De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Hangmatten

6 producten

Lig in een hangmat en je komt helemaal tot rust. in de Lidl-webshop vind je hangmatten met een staander of standaard die je overal kan plaatsen. Ook in jouw tuin of op jouw terras kan je dus genieten van zo'n zalige hangmat!

Alle producten 6 / 6 producten

Hangmatten en zetels - gezellig luieren

Niet alleen kinderen zijn er zot van. Het zachte wiegen en de aangename gewichtloosheid zijn ook voor volwassenen ontspannend en inspirerend. Hangmatten & co zorgen gewoonweg voor een goed humeur. Ze vullen je balkon of terras perfect aan, maar komen binnen even goed tot hun recht. Met de juiste standaard of ophanging zijn ze snel opgesteld.

Met een hangzetel breng je exotische accenten aan, een hangmat zorgt voor een avontuurlijke uitstraling. Voor kinderen zijn hangende zetels en hangmatten fantastische speeltoestellen die de fantasie prikkelen en tegelijkertijd ook het evenwichtsgevoel en de motorieke vaardigheden stimuleren. Of je nu binnen of in de tuin een stimulerende sfeer wil creëren waarin groot en klein zich goed voelen, dan zit je met hangmatten en hangzetels met bijpassende kussens helemaal goed.


Binnen of buiten?

Voor veel mensen staan hangmatten symbool voor een vredige, ontspannen avond in de tuin. Ze creëren met hun bonte kleuren of edele witte linnen een vakantiesfeer en nodigen je uit om te dromen. Voor kinderen zijn hangzetels meteen een aantrekkelijk speeltoestel. Ze kunnen erin schommelen of gewoon knuffelen met een kussen.


Vroeger waren hangzetels en hangmatten enkel voor buiten, maar tegenwoordig vind je ze ook binnen. Niet enkel in de kinderkamer is een hangzetel met kussen op zijn plaats, maar ook in de woonkamer. Ze staan voor een onconventionele, eenvoudige levensstijl waarbij men graag improviseert en meubels en ruimtes creatief invult.


Hangzetels zijn de perfecte aanvulling op klassieke loungemeubels op het terras. Met outdoor-hangmatten kan je met kussens en dekens een soort tweede woonkamer creëren aan het zwembad of onder een schaduwrijke boom. Met een standaard kan je ze overal opstellen. Binnen kunnen het luxueuze hangzetels van rotan zijn of kwalitatieve hangmatten van licht linnen die met edele houten frame de blikvanger van je interieur worden.


Materiaalvragen: katoen, rotan of kunststof? Van hout of metaal?

Om het juiste maeriaal van hangzetels of -matten te kiezen, ga je te werk zoals bij loungemeubels: Als je de hangmeubels in een binnenruimte (zoals de veranda) zet, kan je exclusievere materialen kiezen. Een luxe-hangzetel van rotan is hier perfect. Als de hangzetel en standaard blootgesteld worden aan weersinvloeden, moet je robuuster materiaal kiezen. Dan zijn synthetische materialen zoals polyrotan of kunststof beter geschikt. Bij de uitstraling hoef je je niets te ontzeggen. Het vlechtwerk ziet er even goed uit en is nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk riet. En dit materiaal is het beste geschikt voor buiten.


Voor de draagstructuur kies je het beste metaal, zodat het in elk seizoen weer en wind kan trotseren. Een hangzetel maak je met een zitkussen meteen knuffelklaar. Het kan eenvoudig binnen gebracht worden als regenwolken opduiken. Alles hangt natuurlijk altijd af van hoe je de meubelen wil gebruiken. Dat geldt ook voor de stoffen. Katoen en linnen moeten afgenomen en beschermd worden. Lichte kleuren zijn beter voor gezinnen zonder huisdieren of kinderen. Als je met kinderen samenwoont, kies je best vrolijke kleuren waarop je niet elke vingerafdruk ziet. Synthetisch materiaal kan ook een regenbui verdragen. Met dekens en kussens creëer je een aangenaam liggevoel.


