De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Brievenbussen

2 producten

Zelfs in tijden van social media en e-mail speelt post nog steeds een belangrijke rol. De juiste brievenbus zorgt ervoor dat belangrijke documenten, brieven, kleine pakjes, postkaarten of stemdocumenten veilig worden opgeslagen voor je ze eruit haalt. Bij ons vind je gegarandeerd de gepaste brievenbus.

Alle producten 2 / 2 producten

Brievenbus online kopen bij Lidl

De aankoop van een brievenbus begint bij een belangrijke vraag: wil je een wandbrievenbus of een vrijstaande brievenbus? Een wandbrievenbus dient om aan je muur te monteren, of in een appartementsgebouw tegen de wand in de inkomhal. Een vrijstaande brievenbus wordt op een paal of ander frame gemonteerd en voor het huis geplaatst. Vrijstaande brievenbussen worden meestal gebruikt voor eengezinswoningen. Ze zijn meer blootgesteld aan het weer en moeten daarom bijzonder stevig zijn om bestand te zijn tegen regen en sneeuw.


Waar moet je op letten bij de aankoop van een brievenbus?

Ongeacht of je een wandbrievenbus of vrijstaande brievenbus koopt, bij de aanschaf moet je enkele criteria in acht nemen zodat ze volledig voldoet aan jouw eisen. Het materiaal bijvoorbeeld. Als materiaal voor brievenbussen komen zowel hout als metaal aan bod. Wanneer de brievenbus aan het weer wordt blootgesteld, is hout niet de beste optie. Roestvrij staal is in dat geval een betere keuze, omdat dit zeer weersbestendig is en dus langer mooi blijven. Stalen brievenbussen bestaan in verschillende kleuren, zodat je eentje kan kiezen dat past bij de look van je huis.


Vereiste afmetingen van je brievenbus

Om je post goed te ontvangen, is het belangrijk om je brievenbus op een goed bereikbare en zichtbare plaats te monteren. Plaats 'm dus zeker niet diep in de tuin, en liefst van al gewoon voor de haag aan de straatkant. Ook de grootte van je brievenbus is van belang. In België moet je brievenbus een opening hebben van minstens 23 cm breed en 3 cm hoog, zodat een C4-envelop in de bus past. De postvaksleuf moet zich op een hoogte tussen 70 en 170 cm bevinden, zodat brieven en pakketten gemakkelijk gepost kunnen worden. De vorm van je brievenbus maakt niet uit voor de postbode. De meeste modellen zijn rechthoekig en daarom tijdloos van ontwerp. Maar er zijn ok postbussen die trapeziumvormig zijn of een rond of puntig dak hebben. Natuurlijk zijn er, net als bij de vorm, ook verschillende stijlen. Moderne brievenbussen zijn meestal eenvoudig - vaak in antraciet of andere eenvoudige kleuren en voorzien van kleine details. Als je van een unieke stijl houdt, kun je gaan voor een brievenbus in vintage stijl of retrolook. Deze modellen zijn gebaseerd op historische postbussen, hebben meestal een gietijzeren uiterlijk en maken indruk met hun gedetailleerde ornamenten.


Brievenbussen met of zonder tijdschriftenvak

Ben je geabonneerd op de krant of tijdschrift? Dan is een geïntegreerd tijdschriftenvak handig. Daar kan je krant of tijdschrift in opgerold worden en vermijd je dus kreukjes en scheuren. Sommige postbussen hebben ook een geïntegreerde bel of binnenverlichting. Deze moeten dan wel worden aangesloten op de netspanning van het huis. Waar je ook naar op zoek bent, neem zeker eens een kijkje in de Lidl-webshop!