De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Gasbarbecues

5 producten

Een gasbarbecue zorgt ervoor dat je redelijk snel je vlees of andere producten kan garen op de grill, zonder dat er rook aan te pas komt. in de Lidl-webshop vind je verschillende BBQ-toestellen die op gas werken, steeds aan de beste prijs-kwaliteitverhouding!

  Alle producten 5 / 5 producten

  Gasbarbecue - Plezier gedurende het hele jaar

  Er verspreidt zich een heerlijke geur door de tuin, de lampions schitteren, het is tijd voor gezellig samenzijn. Niets is zo populair als samen barbecuën en in de openlucht eten. Outdoorkeukens zijn erg in en barbecuën is een ware kunst geworden. Van een eenvoudige barbecue met houtskool tot een luxueus uitgerust grillstation: het aanbod is enorm. Je kan zelf kiezen welke barbecue het beste bij jou past. Een gasbarbecue biedt veel voordelen en is ideaal voor wie graag en vaak buiten zit. Met een gasbarbecue kan je gemakkelijk verschillende lekkernijen snel en gezond klaarmaken.

  Wat is een gasbarbecue?

  De houtskoolbarbecue is natuurlijk het bekendst. Barbecuën met gas komt overgewaaid uit de professionele wereld. De barbecue werkt op vloeibaar gas of butaangas in plaats van hout. Het gas wordt aan de hand van slangen en een buizensysteem via een brander onder de rooster of bakplaat geleid en aangestoken. Als je de gastoevoer afsluit, dooft het vuur. Je hoeft dus niet lang te wachten op het vuur, noch de kolen laten afkoelen. Dat vereenvoudigt het barbecuën enorm en biedt daarnaast nog de mogelijkheid om de hitte te regelen zodat niets aanbrandt. De meeste gasbarbecues zijn zo opgebouwd dat er meerdere zones met verschillende temperaturen zijn. Dat is perfect omdat je de barbecue zoals een fornuis kan gebruiken en je verschillende stukken vlees of groenten tegelijkertijd kan bereiden. Een gasbarbecue kan ook overal opgesteld worden. Aangezien er amper rook ontstaat, kan je hem zelfs gewoon op je terras zetten.

  Voordelen van een gasbarbecue samengevat

  Door de manier waarop de gasbarbecue opgebouwd is, biedt hij al meteen voordelen ten opzichte van andere barbecues, en dat met dezelfde of zelfs betere bakresultaten. Zo kan je bij een houtskoolbarbecue de temperatuur al niet regelen. Hier kan je enkel de hoogte van de rooster aanpassen en moet je het stookmateriaal goed in de gaten houden. Bij een gasbarbecue valt dat weg. 10 voordelen van een gasbarbecue:

  1. Minder voorbereiding: kort na het aansteken is de gewenste grilltemperatuur bereikt
  2. Snelle bereiding: bij een grote barbecue zijn er zelfs verschillende temperatuurzones tegelijkertijd mogelijk - van een hoge grilltemperatuur tot een warmhoudplaat
  3. Amper rook
  4. Gezond grillen zonder dat er verontreinigende stoffen ontstaan
  5. Doordat je de temperatuur kan regelen, wordt barbecuën eenvoudiger en heb je minder risico op aanbranden
  6. Je hoeft het stookmateriaal niet aan te vullen of controleren, aangezien continu gas geïnjecteerd wordt
  7. Geen asresten
  8. Kan overal op een stabiele ondergrond opgesteld worden
  9. Erg veilig bij correct gebruik (minder risico op verwondingen, geen langdurende gloed die kan ontvlammen)
  10. Vlees, veganistische en vegetarische gerechten kunnen gelijktijdig gegrild worden.