Voordelen van een hangmat samengevat

Een hangmat heeft veel onverwachte voordelen. Sommige mensen zijn er zo verliefd op dat ze zelfs binnen een plaatsje krijgt. Als je bomen hebt die op de juiste afstand van elkaar staan, kan je een klassieke hangmat snel en veilig ophangen. Met een stabiele draagstructuur waarin de mat opgehangen kan worden, gaat het nog sneller. Er zijn verschillende voordelen:

  • De hangmat zet aan tot bewegen en stimuleert je evenwichtsgevoel en coördinatie. Dat is ideaal voor de motorische ontwikkeling van kinderen.
  • Door de hoogte ben je beschermd tegen insecten zoals mieren.
  • Stenen, wortels, zand storen niet, want de mat hangt in de lucht.
  • Het zachte wiegen heeft een kalmerende werking en helpt je ontspannen.

Met een passende mat en kussen worden hangmatten comfortabele slaapplaatsen die je ook bij trekking kan gebruiken.


Hangzetels en -matten veilig ophangen en bevestigen

Bij hangzetels en hangmatten is veiligheid belangrijk. In tegenstelling tot loungemeubels of ligbedden staan hangmeubels niet op de grond, maar worden ze in de hoogte bevestigd. Daarom moeten de instructies van de fabrikant strikt nageleefd worden. Zo ben je zeker dat je met jouw outdoor-hangzetel ook kan schommelen. De bevestiging aan een draagstructuur is het gemakkelijkst. Er zijn standaarden voor hangmatten en voor hangzetels. Monteer ze volgens de handleiding en ga languit liggen. De standaard is meestal gemaakt van weerbestendig hout of metaal. Het voordeel is dat je hem eenvoudig in de tuin kunt installeren en niet voor elke regenbui moet afbreken.


Let erop dat de standaard stabiel op de vlakke ondergrond staat, zodat hij niet wankelt. Zo garandeer je dat de houten structuur niet kromtrekt. Naast modellen die vooral voor buiten voorzien zijn, bestaan er ook draagstructuren voor hangzetels en -matten binnen. Deze standaarden zijn vaak decoratiever. Je kan een hangzetel echter ook aan een stabiele plafondbalk ophangen. Een ophanging met vering zorgt daarnaast voor een aangenaam slingeren. Als je in de tuin geen plaats hebt voor een hangmat met standaard kan je ook een touw gebruiken en je hangmat tussen twee bomen opspannen.


Welk type en afmetingen passen bij mij?

Naast de traditonele hangmat die uit een rekbaar net bestaat, bestaan er ook hangmatten die van geweven stoffen, zoals linnen of katoenmix gemaakt zijn. Bovendien kunnen hangmatten op verschillende manieren opgebouwd zijn: nethangmatten eindigen vaak in lussen, terwijl doekhangmatten vaak met dwarsbalken uit elkaar gehouden worden. Daardoor kan je er gemakkelijk in kruipen.


Tot slot bestaan er verschillende afmetingen, van single-hangmatten tot de XXL-versie voor 2 personen. Dat heeft ook gevolgen voor de standaard. Hangzetels zijn gelijkaardig gebouwd. Daar heb je de luxehangzetel van fijn vlechtwerk, de hangkuip om te knuffelen, de hangstoel of schommelstoel. Om het gezellig te maken kan je naar hartelust kussens toevoegen voor een aangenaam zit- of liggevoel. Kies bonte kussens of kussens die bij de kleur van je hangstoel passen. Als je samenhang met de bestaande loungemeubels wil creëren, kies je best kussens die daarbij passen.


Als loungemeubels vliegen, ...

Klassieke tuinmeubels staan met hun poten stevig op de grond. Van hangzetels of -matten ga je zweven. Diep verzonken in de kussens kan je wegdromen. De stabiele draagstructuur beschermt je bij het wiegen en kan ook een iets sterkere schommelbeweging verdragen.

Bij Lidl vind je hangzetels en hangmatten met standaard en kussen op de webshop. Kies zelf uit wat je nodig hebt. Kussens vind je bij LIDL in alle seizoenskleuren. Zo zorg je ervoor dat je balkon en terras gaan stralen. Bij LIDL vind je bovendien de juiste planten, zodat je jouw tuin in een echt paradijs kan omtoveren. Kies je tuinmeubels in de webshop, voeg er nog een paar passende kussens aan toe en laat alles ontspannen aan huis leveren door LIDL!