De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Tuinslangen & -sproeiers

40 producten

Ook voor tuinslangen en tuinsproeiers ben je in de Lidl-webshop aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar een druppelslang voor irrigatie of een complete tuinslangset met multifunctionele sproeikoppen, de Lidl-webshop heeft 't steeds aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo wordt het bewateren van je planten, het reinigen van je terras of het bijvullen van je vijver héél wat eenvoudiger hé?

Alle producten 24 / 40 producten

Accessoires voor tuinirrigatie: Een job voor de flexibele tuinslang!

Als de regen weer eens op zich laat wachten, geniet jouw tuin van het verfrissende water uit de kraan: Een flexibele tuinslang, klassieke tuinslangen en andere accessoires zijn essentieel voor een goede tuinirrigatie. Of je ze nu afzonderlijk koopt of als set: gun je planten de perfecte douche!


Klassiek of flexibel? Wat is belangrijk bij een tuinslang?

De tuinslang is de waterader van je tuin en moet het kostbare water van de kraan tot bij je planten brengen. Daarvoor moet hij duurzaam en stabiel zijn en de juiste doorstromingscapaciteit en druksterkte hebben. De meeste tuinslangen zijn hierop voorzien. Dat heeft echter ook nadelen die door een speciale flexibele tuinslang opgelost kunnen worden:

  • Hoe langer een tuinslang is, hoe zwaarder en onhandelbaarder hij wordt. De flexibele tuinslang blijft daarentegen licht en flexibel.
  • Een verstijfde tuinslang kan blijven haken aan hindernissen, verstrikt raken en de waterstroom blokkeren. Een flexibele tuinslang past zich aan elke bocht aan zonder verstrikt te raken.
  • Voor grote tuinen heb je erg lange tuinslangen nodig, of een flexibele tuinslang die vanzelf uitdeint.


Het stijvere ontwerp van een klassieke tuinslang voor de kraan en irrigatiesystemen kan je amper overtreffen als het om een hoge waterdruk over afstanden van meer dan 15 meter gaat. Dan is de waterdistributie via de spuit nog doeltreffender en krachtiger.


Welke tuinslangaccessoires heb ik nodig voor een optimale tuinirrigatie?

Flexibele tuinslangen of klassieke tuinslangen zijn dan wel de levensaders van de tuinirrigatie, maar zonder de juiste accessoires voor de waterdistributie en -absorptie zijn ze niets waard. Daarom heb je volgende zaken nodig:

  • Irrigatieaansluitingen: Adapters voor verschillende kranen en opzetstukken, 2-wegverdelers voor een efficiënte irrigatie, aangepast aan verschillende spuiten
  • Herstellingssets voor kleine beschadigingen in de tuinslang
  • Sproeiers en dergelijke irrigatiesystemen voor een optimale (automatische) waterdistributie.
  • Haspelwagens of slanghaspels om de slang veilig te verplaatsen en bewaren, voor een tuin zonder struikelgevaar. Een slanghaspel is al met de juiste slang uitgerust en kan daardoor snel ingezet worden.


Daarnaast mag je niet vergeten om pompen of regenwatertanks en wateraansluitingen te kopen, om de algemene waterverzorging te garanderen. Een mix van verschillende waterbronnen met aangepaste tuinslang is de beste keuze voor een mooi groen gazon en een gezonde tuin.