse ledlampen verkrijgbaar. Door deze mee te bestellen, kan je je nieuwe lamp meteen gebruiken.


Sfeerverlichting: staande lampen, hanglampen en meer

Wanneer je een ruimte graag sfeervol verlicht, is het verstandig om voor warm, zacht licht te kiezen. Dit geeft namelijk een mooie gloed. Hier bestaan verschillende soorten lampen voor. Allereerst is het mogelijk om voor plafondverlichting met een dimmer te werken. Hiermee stem je de hoeveelheid licht gemakkelijk af. Heb je wat meer licht nodig, dan zet je de lampen wat feller. Wil je juist een romantische sfeer, dan draai je de verlichting iets zachter. Hiernaast zijn onder andere tafellampen en staande lampen goede toevoegingen. Zet bijvoorbeeld een vloerlamp in een donkere hoek, maar kies ook eens voor kleine hanglamp boven een mooi dressoir. Door de verlichting doorheen de woonkamer te verspreiden, maak je het overal gezellig en richt je de aandacht op je favoriete hoekjes. Onder sfeerverlichting valt ook decoratieve verlichting zoals kerstverlichting. Heb je een tuin of terras, vergeet dan ook de buitenverlichting niet. Kies bijvoorbeeld voor verlichting langs een pad of kies één om de gevel te verlichten.


Functionele verlichting: bureaulampen, plafondlampen en spots

Tijdens het eten, werken of lezen heb je waarschijnlijk net behoefte aan wat fellere verlichting. Het is dan ook handig om verschillende soorten verlichting aan te schaffen. Zo heb je op ieder moment en voor elke wens de juiste lampen in huis. Plafondlampen, nachtlampen en bureaulampen zijn voorbeelden van lampen die meer en feller licht geven. Maar ook mooie plafondlampen voor boven een eettafel doen het goed. En vergeet de badkamerverlichting, inbouwspots in de keuken en sensorlampen buiten niet. Deze laatsten verlichten bijvoorbeeld de carport wanneer je 's avonds met je fiets thuiskomt. Zo zie je precies waar je loopt en hoef je niet eerst een lichtknop te zoeken.


Lichtbronnen: spaarlampen, ledlampen en filamentlampen

Bij Lidl vind je verschillende soorten lichtbronnen. De lampen zijn scherp geprijsd en gemakkelijk online te bestellen. Elk type lamp heeft zijn eigen kenmerken, zodat je jouw keuze kunt maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.


Door te kiezen voor milieubewuste, energiebesparende verlichting zoals ledverlichting te gebruiken, bespaar je op energiekosten en denk je aan het milieu. Met speciale functies zijn de lampen niet alleen dimbaar, maar ook compatibel met je smart home app. Met één klik kun je alle verlichting in je huis bedienen. Volledig draadloos en moeiteloos geniet van je verlichting. Bij Lidl maken we verlichting niet alleen betaalbaar, maar ook slim en gebruiksvriendelijk. Handig toch?


Veelgestelde vragen over verlichting

Wat is de energiezuinigste verlichting?

De energiezuinigste verlichtingsbron is momenteel LED-verlichting. Ledlampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen, en ze hebben een veel langere levensduur.


Wat is goedkoper spaarlampen of ledlampen?

Op langere termijn zijn ledlampen over het algemeen goedkoper dan spaarlampen. Ondanks de initiële aankoopkost van ledverlichting die vaak hoger is. De langere levensduur en lagere energiekosten leiden tot een aanzienlijke besparing op kosten.


Wat is het verschil tussen lumen en watt bij lampen?

Lumen meet de hoeveelheid licht die een lamp produceert, terwijl watt het energieverbruik aangeeft. Bij moderne lampen, zoals LED-lampen, is het verband tussen lumen en watt minder direct. Omdat leds efficiënter zijn dan oudere lampen. Ledlampen kunnen meer lumen produceren met minder wattage.


Welke Kelvinwaar of kleurentemperatuur moet ik keizen voor verschillende ruimtes?

Voor sfeefverlichting zijn lagere Kelvin-waarde geschikt (ongeveer 2700K). Neutraal wit tot koel wit licht (3000K-5000K) is geschikt voor keukens en badkamers. Hogere Kelvin-waarder (5000K en hoger) worden gebruikt voor heldere functionele verlichting in bijvoorbeeld kantoren.


Hoe kies ik de juiste lamp voor mijn ruimte?

Het kiezen van de juiste lamp voor een bepaalde ruimte hangt af van een aantal factoren waaronder de functie van de ruimte, de gewenste sfeer, de groote van de ruimte en persoonlijke voorkeur. Hieronder enkele overwegingen om over na te denken:

  • is het een werkruimte, waar helder, functioneel licht nodig is? Of een ontspanningsruimte waar sfeerverlichting nodig is?
  • wil je helder, koeler, wit licht (5000K of hoger) of gezellig, warmer licht (rond 2700K) in de ruimte
  • wil je de verlichting kunnen dimmen?
  • welke fitting heeft de armetuur?