The browser is not supported
     To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

     Bananen van bij Lidl zijn niet duurzaam.

     Ah nee, want ze zijn niet duur.

     Ze zijn dus gewoon ZAAM.

     Wat maakt de bananen van Lidl dan zo ZAAM?

     Sinds april 2019 bieden we bij Lidl uitsluitend nog bananen aan die afkomstig zijn uit eerlijke handel. We zijn hiermee uniek op de Belgische markt. Je kan kiezen uit Fairtrade, Faitrade Bio en Rainforest Alliance gecertificeerde bananen.

     Fairtrade

     Boeren kunnen met de op de wereldmarkt geldende prijzen voor producten zoals thee, koffie en cacao onvoldoende rondkomen. Zij leven onder de armoedegrens, terwijl ze wel dag in, dag uit hard werken. Wie producten met een Fairtrade-label koopt, maakt de leef- en werkomstandigheden van boeren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika heel wat beter. Zij krijgen namelijk een hoger en stabieler inkomen, premies om te investeren in gemeenschapsprojecten en ze kunnen genieten van vastgelegde arbeidsvoorwaarden.


     Om het Fairtrade-keurmerk te verdienen, moeten alle ingrediënten van een product Fairtrade gecertificeerd kunnen worden.


     Meer info op www.fairtradebelgium.be

     Rainforest Alliance

     Het Rainforest Alliance-keurmerk is ontwikkeld door de gelijknamige internationaal erkende milieuorganisatie. Zij werken aan duurzame bosbouw, landbouw en toerisme. Samen met de boeren zorgen zij voor natuurbehoud en betere leefomstandigheden voor boerenfamilies en de dorpsgemeenschappen.


     De voornaamste producten bij Lidl met dit keurmerk zijn bananen, koffie en chocolade.


     Meer info op www.rainforest-alliance.org

     Bio Fairtrade

     Bovenop de Fairtrade-voorwaarden worden de Bio Fairtrade bananen gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Ze voldoen aan extra criteria ter bescherming van de bodem en de omgeving.