The browser is not supported
     To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

     Zalm van bij Lidl is niet duurzaam.

     Ah nee, want hij is niet duur.

     Hij is dus gewoon ZAAM.

     Wat maakt de zalm van Lidl dan zo ZAAM?

     Vis is goed voor je, en al zeker als het een ZAAM exemplaar is. Gevangen of gekweekt dus met respect voor het ecosysteem, de vissers én de omgeving.


     Tegen eind 2021 heeft Lidl als doel om je 100% ZAME vis te kunnen aanbieden in ons huismerken assortiment. Momenteel zitten we al op 95%! Je herkent ZAAM vis aan het ASC of MSC keurmerk.

     MSC keurmerk

     Alle verse vis, onbewerkte diepvriesvis en blikvis die wild gevangen is, draagt het MSC-label. Steeds meer van de verwerkte producten met vis dragen ook dit label op de verpakking. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.


     Meer info op www.msc.org


     ASC keurmerk

     Net zoals de meeste zalm worden ook Pangasius en garnalen minder in het wild gevangen. Vis uit aquacultuur die duurzaam eten en geen onnodige antibiotica krijgt, gekweekt met respect voor de mensenrechten heeft zijn eigen label: het ASC-keurmerk.


     Meer info op asc-aqua.org