De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Tuinsets

12 producten

Met een complete tuinmeubelset ben je verzekerd van meubels die perfect bij elkaar passen. Met zetels of stoelen en een bijhorende tafel ben je direct goed voorzien en klaar om buiten in je tuin of op je terras van het zonnetje te genieten. in de Lidl-webshop vind je verschillende tuinmeubelsets, goedkoop én van goeie kwaliteit!

  Alle producten 12 / 12 producten

  Tuinmeubelsets: Hierop moet je letten bij de aankoop van een outdoor eethoek


  Inhoudsopgave

  1. Waarvoor en waar kan in een tuinmeubelset gebruiken?
  2. Welke verschillende varianten zijn er?
  3. Vergelijking van materialen voor een tuinmeubelset
  4. Waar moet je op letten bij het onderhoud en de stockage?
  5. Hoe maak ik mijn tuinmeubelset winterklaar?
  6. Welke accessoires passen bij de tuinmeubelset?


  Waarvoor en waar kan ik een tuinmeubelset gebruiken?

  Een tuinmeubelset bestaande uit een tafel en stoelen is ideaal geschikt om de eetkamer bij mooi weer naar buiten te verplaatsen. Voor het ontbijt, een koffie tijdens de namiddag of een barbecue: Met comfortabele, bij elkaar passende tuinmeubelen wordt het nog aangenamer om buiten te eten. Op grote terrassen, in achtertuinen en tuinen kunnen grote sets met zes of meer zitplaatsen geplaatst worden. Voor kleinere oppervlaktes en middelgrote tot grote balkons zijn er sets die slechts uit een compacte tafel en twee à vier stoelen bestaan.

  Text And Image Section

  Welke verschillende varianten zijn er?

  Niet alleen het aantal zitplaatsen is belangrijk bij de zoektocht naar de juiste tuinmeubelset. Elke variant heeft bijzondere eigenschappen waarmee je rekening moet houden tijdens de aankoop.


  • Moeten stoelen en tafels opklapbaar of stapelbaar zijn, zodat ze efficiënt opgeborgen kunnen worden als ze niet gebruikt worden?
  • Is een uittrekbare of opklapbare tafel nodig, om spontaan meer of minder plaats te creëren?
  • Moet de tuinmeubelset uitgebreid kunnen worden?
  • Zijn verstelbare rugleuningen gewenst of volstaan stoelen met een vaste rugleuning?
  • Geef je de voorkeur aan een ronde of een vierkante tafel? Welke vorm past het best bij de beschikbare oppervlakte?

  Op deze vragen is er geen juist of fout antwoord - individuele voorkeur en persoonlijke behoeften bepalen, welke set de juiste is.

  Text And Image Section

  Vergelijking van materialen voor een tuinmeubelset

  Naast de functionaliteit van de tuinmeubelen moet je ook bepalen, welk materiaal je graag wenst. Niet alleen jouw persoonlijke smaak en de gewenste look spelen een rol - ook aspecten zoals onderhoud en prijs moeten overwogen worden bij de materiaalkeuze.


  Sets uit hout

  Houten meubelen spreken aan door hun natuurlijke uitstraling en de warme look die ze scheppen. Als je een houten tuinmeubelset wenst te kopen, kies je best voor harde houtsoorten zoals teak, acacia, eik of lariks. Deze soorten zijn erg robuust en weersbestendig. De nadelen van houten tuinmeubelen zijn het intensieve onderhoud en de vaak hogere prijs.


  Sets uit metaal

  Metaal is ook een populair materiaal voor tuinmeubelsets. De reden hiervoor: Het is enorm gemakkelijk te onderhouden. En dat geldt in gelijke mate voor alle varianten. Alumium is verder extra interessant door zijn lage gewicht, wat een groot voordeel wanneer de tuinmeubelen vaak verplaatst worden. Tuinmeubelsets uit roestvrij staal zijn van zeer hoge kwaliteit, terwijl gietijzer optisch een rustieke, landelijke stijl creëert.


  Sets uit kunststof

  Tuinmeubelsets uit kunststof zijn tegenwoordig veel meer dan de klassieke combinatie van witte tuinstoelen en de bijpassende tafel. Thermoplastische kunststoffen zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren en afwerkingen, zodat de meubelen aan iedere stijl kunnen worden aangepast. Ook sets van polyrotan zijn zeer populair. De eethoeken die vaak als een combinatie van loungemeubelen opgesteld zijn, verbinden de typische look van gevlochten meubelen met de lichtheid en het eenvoudige onderhoud van meubelen uit kunststof.


  Vergelijking van de materialen

  VoordelenNadelen
  Hout+ Natuurlijke, warme look- Onderhoudsgevoelig
  + Robuust- Duur
  + Lange levensduur- Zwaar
  + Duurzaam- Gevoelig voor schimmels
  Metaal+ Licht (aluminium)- Koele look (aluminium, roestvrij staal)
  + Gemakkelijk in onderhoud- Zwaar (roestvrij staal, gietijzer)
  + Weerbestendig
  Kunststof+ Licht- Risico op verbleking
  + Gemakkelijk in onderhoud- Afhankelijk van de kwaliteit niet echt duurzaam
  + Weersbestendig
  + Veelzijdig ontwerp

  Waar moet je op letten bij het onderhoud en de stockage?

  Afhankelijk van het gekozen materiaal varieert het onderhoud van de tuinmeubelen. Kunststof en metaal zijn gemakkelijk te onderhouden: Hier volstaat het om de meubelen regelmatig met een vochtige doek af te vegen. Voor vlekken zoals vogelpoep helpt het gebruik van een zachte borstel en een mild zeepsopje. Houten meubelen hebben iets meer onderhoud nodig. Ze moeten ook regelmatig met een vochtige doek afgeveegd worden en daarna goed drogen. Daarnaast moeten deze meubelen ook minstens twee keer per jaar met een speciale houtverzorgingsolie behandeld worden. Een impregnering of beits helpt ook om de houten tuinmeubelen langer mooi en schimmelvrij te houden.


  Hoe maak ik mijn tuinmeubelset winterklaar?

  Ten laatste tijdens de hefst, wanneer het vaker regent, moet je je tuinmeubelen klaar maken voor de winter. In het ideale geval zet je de meubelen in het tuinhuis, de gereedschapsschuur, de kelder of op zolder. Als dit echter niet mogelijk is, kan je inklapbare meubelen beschermen tegen de regen, sneeuw en vorst door ze in opbergboxen te plaatsen. Beschermhoezen kunnen gebruikt worden voor alle soorten en maten van tuinmeubelen en zorgen ervoor dat weersomstandigheden het materiaal niet aantasten.


  Welke accessoires passen bij de tuinmeubelset?

  Enkel met de juiste accessoires kan je met een tuinmeubelset de sfeer van een outdoor eetkamer creëren:


  • Verschillende soorten kussens voor de stoelen verhogen het comfort.
  • Een tafelkleed ziet er niet alleen leuk uit, het beschermt de tafel ook tegen krassen en vlekken. Tafelkleedgewichtjes zorgen ervoor dat het tafelkleed niet wegwaait, ook als er veel wind is.
  • Een outdoor tapijt kan gevoelige stukjes gazon beschermen tegen schade door de tafel- en stoelpoten.
  • Een parasol zorgt voor schaduw, zodat je ook in de namiddag ontspannen kan gebruikmaken van de tuinmeubelen.