De browser wordt niet ondersteund
Om de website correct weer te geven, moet je een van de volgende browsers te gebruiken.OpgeletGelieve je browser te updaten. Als je met deze browser verder gaat, kan het dat je winkelervaring niet optimaal is.

Autoaccessoires en toebehoren

1 product

Autoaccessoires zijn een must in elke auto. Met verschillende autoaccessoires, van pechhulp tot interieuritems, is je auto steeds klaar om te vertrekken. Denk aan autogereedschap zoals een krik, geluidsarme ruitenwissers of startkabels om de batterij op te laten. Op Lidl.be koop je goedkope auto accessoires en autotoebehoren.

-10% op alles via code SHOP10

Autoaccessoires en autobenodigdheden online kopen op Lidl.be

Wat zijn autoaccessoires?

Autoaccessoires zorgen voor extra rijcomfort en maken je reis comfortabeler, makkelijker en veiliger. Alles wat buiten de basisuitrusting of standaard geïnstalleerde onderdelen van een wagen valt en regelmatig gecontroleerd, vervangen of vernieuwd moet worden, geldt als overige autoaccessoires. Hieronder vallen zowel auto-onderdelen, zoals oliefilters en ruitenwissers, maar ook EHBO-kits.

Ook veiligheidsaccessoires zijn belangrijk en deze zijn onderhevig aan het wegenverkeersreglement. Dat geldt bijvoorbeeld voor EHBO-koffers. Daarnaast helpen veel verzorgingsproducten voor je wagen bij het behoud van de waarde en maken ze dagelijkse ritten, reizen en lange afstanden comfortabeler. Kortom: autoaccessoires zijn onmisbaar van onschatbare waarde.


Autoaccessoires voor jouw veiligheid

De wet vindt het belangrijk dat chauffeurs alles onder controle hebben. Hun wagen moet aan de weersomstandigheden aangepast zijn, wettelijk verplichte accessoires bij zich hebben (bv. EHBO-koffer, gevarendriehoek en veiligheidsvest). De chauffeur mag zich niet in gevaar brengen bij een ongeval of panne. Met volgende accessoires ga je veiliger op de baan;

 • Gevarendriehoek: verplicht
 • Veiligheidshesje: verplicht
 • EHBO-koffer: verplicht
 • Brandblusapparaat: verplicht
 • Ijskrabber: Als je vensters niet volledig ijsvrij gemaakt zijn, zie je te weinig en riskeer je een boete.
 • Sneeuwketting
 • Spanriemen en ladingbeveiliging: Elke lading in of op de wagen moet goed tegen middelpuntvliedende krachten beveiligd zijn zodat ze niet kan verschuiven.
 • Kinderzitjes: Tot 150 cm of tot de leeftijd van 12 jaar moeten kinderen in een kinderzitje of een stoelverhoger zitten.
 • Achteruitrijcamera: Inschattingsfout bij het parkeren? Dat kan je duur komen te staan. Ogen op je rug, met behulp van een camera kan je schade aan je eigen of een andere auto vermijden.


Autoaccessoires voor de verzorging van je interieur en exterieur

 • Goed gepolijst is dubbel beschermd! Met een polijstmachine en poetsmiddelen kunnen agressieve resten van bomen, insecten of vuil zonder problemen van de lak verwijderd worden. Zo vermijd je roest en blijft je wagen er nieuw uitzien.
 • Schoenen, huisdieren, snacks voor onderweg: zowel in de koffer als in de passagiersruimte is vuil dagelijkse kost. Automatten en autostoelhoezen beschermen de binnenkant van je auto en je kan ze in een handomdraai vervangen of reinigen.
 • Heb je geen garage? Een auto afdekking is een goedkoop alternatief dat je auto beschermt tegen vorst, vuil en regen. Universele modellen met elastiek passen op bijna elk type wagen. Ze bestaan in volledige of halve modellen die enkel het venster bedekken.


Technische autotoebehoren

 • Auto onderdelen: De kleinste onderdelen zijn vaak de belangrijkste. Zelfs als je je wagen optimaal onderhoudt en voorzichtig rijdt, zullen deze slijten en verstoren ze de rijervaring. Door de ruitenwisser regelmatig te vervangen, wordt je zicht niet gehinderd door strepen of regen. Als de autolichten uitvallen, kunnen de koplampen of zekering in enkele handelingen vervangen worden. Zelfs de oliefilter kan je zonder problemen zelf vervangen.
 • Autobanden vervangen: Een band verwisselen is iets waar veel mensen tegenop zien. Tenslotte moet elke schroef hier juist zitten. Maar als je panne hebt, is technische hulp vaak niet meteen ter plaatse. Daarom moet elke chauffeur een basisuitrusting in de auto en garage hebben om banden te kunnen verwisselen. Bovendien moet elke chauffeur leren hoe een wielsleutel, reserveband en dergelijke autoaccessoires werken. Wie een band kan vervangen, kan elke panne aan.


Veelgestelde vragen over autoaccessoires en autotoebehoren

Welke autotoebehoren moeten verplicht in jouw auto liggen?

In België moeten deze 4 autoaccessoires verplicht in jouw auto liggen;

 • Gevarendriehoek
 • Brandblusapparaat
 • Fluohesje
 • Verbanddoos of EHBO kit


Hoeveel fluohesjes moeter er in je auto liggen?

Je moet minstens één fluohesje in je auto liggen voor de bestuurder. Extra fluohesjes voor passagiers zijn niet verplicht maar zijn wel sterk aan te raden.


Is een EHBO doos verplicht in de auto?

Je bent verplicht om een verbanddoos in je auto te hebben. In deze EHBO kit zitten pleisters, drukverbanden, windels, watten en informatie bij eerste hulp.