De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Buitenverlichting

29 producten

Buitenverlichting kan je gebruiken om twee redenen. Ofwel als decoratie als je sfeer wilt toevoegen aan je tuin, bijvoorbeeld met kleurrijke lampionnetjes. Maar verlichting kan ook ingezet worden om de veiligheid te vergroten, denk maar aan tuinverlichting op zonne energie of buitenverlichting met een bewegingssensor. Op Lidl.be vind je verlichting voor beide doeleinden, bekijk dus zeker eens ons voordelige aanbod!

  Alle producten 24 / 29 producten

  Buitenverlichting online kopen bij Lidl

  Heb jij al buitenverlichting voor in je tuin of voor aan je huis? In feite kan je niet zonder, en wel om twee redenen. In de eerste plaats kunnen buitenlampen voor sfeer zorgen in je tuin. Zo breng je er 's avonds meer tijd door. Maar ook als je binnen zit, kan je na zonsondergang nog steeds genieten van het zicht op je tuin. Een andere reden om te kiezen voor buitenverlichting is omdat het de veiligheid verhoogt. Door tuinverlichting op te hangen aan je voordeur of oprit ben je meer op je gemak als je thuiskomt wanneer het donker is en zie je waar je stapt. Bovendien schrik je zo ook ongewenste bezoekers af.


  Tijdens de feestdagen kan je wat magie toevoegen met onze kerstverlichting voor binnen en buiten.


  Soorten buitenlampen


  Alle tuinverlichting die op Lidl.be te verkrijgen is, maakt gebruik van de led-technologie. Dit soort tuinlampen zijn de meest energiezuinige die er zijn en de levensduur ervan ligt bovendien erg hoog. Ook de kleur van het licht is tegenwoordig zo sfeervol als die van traditionele verlichting.


  Ledlampen voor buiten

  Verlicht jouw tuin en oprit met efficiënte LED-lampen voor buiten. Kies uit ons assortiment met of zonder bewegingssensor voor extra gemak en veiligheid.


  Solarlampen voor buiten oftewel verlichting op zonne-energie

  Onze verlichting op zonne-energie kan je gebruiken zonder dat je ze hoeft aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Het kleine zonnepaneel dat in de ledverlichting zit, doet zicht overdag tegoed aan zonlicht waardoor de buitenverlichting na zonsondergang van stroom voorzien is. Ze zorgen voor sfeervolle verlichting langs een wandelpad of laten je bloembakken stralen. Je plaats ze waar je maar wilt je tuin. Handig toch?


  's Avonds gezellig buiten zitten met buitenverlichting

  Iedereen kent het wel: je hebt een gezellige barbecue met familie of vrienden op een lange zomeravond waar maar geen einde aan komt. Ook als de zon is ondergegaan, blijft de temperatuur aangenaam. Alleen is het vanaf dan natuurlijk onherroepelijk donker buiten. Op zo'n moment is sfeervolle buitenverlichting wat je nodig hebt. Je kan verlichting op de tuintafel plaatsen, langs het terras waar je zit, in een partytent of verspreid doorheen de tuin. Op Lidl.be kan je kiezen uit verschillende modellen. Leuk is ook tuinverlichting die is vormgegeven als een opvallend decoratie-element, denk maar een vuurtoren of traditionele windmolen.


  Veiligheid eerst: breng licht in het donker met buitenverlichting

  Buitenverlichting is er niet alleen voor extra sfeer, maar kan eveneens een heel praktisch nut hebben. Je licht er bijvoorbeeld je tuinpad tot aan het tuinhuis mee bij, zodat je er ook in het donker veilig naartoe kan. Ook aan het zwembad kan buitenverlichting een extra veiligheid bieden. Of je hangt ledverlichting op aan je huis, bijvoorbeeld ter hoogte van je voordeur, achterdeur of garage. Zo verhoog je de veiligheid wanneer je 's avonds toekomt of je houdt er ongenode gasten mee weg. Voor dit doeleinde kan buitenverlichting met een bewegingssensor heel handig zijn. Alleen als er binnen een bepaald bereik beweging wordt geregistreerd door de melder, schiet de tuinlamp aan. Op die manier verbruik je ook niet onnodig energie, goed voor je portemonnee én het milieu.


  Veelgestelde vragen over buitenverlichting

  Hoe kan ik mijn buitenverlichting het beste beschermen tegen weersinvloeden?

  Kies voor buitenverlichting met een IP65-classificatie of hoger, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen stof en waterstralen.


  Hoeveel lumen heb ik nodig voor buitenverlichting? Hoeveel watt LED voor buiten?

  De hoeveelheid lumen voor je buitenverlichting hangt af van het doel van de verlichting en de grootte van het gebied dat je wilt verlichten. Hieronder even een richtlijn;

  • accentverlichting: bijvoorbeeld voor planten of standbeelden te accentueren; 50-300 lumen per vierkante meter
  • padverlichting: 100-200 lumen per vierkante meter
  • algemene verlichting: bijvoorbeeld voor een terras of binnenplaats; 200-400 lumen per vierkante meter

  Bedenk ook of je warm wit, neutraal wit, koel wit of met verschillende kleuren wilt werken om een bepaalde sfeer te creëren