Trostomaten van bij Lidl zijn niet duurzaam.

Ah nee, want ze zijn niet duur.

Ze zijn dus gewoon ZAAM.

Wat maakt de trostomaten van Lidl dan zo ZAAM?

Text And Image Section

De trostomaten van bij Lidl worden al 13 jaar geleverd door de lokale leverancier Jan uit Rijkevorsel.


Ze investeerden in een volledig nieuwe serre waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop gesteld worden. Zo telen ze hun tomaten in hangende goten op kokossubstraat, een alternatief voor potgrond, waardoor het water en de voedingsstoffen hergebruikt worden en de bodem minder belast wordt.


Al het water dat in de serre gebruikt wordt, is bovendien regenwater dat op een natuurlijke manier is gezuiverd door een rietveld.


In de serre zorgen honderden hommels voor de bestuiving van de tomatenplanten en roofwantsen voorkomen dat de tomatenplanten worden aangetast door ziektedragende insecten en parasieten.


Omdat tomaten in het koude België extra warmte nodig hebben, heeft Jan geïnvesteerd in een warmtekrachtkoppeling op gas die warmte en elektriciteit voor de volledige serre voorziet.


De vrijgekomen CO2 wordt opgenomen als voeding door de tomatenplanten. Isolerende schermdoeken houden ‘s nachts de warmte binnen en laten overdag de zon het werk doen.

Wanneer alle tomaten geoogst zijn, zorgt Jan ervoor dat zowel de tomatenplanten als het kokossubstraat waarop ze groeien, worden verwerkt tot compost.


Door met lokale leveranciers te werken houden we de keten zo kort mogelijk en zorgen we ervoor dat de producten zo snel mogelijk na het oogsten in onze rekken komen te liggen.


Zo vind je bij Lidl enkel kraakverse producten met de beste kwaliteit. Wist je trouwens dat we maar liefst 13 verschillende soorten tomaten hebben?