De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Elektrische fietsen

9 producten

Elektrische fietsen of e-bikes zijn intussen niet meer weg te denken uit het wegverkeer. Zeer logisch ook, want fietsen met een elektromotor combineert de voordelen van fietsen met het gemak van een gemotoriseerde aandrijving. Voor elke toepassing - of het nu gaat om woon-werkverkeer, je wekelijkse boodschappen of langere fietstochten in het weekend - is er de juiste fiets met motorondersteuning.

  Alle producten 9 / 9 producten

  Elektrische fietsen kopen bij Lidl

  Stel je voor je pendelt jouw dagelijkse route sneller. Dat kan met een e-bike of elektrische fiets. Of je nu minder bezweet wilt toekomen op je bestemming of sneller wilt zijn - hier vind je de perfecte elektrische fiets voor jouw dagelijks leven.

  Goedkope elektrische fietsen

  Elektrische fiets of e-bike online kopen

  Een elektrische fiets aankopen is een goed idee voor velen onder ons. Je kan er langere afstanden moeiteloos mee overbruggen, raakt gemakkelijker op je eindbestemming (zonder te zweten!) en verplaatst je op een milieuvriendelijke wijze. Een gemotoriseerde fiets biedt dus heel wat voordelen. Twijfel je nog vanwege de aankoopprijs? Dan zit je goed bij Lidl, want in onze webshop vind je een mooi aanbod aan budgetvriendelijke elektrische fietsen.


  Wat zijn de voordelen van elektrische fietsen?

  Elektrische fietsen worden steeds populairder - en daar zijn verschillende redenen voor. Vooral voor langere afstanden of een uitdagender parcours is de aandrijving met elektromotor een grote troef. Je kan ook zwaardere ladingen zoals weekboodschappen makkelijker vervoeren met een e-bike dan met een gewone fiets. Ook oudere mensen of mensen die minder sportief zijn, kunnen mobiel blijven met een elektrische fiets zonder dat ze een rijbewijs nodig hebben. In vergelijking met een auto of brommer is een elektrische fiets een pak milieuvriendelijker, omdat er geen schadelijke uitstoot is. Hét vervoersmiddel van de eeuw dus!


  Elektrische fiets met middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor?

  De aandrijving van een e-bike met middenmotor bevindt zich centraal in het kader, waardoor de fiets stabieler en krachtiger is en een natuurlijkere rijervaring biedt. Zo profiteer je van een uitstekende wendbaarheid, zowel voor korte trajecten in de stad als voor lange afstanden op heuvelachtig terrein. Een centrale motor is overigens ook stiller dan een voorwiel- of achterwielmotor. Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn dan weer voordelig als het op budget aankomt, en ook deze fietsen zijn een comfortabel en duurzaam transportmiddel. Welke e-bike je ook verkiest, neem zeker eens een kijkje in de Lidl-webshop!

  E-bike vs. Pedelec

  Zwetend op je werk toekomen? Dat is verleden tijd. Met onze e-bikes, pedelecs en elektrische fietsen kun je elke helling zonder moeite opfietsen en langer fietsen. Maar wacht - ken jij eigenlijk wel het verschil tussen een elektrische fiets en een speedpedelec?


  Elektrische fiets

  een elektrische fiets of soms ook pedelec staat voor "Pedal Electric Cycle". Bij een pedelec wordt je eigen trapkracht ondersteund door een elektrische motor, maar alleen als je zelf trapt. Trap je niet, dan heb je geen elektrische ondersteuning. Deze elektrische fietsen zijn ontworpen om tot een snelheid van 25 km/u te rijden.


  Speedpedelec

  Speedpedelecs of e-bikes zijn snelle elektrische fietsen. Deze speedpedelecs kunnen snelheden hoger dan 25 km/u behalen, als je zelf meetrapt. Vanwege dit extra vermogen vallen speedpedelecs niet onder de categorie fietsen, maar eerder onder bromfietsen. Als je dus met een speedpedelec de openbare weg op wil in België moet je dus houden aan de regels voor bromfietsen. Daardoor heb je bijvoorbeeld een geldig rijbewijs AM, A1, A2, A of rijbewijs B nodig, moet je een helm dragen en je inschrijven bij de DIV.


  De keuze tussen een klassieke elektrische fiets en een speedpedelec hangt helemaal af van je behoeften. Wil je een normale ondersteuning waarbij je niet bezweet raakt? Dan is een klassieke elektrische fiets de perfecte keuze. Als je op zoek bent naar een krachtige e-bike voor langere afstanden, waarbij je ook zonder trapondersteuning kan fietsen, dan past een speedpedelec beter bij je. Kijk eens rond op Lidl.be en ontdek ons aanbod aan verschillende elektrische fietsen en e-bikes.

  Verschillende elektrische fietsen en e-bike modellen

  Model

  Beschrijving

  Elektrische fiets met voorwielmotor

  E-bike met de aandrijving in het voorwiel, waardoor het een kosteneffectieve optie is. Het biedt comfort en betrouwbaarheid voor dagelijks gebruik als transportmiddel.

  Elektrische fiets met achterwielmotor

  E-bike met de aandrijving in het achterwiel, wat zorgt voor een natuurlijke fietservaring. Geschikt voor wie op zoek is naar een eenvoudige en betrouwbare elektrische fiets.

  Elektrische fiets met middenmotor

  E-bike met de aandrijving centraal in het frame, wat zorgt voor stabiliteit, kracht en een natuurlijke rijervaring. Ideaal voor zowel korte ritten in de stad als lange afstanden op heuvelachtig terrein.

  Elektrische plooifiets

  Compacte e-bike die gemakkelijk kan worden opgevouwen en meegenomen in bussen en treinen.

  Elektrische mountainbike

  Volledig geveerde e-mountainbike voor gemakkelijk bergop rijden en sterke off-road prestaties.

  De batterij, de motor en het bereik van een elektrische fiets

  Elektrische fiets batterij en actrieradius

  De accu is het hart van je elektrische fiets. Let op de capaciteit van de batterij (in wattuur, Wh), die je vertelt hoeveel kilometer je kunt rijden op een volle lading. Denk na over de routes die je doorgaans aflegt en of je vooral korte ritjes in de stad of langere tochten plant.


  Moderne e-bikes hebben meestal een bereik van tussen de 30 en 100 kilometer, zodat je zelfs op langere fietstochten of ritten in bergachtig terrein geen problemen zult hebben. Uiteindelijk hangt het bereik altijd af van je lichaamsgewicht en je rijstijl. Die exacte informatie over de actieradius vind je direct op elke productpagina van de desbetreffende fiets.

  Elektrische fiets motor

  Het motorvermogen (in watt, W) bepaalt hoeveel ondersteuning de e-bike je geeft. Een krachtigere motor geeft meer ondersteuning, wat vooral handig is op hellingen. De positie van de motor (op het voorwiel, achterwiel of in het midden) beïnvloedt de rijeigenschappen. Middenmotoren zorgen voor een evenwichtige rijervaring, terwijl achterwielmotoren krachtige acceleratie bieden. De meeste e-bikes hebben een vermogen tussen 250 en 500 watt.