De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Tuinstoelkussens

45 producten

Een tuinstoelkussen zorgt ervoor dat je nog beter zit of ligt wanneer je van de buitenlucht geniet in je tuin of op je terras. In de Lidl-webshop vind je zowel lange tuinstoelkussens voor je ligbed of relaxzetel als kussens voor het zitvlak, bedoeld om op een tuinstoel te leggen. Bekijk onze zachte kussens, we hebben ze in verschillende kleuren!

  Alle producten 24 / 45 producten

  Een extra comfortabele tuinstoel: Zo waardeer je je tuinmeubels met stoelbekleding op

  Inhoudsopgave

  1. Welke soorten stoelbekleding bestaan er?

  2. Waarop moet je letten bij de aankoop?

  3. Zo blijft stoelbekleding langer mooi


  Welke soorten stoelbekleding bestaan er?

  Tuinstoelen van hout, kunststof of metaal zijn praktisch en zien er vaak mooi uit, maar de zitting is nogal hard en kan na een langere tijd oncomfortabel worden. Met comfortabele stoelbekleding voor tuinmeubelen wordt het meteen een stuk behaaglijker. Die stoelbekleding bedekt namelijk de volledige zitting, de rugleuning of het ligoppervlak. Dankzij een stevige bekleding kan je ook voor langere tijd comfortabel blijven zitten. Zo staat niets nog een lang tuinfeestje of uitgebreide barbecue in de weg. Het aanbod aan kussens is trouwens even groot als het aanbod aan tuinmeubels:

  • Zetelbekleding
  • Bekleding voor tuinbanken
  • Bekleding voor ligbedden
  • Verschillende stoelkussens voor fauteuils met hoge of lage leuning en eenvoudige tuinstoelen.


  Waarop moet je letten bij de aankoop?

  Vaak worden de passende kussens al meegeleverd met de tuinmeubels, zeker wanneer het om een volledige tuinmeubelset gaat, die uit tafels, stoelen en fauteuils bestaat. Als er geen bekleding inbegrepen is of als je je bestaande bekleding wil vervangen, kunnen de volgende aspecten helpen bij het maken van je keuze.


  Materiaal

  Veel stoelbekledingen zijn van degelijk polyester gemaakt. Polyester kan eenvoudig gereinigd worden, droogt snel, is scheurvrij en behoudt lang zijn kleur. Sommige stoelbekledingen bestaan echter uit een aangename katoenmix.


  Pasvorm

  Je kan pas maximaal comfort verkrijgen als de nieuwe kussens en bekleding de juiste maat hebben. Zowel de hoogte als de breedte van de rugleuning, als de diepte van het zit- of ligoppervlak moet je voor de aankoop goed opmeten.


  Stevigheid van de bekleding

  Idealiter is de nieuwe bekleding mooi zacht. Een groot deel van comfortkussens heeft een stabiele kern van polyurethaan. De stevigheid van de bekleding kan daarbij individueel gekozen worden.


  Extra uitrusting

  Verstelbare banden voor de rugleuning en bindkoorden zorgen ervoor dat de bekleding perfect op de stoel blijft zitten, zodat ze niet verschuift of valt bij herhaaldelijk rechtstaan. Bij sommige modellen kan je de bekleding dankzij meerdere ritsen afnemen en in de wasmachine wassen.

  Text And Image Section

  Stijl

  Stoelbekleding en kussens voor tuinstoelen zijn te verkrijgen in verschillende designs en kleuren. Zo is voor elke stijl en smaak wel iets te vinden:

  • Bont geruit
  • Mediterrane strepen
  • Sierlijke patronen met bloemen
  • Sober in mooie effen kleuren
  • Met hippe stiksels

  Veel bankbekledingen en zitkussens zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen zodat je ook verschillende kleuren kunt combineren. Zo creëer je een vrolijk, bont, maar samenhangend beeld voor de zitgroep.


  Zo blijft stoelbekleding langer mooi

  Als de stoelbekleding afneembaar is of het volledige zitkussen gewassen kan worden, doe je dit best regelmatig. Anders geldt: Verwijder de bekleding na gebruik en bewaar ze bijvoorbeeld in een speciaal daarvoor voorziene opbergbox, waar ze beschermd is tegen regen, vocht en stof. Laat vochtige kussens en bekledingen goed drogen voordat je ze wegruimt om schimmel en vochtvlekken te vermijden. Bewaar ze ten laatste vanaf de herfst op een droge plaats.