De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Barbecues

56 producten

In de Lidl-webshop vind je diverse BBQ-toestellen, zoals een elektrische barbecue of een houtskoolbarbecue. Ook de omvang varieert: met ons kleinste model kan je ook perfect op een klein balkon barbecueën. Bovendien ben je bij ons zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Alle producten 24 / 56 producten

Barbecues bestellen bij Lidl

Niets lekkerder dan op een zwoele zomeravond de barbecue aan te steken en buiten te eten. Maar ook de winterbarbecue wint aan populariteit. Barbecues en barbecuebenodigdheden koop je het hele jaar door voordelig in de Lidl-webshop. En voor de lekkerste ingrediënten kan je in je Lidl-winkel terecht.


Barbecues in allerlei soorten

De barbecue is er in verschillende uitvoeringen. Van hele buitenkeukens tot tafelmodellen. Naast de gasbarbecue of de elektrische variant is de houtskoolbarbecue waarschijnlijk het meest bekend. De houtskool zorgt in dit geval voor de warmte. Dit type benadert koken op open vuur het best en is om die reden populair bij de barbecueliefhebber. Met een paar aanmaakblokjes is de warmtebron in een mum van tijd aan, maar de houtskoolbarbecue heeft daarna wel even tijd nodig om goed warm te worden. Na ongeveer een half uurtje is de grill op temperatuur en klaar voor gebruik. Een elektrische bbq daarentegen is sneller gebruiksklaar en produceert geen rook – ideaal voor het barbecueën in een gedeelde binnentuin of op het balkon!


Houtskoolbarbecues in allerlei maten

Een houtskoolbarbecue heeft diverse vormen; vaak is ‘ie uitgevoerd als kogelbarbecue. Zo genoemd vanwege z’n kogelvormige uiterlijk. Deze vorm zorgt voor een gelijkmatige hitteverdeling, wat het grillen een stuk makkelijker maakt. In het assortiment van Lidl vind je diverse houtskoolbarbecues in verschillende soorten en maten. Naast de traditionele kogelbarbecue, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor tafelvarianten. Deze barbecues nemen minder ruimte in beslag en neem je eenvoudig mee naar het park of de camping. De tafelbarbecue wordt ook wel een barbecue-emmer genoemd, omdat ‘ie een hengsel heeft waardoor je de barbecue makkelijk kunt verplaatsen. Ook de opvouwbare barbecue is eenvoudig te vervoeren en dankzij een handig klapmechanisme snel klaar voor gebruik. De laatste tijd is de keramische oven in opkomst: een ei-vormige houtskool bbq. Een kamado kan erg hoge temperaturen aan.


(In)direct grillen op de barbecue

Werd er door de huis-tuin-en-keukenkok een aantal jaren geleden vooral direct gebarbecued, door de opkomst van slow cooking is indirect grillen populairder geworden. Het verschil? Bij direct grillen ligt het vlees, de vis of de groenten direct boven de warmtebron. Bij indirect barbecueën wordt het eten indirect verwarmd. Dit is gezonder - omdat de ingrediënten minder snel aanbranden – maar het neemt ook iets meer tijd in beslag. Deze manier van barbecueën doe je overigens het gemakkelijkst op een kogelbarbecue met houtskool; met de deksel erop ontstaat er een soort oven.


Onmisbare barbecueaccessoires

Een barbecue is niet compleet zonder handige toebehoren. Bij Lidl koop je voordelig een handige set bbq-accessoires om vlees, vis of groenten te grillen op de barbecue. Een grilltang is essentieel om de ingrediënten om te draaien op het barbecuerooster en met een spatel schep je de spijzen zonder knoeien op een bord. Maar ook een visklem of vleesvork kunnen handig zijn als je regelmatig barbecuet. Een grillborstel is tot slot onmisbaar om het rooster na afloop weer schoon te maken. Daarmee verwijder je de etensresten nog voordat ze aankoeken! Zomer of winter, barbecues aansteken kan eigenlijk in elk seizoen. Op een zomerse avond in de tuin met het gezin, of juist met een tafelmodelbarbecue op het balkon: dat is op en top genieten. Maar ook in de herfst of winter kun je grillen op de barbecue. Zeker wanneer je kiest voor slow cooking recepten zoals spareribs, beenham of pulled pork!