Banner

WAT IS KRACHTTRAINING?

Krachttraining is een vorm van fitness waarbij je korte, explosieve bewegingen maakt die spieren samentrekken. Meer dan bij gymnastiek, waarbij het belangrijkste doel je conditie opbouwen is, vormt krachttraining zichtbaar de spieren en maakt het ze sterker. Als je hard genoeg traint, ontstaan er kleine scheurtjes in je spiervezels. Dat klinkt niet zo goed, maar eigenlijk doet je lichaam er na een training alles aan om die scheurtjes te herstellen en ze extra te wapenen tegen zware inspanningen. Ze maken je dus sterker bij inspanningen. Door stelselmatig het gewicht waarmee je traint en het aantal oefeningen op te bouwen, kan je bepaalde spiergroepen trainen en bouw je geleidelijk aan meer spiermassa op.


Aan meer spieren hangt nog een fijne extra vast. Spiermassa wordt, in tegenstelling tot vet, beschouwd als levend weefsel dat energie verbruikt. Vet verbruikt geen energie, maar slaat het op. Doordat spieren energie nodig hebben om te werken, verbranden ze calorieën. Conclusie: hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je kan verbranden. Dat wil zeggen dat je, zelfs als je eet wat je wil, toch afvalt als je meer spiermassa krijgt.


Krachttraining niets voor jou? Think again. Je spieren trainen met gewichten of halters is al lang niet meer alleen een aangelegenheid voor de stereotiepe krachtpatsers uit de fitness. Ieder lichaam heeft spieren en je hebt er baat bij om ze sterker te maken. Je hebt ze immers de hele dag nodig, je hele leven lang. Daarom is het goed dat iedereen aan krachttraining doet. Man of vrouw, klein of groot!

Text And Image Section

TIP

De C van…

Citrusvruchten zitten boordevol vitamine C, wat ervoor zorgt dat je immuunsysteem normaal blijft werken tijdens en na een zware work-out.

VOORDELEN

  • hoge vetverbranding – ook in rust
  • bescherming tegen letsels door bufferende spieren
  • minder rug- en knieletsels door sterke pezen, gewrichtsbanden & botten
  • sterk immuunsysteem, aangezien het lichaam in zijn geheel weerbaarder wordt
  • aantrekkelijker uiterlijk door platte buik, strakke billen, mooie benen en bovenarmen
  • meer zelfbewustzijn en rechte tred
  • meer discipline, ook in het dagelijkse leven

WEG MET DIE CALORIEËN

Nog enkele goede redenen nodig om erin te vliegen? Wij overtuigen je met deze argumenten


  • Je verbrandt maar liefst 400 tot 700 calorieën tijdens een sessie krachttraining, afhankelijk van de trainingsduur.
  • Je stofwisseling versnelt door de extra aanmaak van spiermassa. Dat zorgt ervoor dat je nog méér calorieën verbruikt.
  • Tot 48 à 72 uur na je workout blijf je calorieën verbranden. Dat komt omdat je spieren nog aan het herstellen zijn.Waar je bij cardiotraining kan starten zonder extra materialen, heb je voor krachttraining meestal wel een aantal tools nodig. Gewichten zoals een kettlebell kun je gebruiken om verschillende spierengroepen te trainen. In onze webshop vind je verschillende gewichten. Je kan ze aan de toppen van je voeten hangen, boven je hoofd heffen of voor je uit strekken. Een deurrek is handig omdat het niet veel plaats inneemt en niet in de weg hangt. Het helpt je borst-, buik-, arm- en rugspieren te verstevigen. Rektoestellen zoals slingtrainers trainen je kracht, evenwicht en coördinatie. Een tool die je op allerlei manieren kunt gebruiken voor een full body workout dus. Een trainingsbank neemt iets meer plaats in, maar kun je gebruiken voor de ontwikkeling van je arm-, borst-, buik- en rugspieren.