Banner
Lidl Things at home

Huis-tuin-en-keukenfestival

Kunnen je kinderen wel wat inspiratie voor speelideeën gebruiken? Tijd om het kot eens af te breken! Figuurlijk, natuurlijk. Maak je eigen muziekinstrumenten en organiseer het leukste festival in je eigen woonkamer of tuin. De ideale therapie tegen verveling!

Je eigen muziekinstrument maken is een fluitje van een cent! Zonder dat je ’t weet heb je alles in huis om een volledige band na te bouwen. Lege flessen bijvoorbeeld, de kans is groot dat je er enkele liggen hebt. Zet een paar verschillende exemplaren van klein naar groot op een rijtje en bind ze aan elkaar met een stokje en stevig touw: jouw reuzepanfluit is geboren!

Mis je nog een beetje extra schwung? Geef je peuter een zelfgemaakte rammelfles!


KOT WERCHTER


Jouw eigen muziekinstrument maken is een fluitje van een cent! Zonder dat je ’t weet heb je alles in huis om een volledige band na te bouwen. Lege flessen bijvoorbeeld, de kans is groot dat je er enkele liggen hebt. Zet een paar verschillende exemplaren van klein naar groot op een rijtje en bind ze aan elkaar met een stokje en stevig touw: jouw reuzepanfluit is geboren!


Maak van zo’n zelfgemaakte reuzepanfluit een peuterxylofoon door je kleintje simpelweg enkele lepels in z’n handen te geven! Tip: Baby Shark is een eenvoudige starter voor het peuterconcert.

Text And Image Section

Ook de keukenkast is een schatkist voor zelfgemaakte muziekinstrumenten. Met enkele potten en pannen zet je het hele kot op (drum)stelten! Een pannenkoekenpan of (metalen!) potdeksel dienen als cimbaal, grote en kleine kookpotten als geïmproviseerde trommels en houten lepels zijn de perfecte drumstokken. Aanschouw: jouw zelfgemaakte drumstel! Tip: wanneer je dit lawaai even beu bent, heb je de potten en pannen echt dringend nodig voor het avondeten. Ja, allemaal!


♪ Diep in de zeeeeeee, diep in de zee ♪. Een kreeftenorkest en sardientjes als vriendjes? Met deze leuke kommenset die je ombouwt tot steel drums wordt het werkelijkheid!


Een rasp bespelen met een vork (tegen de snijrichting in) vraagt zelfs geen extra knutselwerk, maar is wel voorbehouden voor oudere kinderen (of jijzelf).

Mis je nog een beetje extra schwung? Geef je peuter z’n zelfgemaakte rammelfles terug die je tijdens jouw video call tactisch eerder op de dag afgenomen hebt.


Maak je klaar voor het meest geweldige festival ooit! Zet enkele tenten op en steek de BBQ aan voor extra sfeer. En euh, geen zin om zelf muziekinstrumenten te bouwen? Shop ze dan gewoon in onze webshop!