Banner

DE EERSTE STAPJES

Wandelen is een van de toegankelijkste sporten. Iedereen kan het en je hoeft niets nieuws te leren voor je ermee begint. Eigenlijk is het de gemakkelijkste manier om fit te blijven. Neem je gewoonlijk de auto voor korte afstanden? Ga de volgende keer eens te voet naar de bakker bijvoorbeeld, je zal er ongetwijfeld deugd van hebben.

Text And Image Section

TIP

Het noorden kwijt?

Wanneer je in onbekend gebied aan het wandelen bent, kan je wel eens de weg kwijtraken. En laten je gps en je smartphone je net dan ook in de steek, dan is er nog deze padvinderstruc: richt de uurwijzer van je horloge naar de zon en halveer dan de hoek tussen beide wijzers. De lijn die de hoek opdeelt, wijst naar het zuiden.

LAAGJESLOOK

Een enkele kledingslaag isoleert slecht en beperkt de bewegingsvrijheid. Ideaal voor outdoor sportactiviteiten is de laagjeslook. Daarmee ben je op elk weer voorzien. De weerbestendige laag. Nat en wind worden tegengehouden, zweet wordt doorgelaten.


Ideaal zijn bijvoorbeeld functionele jassen.


  1. Outer Layer: De weerbeschermingslaag. Vocht en wind worden afgeweerd, zweet wordt afgedreven. Ideaal is bijvoorbeeld een wind- of regenjas.
  2. Mid Layer: De warmtevasthoudende laag. In zeer koude gebieden kan ze ook uit 2 lagen bestaan. Ideaal zijn fleece- of softshelljassen.
  3. Base Layer: De onderkledingslaag. Ze komt rechtstreeks op onze huid en moet zweet snel aan de andere lagen doorgeven. Ideaal is functioneel ondergoed, T-shirts en slips zijn echter ook oké.

DE WANDELCHECKLIST

Wandelen is een toegankelijke sport die vrijwel iedereen kan uitoefenen. Met enkele goede basisstukken kun je er zo op uit trekken. Wij maakten een handige checklist voor je:


  • Duffel je goed in met een fleecejas met warme binnenvoering. In ons aanbod vind je er in verschillende kleuren, met of zonder capuchon.
  • Bescherm je tegen onverwachte regenbuien met een vuil- en waterafstotende wandelbroek.
  • Een wind- en waterdichte outdoor jas is een must als je gaat wandelen.
  • In een compacte, lichte trekkingrugzak kan je de nodige basics kwijt, zoals een flesje water en een stuk fruit.
  • Wandelstokken zijn aangeraden bij een hobbeliger parcours, bv. in de bergen.
  • En last but not least: goede, ademende wandelschoenen die tegen een stootje kunnen. In onze webshop vind je zowel hoge als lage modellen die wind- en waterdicht zijn.