Privacyverklaringen digitale folder Lidl

Lidl Belgium GmbH & Co. KG is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in het kader van

  • De eenmalige ontvangst van de actuele actiefolder.
  • Het automatisch ontvangen van onze nieuwe digitale folders.


Via WhatsApp kan je je abonneren om eenmalig of wekelijks automatisch onze actiefolder of andere informatie over ons aanbod te ontvangen. Hiervoor wordt jouw gsm-nummer en je WhatsApp-naam verwerkt. De rechtsgrondslag hiervoor is jouw toestemming conform artikel 6 lid 1 letter a) van de AVG.


Als je de nieuwste filiaalfolder wil ontvangen, stuur dan het bericht "start” naar +32 491 37 59 32. Dan krijg je de actuele promofolder met de optie om je in te schrijven om wekelijks de nieuwe promofolder te ontvangen. Wanneer je na je initiële “start”-bericht niet meer antwoordt, worden bovengenoemde gegevens na een uur bij WhatsApp verwijderd en na drie dagen bij Lidl gewist.


Wekelijks ontvangen van de promofolder

Na het eenmalig ontvangen van de actuele folder, heb je de mogelijkheid om onze actiefolder automatisch wekelijks te ontvangen. Je toestemming geef je hiervoor door op de knop "START" te klikken of ons een berichtje te sturen met "start". Dan bezorgen we je elke week de nieuwe promofolder.


We bewaren je gegevens zolang je onze folders en aanbiedingen bekijkt. Je kan je toestemming op elk moment intrekken door “STOP” te sturen. In dat geval verwijderen we jouw gegevens uit de WhatsApp-chat en wissen we ze binnen de 3 dagen bij Lidl.Gebruik van WhatsApp

Je kan de folders enkel ontvangen indien je een WhatsApp-account hebt. “WhatsApp Ireland Limited” is hier verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Het gebruik van WhatsApp omvat ook mogelijks gegevensoverdrachten aan landen die mogelijk geen passend beschermingsniveau hebben en geen passende garanties bieden om jouw gegevens te beschermen. Alle details over WhatsApp Business vind je hier in de privacyverklaringen van WhatsApp.


Je hebt het recht om op verzoek gratis informatie te krijgen over de persoonsgegevens die over jou opgeslagen zijn (art. 15 lid 1 van de AVG). Als aan de wettelijke voorwaarden voldaan is, heb je ook recht op rectificatie (art. 16 van de AVG), wissing (art. 17 van de AVG) en beperking van de verwerking (art. 18 van de AVG) van jouw persoonsgegevens. Je hebt het recht persoonsgegevens die je aan ons ter beschikking gesteld hebt, te ontvangen in een formaat dat geschikt is voor gegevensoverdracht (art. 20 van de AVG).


Daarnaast heb je het recht klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming (art. 77 van de AVG).


Als je vragen hebt over gegevensbescherming, kan je te allen tijde contact opnemen met onze data protection officer via privacy@lidl.be.


Het is niet verplicht om je persoonsgegevens ter beschikking te stellen. Als je de bovengenoemde gegevens niet aan ons wil verstrekken, kunnen wij jou onze digitale actiefolders helaas niet via WhatsApp bezorgen.


Er is geen sprake van geautomatiseerde besluitvorming waaronder profilering.