Text And Image Section

Kies de juiste matras

Wist je dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven in bed doorbrengen? En dat 95% van je slaapcomfort afhangt van je matras? We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de juiste matras te kiezen die helemaal past bij jouw lichaam en slaapgewoontes.


Is het voor jou moeilijk om te kiezen? Geen paniek, want wij loodsen je aan de hand van enkele eenvoudige criteria door ons ruime matrassenaanbod zodat jij die ene, perfecte matras vindt waar je nog jarenlang plezier aan zal hebben. Want een goede nachtrust, die is goud waard.

Waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van je matras. Zo moet je onder andere rekening houden met je lichaamsbouw, de slaaphouding die je 's nachts aanneemt en de temperatuur die je verkiest.


Personen met een zwaarder gewicht hebben bijvoorbeeld een andere ondersteuning nodig dan slapers met een lichter gewicht. Ook zij-, buik- en rugslapers hebben andere drukpunten die ondersteund moeten worden. Tot slot is ook het materiaal van de matras belangrijk voor de temperatuur en verluchting.

Text And Image Section

Lichaamsbouw

Een matras kopen begint met je gewicht. Ben je licht van gewicht, dan heeft je lichaam minder ondersteuning nodig en volstaat een matras met een middelzachte hardheid (H2). Die is namelijk geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 65 en 80 kg. Een middelharde matras (H3) is dan weer ideaal voor mensen met een gewicht tussen de 80 en 100 kg.


Bovendien kan je de levensduur van je matras verlengen door je keuze af te stemmen op je lichaamsgewicht. Uiteraard is jouw persoonlijke voorkeur ook belangrijk. Ben je licht, maar slaap je graag op een harde matras? Probeer dan zeker eens een H3 uit ons assortiment.

Text And Image Section

Slaaphouding

Ben je een rug- of zijslaper? Dan ligt de grootste druk vooral op je schouders en heupen. Het is belangrijk dat die goed in de matras kunnen zakken zodat je ruggengraat recht blijft tijdens het slapen. Tegelijkertijd moet de matras de smallere punten van je lichaam juist goed ondersteunen. Een koudschuimmatras met 7 zones is hiervoor ideaal.


Ben je eerder een buikslaper? Deze houding is de minst ideale om te slapen, aangezien je in deze positie je rug gaandeweg overbelast. Door een hardere matras te kiezen, kan je dit enigszins voorkomen en toch comfortabel slapen. Bij deze slaaphouding raden wij een pocketveringmatras aan, omdat deze de buik goed ondersteunt.

Text And Image Section

Temperatuur

Tijdens het slapen wil je het vooral niet te warm of te koud hebben. Zoek daarom een matras uit het geschikte materiaal. Heb je het vaak koud? Kies dan een comfortmatras met een kern van polyurethaan. Ben jij iemand die het eerder warm heeft in bed? Opteer dan voor een koudschuimmatras.


Als je af en toe zweet tijdens het slapen, is het nog beter om een pocketveringmatras te kiezen. Daarbij bestaat de structuur uit verschillende veren, verpakt in zakjes. De erg open structuur zorgt voor een optimale vochtregulatie en warmteafvoer.

Pocketveringmatrassen: ondersteuning & comfort

Bij een pocketveringmatras zijn de metalen veren verpakt in zakjes, zogenaamde pockets. Die pockets zijn meestal onderverdeeld in 7 zones, elk met hun eigen hardheid. Deze matras past zich aan de vorm van je lichaam aan en gaat niet zo snel kraken of piepen. Daarom is dit type matras ook uiterst geschikt voor mensen met een zwaardere lichaamsbouw. Dankzij de open structuur biedt deze matras ook steeds een optimale vochtregulatie en warmteafvoer. De levensduur van deze matras bedraagt zo'n 10 jaar.

Comfortmatrassen: licht & scherp geprijsd

Op zoek naar een uiterst scherp geprijsde matras? Dan vind je ongetwijfeld je gading tussen onze comfortmatrassen, ook wel polyetherschuimmatrassen genoemd. Deze matrassen bestaan uit een schuimstructuur die ideaal is voor mensen met allergieën en bieden een goede warmte- en vochtregulatie dankzij de gesloten cellen. Dit type matras heeft een levensduur van ongeveer 5 jaar.

Koudschuimmatrassen: veerkracht & kwaliteit

Koudschuimmatrassen hebben een iets hogere aankoopprijs, maar je krijgt er wel een uitstekende kwaliteit voor terug. Dit type matras bestaat uit een steviger materiaal dan polyetherschuim waardoor dit type ook uitermate geschikt is voor zwaardere mensen. Bovendien hebben koudschuimmatrassen een levensduur van maar liefst 15 jaar. Tot slot zorgt de open celstructuur van deze matras ook steeds voor een optimale warmte- en vochtregulatie zodat je het 's nachts niet te warm krijgt.

Topdekmatrassen: handiger dan je denkt

Hebben jij en je partner elk een andere matrasvoorkeur? Of wil je dat je matras extra lang meegaat? Dan is een topdekmatras de oplossing. Zo'n topdekmatras of matrastopper is namelijk een dunne matras die je op je matras legt zodat je toch het gevoel hebt samen op één matras te slapen met je partner, ook al hebben jullie daaronder elk een andere matras liggen. Ook blijft je matras langer proper met een oplegmatras. Wanneer je huidige matras aan stevigheid verliest, kan je ook je oude matras opwaarderen met een topdekmatras.

Text And Image Section

Niet tevreden? Zo geretourneerd!

Is de matras toch niet volledig wat je zocht? Dan kan je je matras heel gemakkelijk binnen de 30 dagen retourneren door contact op te nemen met onze klantendienst. Zij regelen dan een gratis ophaling van de matras op de dag van jouw voorkeur. Zodra de retour verwerkt is, krijg je het volledige aankoopbedrag teruggestort op je rekening.


Onze klantendienst is steeds telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 17u00 op het nummer 02 320 60 00 en via het contactformulier.

Maak je slaapervaring helemaal af