  Zomeravonden met vrienden - veilig barbecuen

  Ben je een ervaren prof of een beginner? Met de gasbarbecue kan je veel leuke bereidingswijzes en gerechten uitproberen. Klassieke barbecuerecepten zoals steak en braadworst kan je even gemakkelijk grillen als gegrilde groenten of veganistische specialiteiten zoals polenta of tofu. Het is bijna onmogelijk om iets te laten aanbranden, want je kan de temperatuur met een eenvoudige draaiknop regelen. Je kan overal een knapperig korstje en een gelijkmatige mooie kleur bereiken. Daardoor gaat het barbecuën vlot en is het ook voor jou een ontspannende avond. Bij Lidl vind je tuindecoratie en passende meubels voor je terras. Zo wordt jouw buitenzone een groene woonkamer voor jou, alle vrienden en kids.

  Hoe werkt het?

  Voordat je de barbecue gebruikt, moet je controleren of de juiste gasfles, slangen en vaste onderdelen van je barbecue correct met elkaar verbonden zijn. De ontsteking gebeurt met een eenvoudige druk op de knop, met lucifers of een aansteker. De branders zelf verwarmen je vlees niet, maar enkel de rooster of de plaat van lavasteen. Het lange wachten dat bij een houtskoolbarbecue hoort, valt dus weg. De branders genereren snel voldoende warmte om je vlees en groenten te bereiden. Met de temperatuurregelaar heb je alles onder controle. Als je een echt barbecuestation gekozen hebt, beschik je over meerdere branders. Zo kan je hele menu’s met verschillende temperaturen bereiden en zelfs indirect grillen is mogelijk. Je gasbarbecue heeft minstens één hoofdbrander, een gasbarbecue-keuken maximum vier. Elke brander wordt afzonderlijk geregeld. Zo ontstaan kookzones met verschillende temperaturen. Zijbranders hebben een opwarmfunctie, met een hogetemperatuurbrander krijg je een heerlijk korstje.

  Op en top proper: de rooster regelmatig reinigen

  Om ervoor te zorgen dat alles proper is en je gasbarbecue langer meegaat, moet je hem regelmatig schoonmaken. Dat is heel eenvoudig: reinig de rooster na gebruik en laat de barbecue branden tot er geen rook meer ontstaat. Daarnaast moet het zorgvuldig onderhoud van de onderdelen van edelstaal ook routine worden. Schuurmiddelen en bijtende reinigingsproducten moeten daarbij vermeden worden. Het is heel belangrijk dat het druppelbakje grondig gereinigd wordt. Door je barbecue zorgvuldig te onderhouden gaat hij langer mee en wordt hij een echte blikvanger op je terras, waar hij naast je tuinmeubelen een goede indruk maakt.

  Veiligheid is belangrijk: opslag, gebruik en vervanging

  Veiligheid is belangrijk: opslag, gebruik en vervanging

  Een gasbarbecue moet je zorgvuldig en behoedzaam gebruiken. Het is een beetje zoals bij een gasfornuis. De aansluitingen moeten gecontroleerd worden als je de gasfles vervangt en de slangen moeten vervangen worden indien nodig. Als je je barbecue langere tijd niet gebruikt, dek je hem het beste af. Beschermhoezen vind je trouwens ook bij Lidl. Denk eraan dat gasflessen niet in afgesloten ruimtes opgeslagen mogen worden, aangezien ze onder druk staan. Ze verdragen ook geen vorst en mogen niet direct in de zon staan. Een schaduwrijke plek is dus ideaal.

  Gasbarbecue en BBQ-station bij LIDL

  In de webshop van Lidl kan je je droombarbecue vinden: met één of meerdere branders, in klassiek zwart of blits edelstaal, met of zonder rooster van gietijzer. Je vindt varianten met accessoires zoals grilplaten en aromasledes. Zo kan je er onmiddellijk in vliegen. Heb je volgend weekend een feestje gepland? Neem een kijkje bij Lidl. Je vindt er niet alleen kwalitatieve meubels en barbecues, maar ook zonneschermen en parasols. Richt je tuin mooi in en ga feestend met vrienden en familie de zomer in. Met een barbecue van Lidl brandt niets aan. Lidl levert de nieuwe bewoner van je tuin gewoon aan huis! Je moet het pakket enkel nog openmaken en uitpakken. Zodra je lekker vlees, groenten en salade in je Lidl-filiaal gekocht hebt, kan je aan de slag. Smakelijk!