De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Bedden

4 producten

Je brengt elke dag urenlang door in je bed, dus je kan maar beter voor kwaliteit kiezen. In de Lidl-webshop vind je verschillende bedframes en multifunctionele bedden met bijvoorbeeld ingebouwde opbergruimte. Erg handig om op een plaatsbesparende manier je spullen op te bergen. Je profiteert ook hier van onze uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

  Alle producten 4 / 4 producten

  Gemakkelijk bedden kopen: hoe vind je het juiste bed?

  Het vinden van een nieuw bed voor de slaapkamer of kinderkamer kan een tijdrovende klus zijn. De grote keuze aan bedden maakt de beslissing niet bepaald gemakkelijk.


  Welke maat moet het bed hebben?

  In principe kunnen bedden worden onderverdeeld in eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden en in bedden voor baby's, kinderen en tieners. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is hier de bedmaat of de grootte van de matrasbodem. Voor een hoog slaapcomfort moet er minstens 10 cm ruimte zijn aan het hoofd- en voeteneinde. Als de standaardafmetingen niet voldoende zijn, zijn er tal van fabrikanten die andere afmetingen aanbieden, zoals extra lengte of breedte.


  Beddenmaat Ideaal als

  • 40 x 90 cm babybed
  • 60 x 120 cm, 70 x 140 cm Kinderbed
  • 90 x 200 cm, 80 x 200 cm Jeugdbed
  • 100 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm Eenpersoonsbed
  • 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 200 x 200 cm Tweepersoonsbed


  De maat is belangrijk:

  Verwar bij het kopen van een bed niet de grootte van de matrasbodem met de werkelijke grootte van het bed - anders kom je al snel voor onaangename verrassingen te staan bij het opzetten van het bed. Bij het bepalen van de totale afmetingen moet altijd rekening worden gehouden met details zoals uitstekende hoofd- of voetenborden, brede frames of verlengstukken, zodat het bed ook echt op de gewenste plek kan worden gemonteerd. In het beste geval is er nog ruimte voor een nachtkastje naast het bed.  Welke soorten bedden zijn er?


  Terwijl vroeger het klassieke bedframe de slaapkamers domineerde, zijn er nu veel verschillende types. Een eerste voorselectie uit het beddenaanbod kan dus gemaakt worden op basis van het gewenste bedtype.


  Bedframe

  Het eenvoudige bedframe bestaat uit een frame dat op vier poten staat. De lattenbodem wordt in het midden van het frame geplaatst, met daarop de matras. Bedframes zijn eenvoudig te monteren en worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout of metaal. Door de vele ontwerpmogelijkheden zijn ze geschikt voor veel verschillende slaapkamers. Stapelbedden behoren ook tot de klassieke bedframes.


  Gestoffeerd bed

  Gestoffeerde bedden lijken qua ontwerp op eenvoudige bedframes, maar met twee belangrijke verschillen. Ten eerste is het bedframe rondom bekleed met stof, wat het bed een heel andere uitstraling geeft. Ten tweede is er een gestoffeerd hoofdeinde, dat uitnodigt om tegenaan te leunen tijdens het lezen of ontbijten in bed.


  Functioneel bed

  Met functionele bedden wordt het bed een multifunctioneel wapen: bedlades en lades creëer extra opbergruimte of herbergen een uitschuifbaar logeerbed met matras en lattenbodem direct in de bedbodem. Functionele bedden zijn daarom een bijzonder goede keuze voor rommelige kinderkamers of kleine kamers.


  Boxspring

  Boxspringbedden wijken af van de klassieke constructie met een bedframe en lattenbodem. In plaats daarvan worden er drie lagen op elkaar gestapeld: helemaal onderaan de box met veerkern, daarboven een matras en helemaal bovenaan een topper. Dit geeft het boxspringbed een gevoel van maximaal comfort en ideale ondersteuning voor het hele lichaam.


  Futonbed

  Het futonbed is een bijzonder lage versie van het bedframe. Dit type bed komt oorspronkelijk uit Azië, maar heeft nu ook in het Westen zijn fans gevonden. Futonbedden hebben meestal een minimalistisch, sober design en passen daarom goed in moderne slaapkamers. Oudere mensen of mensen met rugproblemen vinden het echter vaak moeilijk om op te staan en te gaan liggen in dit type bed.


  Hemelbed

  Een hemelbed ziet er bijzonder elegant en enigszins extravagant uit als het bedframe wordt aangevuld met hoge stijlen die de bedgordijnen en het baldakijn ondersteunen. Het hemelbed kan prinsessendromen vervullen in de kinderkamer en romantiek bieden in de slaapkamer voor volwassenen.


  Bed met kledingkast

  Voor bijzonder kleine slaapkamers, eenkamerappartementen of logeerkamers kan een uitklapbaar kledingkastbed een praktisch alternatief zijn voor slaapbanken. Overdag wordt het bed gewoon ingeklapt en neemt het geen kostbare ruimte in beslag. 's Avonds kan het bed dan in een paar eenvoudige stappen worden uitgeklapt. Opklapbedden zijn echter meestal alleen verkrijgbaar in smalle versies en worden zelden aangeboden als tweepersoonsbed.