De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Vliegenramen

27 producten

Horgaas voor ramen en deuren of insectenvallen: Met de passende insectenwering hou je muggen, vliegen en andere insecten buiten. Ontdek hier onze verschillende oplossingen en nuttige tips & tricks.

  Alle producten 24 / 27 producten

  Insectenwering en vliegenramen voor deuren & ramen en voor buiten


  Inhoudsopgave

  1. Ongewenste bezoekers: Insecten in de zomer

  2. Vliegenramen

  2.1 Materiaalkeuze

  2.2 Insectwerende rolgordijnen

  2.3 Lamelgordijnen

  2.4 Insectwerende schuifdeuren

  2.5 Insectwerende kozijnen

  2.6 Gaas

  3. Multifunctionele insectenwering

  4. Insectenvallen

  5. Welke huismiddeltjes helpen tegen insecten?


  Ongewenste bezoekers: Insecten in de zomer

  Vliegen, muggen, wespen en andere insecten zijn weliswaar nuttige helpers voor de natuur in je tuin - maar als huisgasten zijn ze zijn eerder ongewenste bezoekers. Toch moeten deuren en ramen daarom niet permanent gesloten blijven in de zomer. Met de juiste insectenwering blijven de ongewenste bezoekers buiten.


  Vliegenramen

  Vliegenramen in verschillende uitvoeringen zijn de efficiëntste manier om te verhinderen dat insecten in huis komen. Zowel voor terras- en balkondeuren als voor ramen zijn er verschillende manieren om een vliegenhor te installeren.


  Vliegenhorren zijn niet alleen in de lente en in de zomer nuttig. Als het buiten kouder wordt, zorgen ze ervoor dat spinnen niet in uw warme woning naar binnen kruipen.


  Materiaalkeuze

  Horgaas is beschikbaar in verschillende materialen. Gaas uit polyester, glasvezel en roestvrij staal of aluminium zijn de vaakst voorkomende varianten. Onafhankelijk van het materiaal geldt: Hoe fijner het gaas, hoe beter de bescherming - maar ook hoe minder licht er dan doorgelaten wordt.

  VoordelenNadelen
  Polyestergaas+ Goedkoop- Minder scheurvast
  + Weerbestendig
  Glasvezelgaas+ Extreem scheurvast- Schade door knaagdieren of huisdieren mogelijk
  + Weersbestendig
  Aluminiumgaas/gaas uit roestvrij staal+ Zeer stabiel- Duur
  + Slijtvast
  + Zeer luchtdoorlatend

  De kleur van vliegenraamen

  Vliegenramen zijn verkrijgbaar in het wit, zwartbruin of antraciet. Donker gaas valt minder op en lijkt van binnen doorzichtiger dan licht gaas. Bovendien is het minder snel vuil. Lichte vliegenramen bieden meer privacy.


  Text And Image Section

  Insectwerende rolgordijnen

  Insectwerende rolgordijnen zijn gemakkelijk te installeren: Het rolgordijn wordt zonder boren of schroeven in het raam- of deurkozijn vastgeklemd en kan later dus weer verwijderd worden zonder sporen achter te laten. Afhankelijk van de behoefte kan het rolgordijn naar boven of naar beneden geschoven worden, zodat de insectenhor flexibel gebruikt kan worden.


  Geschikt voor

  • klapdeuren
  • schuifdeuren
  • ramen
  • dakramen  Lamelgordijnen

  Lamelgordijnen bestaan uit verschillende stroken gaas, die aan een rail bevestigd zijn. Lamelgordijnen kunnen met kleefband, klettenband of schroeven geïnstalleerd worden. Aangezien het rolgordijn slechts aan één kant vastgemaakt is, kan de doorgang nog steeds gebruikt worden, ook mét de aangebrachte insectenwering. Het nadeel: De losse lamellen bieden geen complete bescherming.


  Geschikt voor

  • klapdeuren
  • schuifdeuren
  Text And Image Section

  Schuifdeur met insectenwering

  Insectwerende schuifdeuren zijn de elegantste mogelijkheid om een vliegengaas aan te brengen. De vliegendeur wordt geplaatst op twee aluminium looprails op de grond en onder de bovendorpel. Nadelen van deze variant zijn de moeilijke montage en de hogere prijs.


  Geschikt voor

  • klapdeuren
  • schuifdeuren


  Insectwerende kozijnen

  Een vliegenhor die in een aluminium frame gespannen is, is een elegante oplossing voor ramen. Het kozijn wordt zonder boren in de vensteropening geplaatst en kan te allen tijde zonder problemen weer verwijderd worden. Voor dakramen is deze variant echter niet geschikt.


  Geschikt voor

  • ramen

  Gaas

  De goedkoopste variant van een vliegenhor is het klassieke gaas. Het wordt op maat van het raam of de deur gesneden en met behulp van kleefband, klettenband of magneten eenvoudig aan de binnenkant van het kozijn bevestigd.


  Geschikt voor

  • ramen
  • klapdeuren
  • schuifdeuren


  Multifunctionele insectenwering

  Een slim gekozen insectenwering kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Als je bijvoorbeeld bij de aankoop kiest voor een speciaal zon- of pollenwerend horgaas, kunnen ook zonnestralen en pollen buiten het huis geweerd worden. Ook gordijnen zoals een plisségordijn combineert door zijn ontwerp op een efficiënte manier bescherming tegen de zon en tegen insecten.


  Insectenvallen

  Om ervoor te zorgen dat insecten jouw rust niet komen verstoren op jouw balkon en op jouw terras, raden we je aan, een insectenval te kopen. Elektrische vallen lokken de insecten met UV-licht en doden deze snel en efficiënt. De vallen zijn verkrijgbaar met batterijen, met een kabel of als handige stopcontactlamp. Als ze regelmatig gereinigd worden, kunnen de vallen lang gebruikt worden.


  Welke huismiddeltjes helpen tegen insecten?

  Insecten reageren op sterke geuren. Lavendel, salie en citroengras, maar ook tomaten en walnoten houden muggen op afstand. Wespen kunnen verjaagd worden met wierookstopkjes of verbrande koffiedik. Tegen vliegen helpen aromadiffuser met etherische oliën.