Banner

Yoga

5 GOEDE REDENEN OM JE IN JE YOGABROEK TE HIJSEN


1. Yoga is pure me-time. Iets wat in ons dagelijkse leven soms niet meer in ons woordenboek lijkt te staan. Doe het dan ook alleen, op een plek waar je niet gestoord of afgeleid kan worden.

2. Het is een laagdrempelige sport die je altijd en overal kan doen. Met een simpel yogamatje ben je vertrokken. 3.Geen tijd om een vast moment in te plannen? Haal je matje tussendoor eens boven. Af en toe een korte yogasessie is beter dan niets.

4.Het is een totaalbeleving: na een yogasessie beleef je instant happiness voor body & mind.

5.Yoga maakt je bewuster van je eigen grenzen.

Het is een betaalbare sport. In onze webshop vind je alle yoga-artikelen om aan de slag te gaan.

Yoga is zo’n 5.000 jaar geleden ontstaan in het oude India door de eerste yogi’s, mensen die yoga uitoefenen. Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling ter wereld. Het ontstond uit een drang om één te worden met de natuur en bewust deel uit te maken van dezelfde wereld als de dieren, planten en natuur. Volgens de oosterse filosofie zou de mens namelijk de essentie vergeten zijn van waarom we op aarde zijn. Door alle indrukken die je dagelijks opdoet, raak je jezelf kwijt en heb je meer dan ooit nood aan rust en tijd voor jezelf. Yoga biedt je opnieuw de kans om verbinding te maken met jezelf (je geest) en de mensen rond je. Zo krijg je een gezonde geest in een gezond lichaam.


Ontdek onze yoga-artikelen op lidl.be.

Text And Image Section

TIP

Zoveelste haarrekker verloren?

Verdwijnen jouw haarrekjes ook altijd in een van je sporttassen? Hang dan gewoon een karabijnhaak aan je tas. Rijg je haarrubbertjes eraan en je vindt ze voor de yoga heel gemakkelijk terug!

IK DOE AAN YOGA EN NEEM MEE…

Aan yoga doen is helemaal niet moeilijk. Veel heb je er niet voor nodig en je kunt je spullen makkelijk meenemen. Yoga kun je immers overal doen: in de pauze op het werk, bij vrienden thuis of gewoon in je eigen woonkamer. Wij maakten een checklist met de nodige basics voor een yogasessie.


Een platte yogamat is de basis voor elke yogapose. In een te dikke fitnessmat kun je wegzakken en sta je bijgevolg minder stabiel. Let er zeker op dat je matje een antislipcoating heeft zodat je niet wegglijdt.


Aangepaste yogakleding is een must. Je draagt best iets dat comfortabel zit, maar niet te los is. Aansluitende stretchkledij is het makkelijkst om in de verschillende yogaposes te bewegen.


Toningballen, een yogariem, yogablokken en een evenwichtskussen zijn echte must haves. Op onze webshop vind je de toningballen in verschillende formaten. Ze verstevigen de spieren van je armen, schouders en bovenlichaam. Yogablokken zijn ideaal voor beginners om bepaalde yogaposes onder de knie te krijgen. Een yogariem is het ideale hulpmiddel bij evenwichts- en stretchoefeningen. Het evenwichtskussen traint je evenwicht, fijnmotoriek en bekkenbodem. De noppen op het kussen stimuleren bovendien je doorbloeding!