De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Partytenten

7 producten

Jezelf beschermen tegen de zon of regen voor de volgende barbecue? Een tuinpaviljoen biedt de perfecte oplossing! En voor je kampeer- of festivaltrip vind je ook partytenten om een leuke zithoek te creëren in de buitenlucht. Ontdek het volledige aanbod tuinpaviljoenen en partytenten!

  Alle producten 7 / 7 producten

  Een dak boven je hoofd voor feestjes en ontspanning: Paviljoenen en partytenten voor iedere gelegenheid

  Inhoudsopgave

  1. Wat is een paviljoen?
  2. Op welke criteria moet je letten bij de aankoop?
  3. Tips voor montage en opbouw


  Wat is een paviljoen?

  Voor veel tuinbezitters is het een droom die ze al altijd hebben willen waarmaken: een eigen paviljoen. Daaronder kan je met je gezin of gasten gezellig koffie drinken - ook bij regen en wind. Het tuinpaviljoen kan ook gebruikt worden als zonnescherm. Anders dan bij een eenvoudig tuinscherm dat uit een of twee wanden bestaat, of een zonneluifel die aan een huismuur bevestigd moet worden, is een tuinpaviljoen meestal een vrijstaand object dat qua basisconstructie op een tent lijkt. Er bestaan verschillende soorten paviljoenen, die voor zeer verschillende zaken dienst kunnen doen.


  Een mini retraite in de tuin – het gesloten paviljoen

  Wie een plekje wil creëren in zijn tuin om zich terug te trekken, kan een paviljoen met stevige wanden installeren. Deze paviljoenen zijn voorzien van een puntdak als overkapping, met zijwanden uit hout en een constructie onderaan. De houten vloer schermt het af van de natuurlijke ondergrond, zodat bijvoorbeeld meubels gemakkelijk in het paviljoen geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van de grootte van het huisje is er plaats voor een zetel, een comfortabele fauteuil en een kleine tafel.


  Overkapping met puntdak - het tuinpaviljoen

  De meest voorkomende vorm van een permanente overkapping voor de eigen tuin is een houten constructie die een puntdak met shingles draagt op onder druk geïmpregneerde houten palen. Deze overkapping is in heel veel afmetingen verkrijgbaar en kan opgebouwd worden in de vorm van een rechthoek, een zeshoek of een achthoek. Hier is er plaats voor de tuinmeubelen en tegelijkertijd ontstaat er een gezellige plaats voor een barbecue, om te lezen of om fijne gesprekken te voeren.


  Het vouwpaviljoen – overal en snel klaar voor gebruik

  Vouwpaviljoenen zijn gemakkelijk op te bergen en kunnen danzij de meegeleverde draagtas zonder moeite vervoerd worden. Vouwpaviljoenen kunnen eenvoudig in een hoek opgetrokken worden en zijn zeer geschikt als partytent. Ook het waterdichte dak uit polyester hoeft niet extra op het dakframe getrokken te worden: Het is al bevestigd en rekt uit, wanneer de paviljoenen uitgevouwen worden. Er ontstaat extra bescherming tegen wind en regen, wanneer de zijwanden van de tuintent eenvoudig met klittenband aan het aluminium frame worden bevestigd.


  Op welke criteria moet je letten bij de aankoop?

  Het type tuinpaviljoen is louter een kenmerk waarmee rekening gehouden moet worden bij de aankoop. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe tent voor de tuin ook werkelijk aan alle vereisten voldoet, moet je ook letten op andere aspecten.


  Vooral de keuze van het materiaal is belangrijk. Die bepaalt enerzijds het uitzicht en anderzijds de eigenschappen van het nieuwe paviljoen. Want een permanent geïnstalleerde overkapping in de tuin moet niet alleen een permanente bescherming bieden tegen zon en regen, maar ze moet ook bij de stijl van het terras en het balkon passen. Zo kan bijvoorbeeld een metalen tuinpaviljoen in mat grijs of antraciet met balkondeuren in gelakt aluminium gecombineerd worden. Maar ook tuinpaviljoenen uit drukgeïmpregneerd, massief hout bieden een natuurlijke en gezellige charme. Paviljoenen uit metaal hebben zelden stevige zijwanden, maar zij beschikken wel over zijdelen uit polyester om tegen wind en zon te beschermen. Deze bieden dan ook veel privacy.


  Voor wie graag in het paviljoen zit en daarbij van het uitzicht wil genieten, maar tegelijkertijd ook tegen muggen beschermd wil worden, bieden we praktische zijwanden aan, die als muggennet ontworpen zijn. Bij vouwpaviljoenen moet je ook letten op de waterkolom van het dak: Goede daken hebben een waterkolom van 480 mm en worden dan als waterdicht beschouwd.


  Paviljoen goed onderhouden

  Metalen paviljoenen zijn meestal vierkante paviljoenen, die door de gebruikte en bewerkte metalen zeer gemakkelijk schoon te maken zijn. Terwijl een overkapping uit hout vaak met houtverzorgingsproducten behandeld moet worden om hem tegen vocht en schimmel te beschermen, volstaat het bij metalen paviljoenen om ze schoon te maken met een spons, een beetje zeep en water. Vouwpaviljoenen moeten na gebruik als partytent op een droge plaats bewaard worden, om schimmel te voorkomen.


  Tips voor montage en opbouw

  Vouwpaviljoenen en tuintenten kunnen heel eenvoudig met de bijgeleverde accessoires opgesteld worden - in het ideale geval door meerdere personen. Tijdens het opzetten van de tent moeten de instructies van de fabricant goed gevolgd worden, zodat ieder onderdeel op de juiste plaats gemonteerd wordt. Uiterst belangrijk is de verankering op het einde: De tuintent moet met scheerlijnen, haringen en dergelijke in de grond vastgemaakt worden, zodat hij niet omvalt of wegwaait. Bij permanent paviljoenen uit hout of metaal is een stevige fundering de sleutel tot succes. In het ideale geval worden de houten palen met ankers in een gebetonneerde fundering geplaatst, om een maximale stabiliteit te bereiken.