Banner

Lopen

REN VOOR JE LEVEN!

REN VOOR JE LEVEN!


Lopen: voor de één een vloek, voor de ander een zegen. Alle begin is moeilijk natuurlijk, maar met een haalbaar loopschema in de ene hand en een comfortabele outfit in de andere ben je goed vertrokken! Voor wie zijn excuses al klaar heeft, schuif ze maar snel weer aan de kant. Lopen is één van de meest laagdrempelige sporten die er zijn: het kost je bijna niets want naast je outfit heb je geen tools nodig en kan je het vrijwel overal uitoefenen. We raden je wel aan om op een zachtere ondergrond te lopen, zoals in het bos of op gras. Je loopt misschien iets trager, maar je schokken worden beter geabsorbeerd. Dat is bij beton of asfalt minder het geval en kan na verloop van tijd soms tot blessures leiden. Lopen is ook een ontlading voor zowel je lichaam als je hoofd. Het vermindert stress en geeft je na een tijdje een energiek gevoel, dat sommigen –die al wat verslaafder zijn- ook wel the runner’s high noemen.
Ontdek ons loopassortiment op Lidl.be.

Text And Image Section

TIP

Stinkende loopschoenen in de vuilbak? Probeer eerst dit!

Loopschoenen uit, theezakje erin! Een droog, nieuw theezakje neemt het vieze geurtje uit je schoenen weg en geeft ze een aangename theegeur. Welke theesoort je daarbij gebruikt, is om het even, als hij maar goed ruikt!

DON’T – DE 10 GROOTSTE FOUTEN BIJ HET LOPEN


#1 Lopen zonder “go” van de dokter


#2 Lopen zonder opwarming


#3 Te snel lopen


#4 Met slechte schoenen lopen


#5 Te veel trainen


#6 Te weinig trainen


#7 Te weinig drinken


#8 Als beginner in een groep lopen


#9 In de felle zon lopen


#10 Slechte loopkleding

LOPEN IN STIJL!


Nu je weet wat voor impact regelmatig lopen op je lichaam en geest heeft, ben je klaar om een outfit uit te kiezen. Kies kleren en schoenen waarin je je goed voelt. Het is zoveel leuker om te zweten in kleren met een tof kleurtje of een originele print.


Je voeten zijn bij het lopen het belangrijkst dus kies voor comfortabele schoenen die ademen. Onze sportschoenen van Crivit hebben uitneembare anatomische inlegzolen en een schokdempende tussenzool. Loop je meestal ’s morgensvroeg of ’s avonds wanneer het al donker is? Dankzij de reflecterende elementen val je goed op. Dames kunnen in ons aanbod kiezen voor een lange broek of een capribroek, heren voor een short. Ontdek onze kleuren en prints in de webshop. Om je outfit te vervolledigen draag je een loopshirt met korte of lange mouwen met reflecterende elementen. Voor de dames hebben we ook stevige sportbustiers. Als je intensief sport is dit een echte must have! Meer dan dit heb je niet nodig, niet duur toch?