De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Boormachines

161 producten

Snel aan de slag met klussen? Met een krachtige boormachine maak je nauwkeurig gaten in muren, plafonds en dergelijke. In ons uitgebreide assortiment accuschroefboren, kolomboormachines, klopboormachines en bijbehorende accessoires vind je het juiste model voor jouw klus. Je boormachine online kopen, dat doe je eenvoudig en voordelig op Lidl.be

Alle producten 24 / 161 producten

Verschillende soorten boormachines voor elke klus


Weet je niet welke boormachine geschikt is voor welke klus?


Een boormachine is onmisbaar in de toolbox van de doe-het-zelver en elk huishouden. Of je nu een fotolijst wilt ophangen of meubels wilt bouwen, er is altijd een krachtige Parkside boormachine die je helpt bij jouw doe-het-zelf project.Voor elke klus is er een krachtige Parkside boormachine die jou bij jouw doe-het-zelf project helpt.


Soorten boormachines


Het juiste elektrisch gereedschap kopen is niet altijd makkelijk. En ook bij boormachines moet je eerst kijken welke machine nodig of nuttig is. Boormachines kunnen in vier verschillende categorieën worden onderverdeeld.


Klopboormachine

Wil je in echt harde muren van steen boren? Ga dan voor een klopboormachine, de standaard boormachine. Dit model is geschikt om nauwkeurig gaten te boren in diverse harde materialen. Een klopboormachine moet altijd in een hoek van 90 graden worden aangezet en met lichte druk worden geleid, wat tamelijk inspannend kan zijn als je een gat wil boren in het plafond.


Haakse boormachine

Met een kleine boorkop en compact formaat is een haakse boormachine erg handig bij het werken in smalle hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen.


Boorhamer

Een boorhamer hakt grote stukken weg of maakt grote gaten, ideaal voor het zware werk. Een boorhamer is dus ideaal om te slopen, een muur te doorbreken, te beitelen en uit te houwen.


Tafelboormachine

Een tafelboormachine wordt gemonteerd op een werkbank zodat je zeer nauwkeurig, veilig en met weinig krachtinspanning kunt boren. Zo kun je vooral kleine en middelgrote werkstukken bewerken zoals onderdelen voor een vogelhuisje, fotolijst, kleinere meubelen of modelbouw.


Maak je boormachine compleet met versnellingen en bitjes

Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende bitjes te gebruiken. Welk bitje je nodig hebt, is afhankelijk van je klus en het materiaal waarin je wilt boren. Het is daarom handig om verschillende exemplaren te hebben, zodat je voor ieder schroef- of boorwerkje het juiste bitje klaar hebt liggen. Zo kan je direct aan de slag. Onze tip: berg alle schroeven, bits, etc. in een handige gereedschapskoffer op om niets kwijt te raken.


Belangrijke eigenschappen om de juiste boormachine te kopen

Als je van plan bent om een nieuwe boormachine te kopen, of dit nu een klopboor, boorhamer of multifunctioneel apparaat is, is het belangrijk om goed te kijken naar de productdetails van de verschillende modellen. Aan de buitenkant ziet veel elektrisch gereedschap er hetzelfde uit, maar de eigenschappen bepalen of je er lang en tevreden gebruik van kunt maken.


  • Vermogen: een boormachine met te weinig vermogen zorgt voor ergernis. De machine loopt snel heet en slaagt er niet altijd in een gat te boren in het gewenste materiaal. Een goede boormachine voor normaal huishoudelijk gebruik moet daarom minimaal een vermogen van 700 W hebben. Voor het zwaardere werk raden we 1.500 W aan.
  • Snoer of accu: boormachines zijn verkrijgbaar met een netsnoer of een accu. Modellen met een snoer leveren meestal meer vermogen, zijn lichter en kunnen zonder onderbreking worden gebruikt. Boormachines met een accu bieden het voordeel van meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Welke variant voor jou het beste is, hangt af van je behoeften en van waarvoor je de boormachine wilt gebruiken.
  • Uitrusting: moderne boormachines hebben meestal meer dan een aan-uitknop. Meestal is de boor voorzien van verschillende functies die het werken comfortabeler, veiliger en efficiënter maken. Als de boormachine een eenvoudig te bedienen toerentalregeling heeft, kun je hem gebruiken als accu-schroefboormachine. Met een geïntegreerde stofafzuiging kun je schoner en veiliger boren. Daarnaast zijn aangename, veilige grijpvlakken een voordeel.


Veelgestelde vragen over boormachines

Welke boormachine koop je het beste voor thuis?

Voor thuisgebruik is een accuboormachine over het algemeen een goede keuze, omdat deze gemakkelijk te gebruiken is en geen stopcontact nodig heeft.


Kun je met een schroefboormachine boren?

Ja, je kunt ook met een schroefboormachine boren. Een schroefboormachine, ook wel bekend als een accuboormachine, is een veelzijdig gereedschap dat geschikt is voor het boren van gaten in verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en gipsplaat. Met de juiste boorbevestiging kan een schroefboormachine ook worden gebruikt om metselwerk of beton te boren.


Waarop moet je letten bij de aankoop van een boormachine?

  • Kies het type boormachine dat het beste past bij de klussen die je van plan bent uit te voeren.
  • Voor lichtere klussen in huis is een boormachine met 12V tot 18V voldoende, terwijl voor zwaardere klussen, zoals het boren in beton, een boormachine met hoger voltage nodig kan zijn.
  • Sommige boormachines worden geleverd met extra boorbits, schroefbits of andere accessoires die het gebruik ervan veelzijdiger maken.


Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer?

Een klopboormachine en een boorhamer maken beiden een gat in de muur. Ze werken alleen anders.

  • Een klopboormachine werkt door een snelle draaibeweging te combineren met een hamerende beweging om door harde materialen te boren.
  • Een boorhamer werkt daarentegen door een pneumatische hamer te gebruiken om harde materialen te boren. De hamer beweegt in en uit terwijl de boor draait, waardoor de boor snel door het materiaal kan boren. Een boorhamer heeft vaak een hoger vermogen dan een klopboormachine en kan in veel hardere materialen boren.


Kies online uit ons uitgebreide assortiment elektrisch gereedschap en shop de beste klopboormachine, accu slagschroevendraaier of krachtige klopboormachine voor jouw klussen. Je wilt thuis een professionele werkplaats inrichten, bijvoorbeeld met een werkbank of hoogwaardige werklampen - in onze shop vind je alles wat je nodig hebt.