Banner

5 SKILLS OM TE STARTEN MET INLINESKATEN


#1 Met inlineskates rijden.


Probeer, zonder te wankelen, je lichaamsgewicht op één standbeen te concentreren. Gelukt? Dan ben je klaar voor andere oefeningen, zoals achteruit bewegen of remmen. Opgelet: neus, knie en skate moeten altijd één lijn vormen. Breng je leven aan het rollen! Met deze 5 oefeningen wordt op wieltjes rijden een genot.


#2 Bochten nemen.


Brede bochten neemt men op inlineskates op dezelfde manier als met de fiets. Ga licht hellen in de bocht en kantel je skates in de richting waarin je wilt rijden. Heb je er genoeg vertrouwen in? Dan kan je met krappe bochten verder oefenen. Je oefent de gewichtsverplaatsing best eerst aan een paal. En? Heb je het beet?


#3 Hielremmen.


Bij deze techniek rem je met de stop op de inlineskate. Schuif de schoen licht naar voren, ga wat door de knieën en druk de hiel naar onder. Verlaag je lichaamsgewicht op het niet-remmende been. Tip: hoe lager je met je lichaam gaat, hoe beter de remwerking.


#4 Dynamische houding.


Met schwung en een goede houding klaar voor het vertrek! Het lichaam is licht gebogen in de taille, ook de knieën zijn licht gebogen. Het bovenlichaam helt naar voren. Met de ene voet stoot men zich krachtig af, het lichaamsgewicht ligt daarbij op het andere been, het glijden begint. De armen werken mee: rolt men op het linkerbeen, dan gaat de rechterarm een beetje gebogen met schwung naar voren, de linkerarm zwaait gestrekt naar achter. Vanuit de rolbeweging wordt de voet waarmee wordt afgestoten teruggeplaatst, en de beweging start van voren af aan.


#5 Achteruitrijden.


Waarom niet eens een paar stappen achteruit doen? Met de “zandlopertechniek” kan je het achteruitrijden oefenen. Vooraan afstoten en dan de benen krachtig openen en sluiten, en openen en sluiten. Je bovenlichaam beweegt mee. Zijn je benen geopend, dan gaat je bovenlichaam naar beneden. Zijn je benen gesloten, dan komt het overeind.

Text And Image Section

TIP

Blaren voorkomen

Vette verzorgingsbalsems zijn niet alleen goed voor de lippen maar ook voor de voeten! Om blaren te voorkomen, gewoon op de drukplaatsen aanbrengen en je kan weer verder.