Banner

Besparingstips

Geld besparen doe je zo...

Hoe kan je op eenvoudige manier geld besparen?

Door een aantal slimme keuzes te maken of door je levensstijl een tikkeltje aan te passen, kan je hier en daar wat geld besparen. En je hoeft er niet eens zó veel moeite voor te doen. Da's mooi meegenomen in een tijd waar het leven elke dag duurder lijkt te worden. Van besparen op brandstof tot een lagere waterfactuur, op deze pagina lees je er alles over. Hopelijk kan je aan de slag met onze besparingstips en doe ook jij er je voordeel mee.

Een goedkoper kasticket

Met de juiste keukentoestellen kan je flink besparen op je boodschappen. Denk bijvoorbeeld aan een karaf die je kraantjeswater filtert, een sodamaker waarmee je zelf frisdrank maakt of een soepmaker waardoor je nooit nog voorverpakte soep koopt. Na de eenmalige investering in het keukentoestel zal je boodschappenlijstje alsmaar korter worden. En dankzij toestellen zoals een vacuümmachine kan je bepaalde voeding ook nog eens langer bewaren. Ook de Monsieur Cuisine kan je portemonnee deugd doen. Zo hoef je geen aparte apparaten meer te kopen om te wegen, kneden, mixen, pureren en nog veel meer. Met zijn 200 gratis recepten tover je in een handomdraai échte lekkernijen op tafel. Precies zoals je ze op restaurant zou krijgen… Maar dan gewoon bij je thuis!

Weer een tankbeurt gespaard

De aller-, aller-, állergoedkoopste brandstof? Die zit in je benen. En geloof het of niet: met de fiets kom je overal. Je hebt er alleen wat extra tijd voor nodig. Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen die (elektrisch) fietsen biedt. Met de fiets zit je nooit vast in de ochtend- of avondspits, vind je altijd parkeerplaats, kom je met een leeg hoofd toe op je bestemming en heb je je dagelijkse cardiosessie ook meteen achter de rug. Laat die auto dus maar op stal en neem de fiets. Want dat is goed voor je portefeuille én je gemoed. En voor je het weet heb je er weer een tankbeurt mee gespaard. Ook de (elektrische) step is een goedkoop vervoersmiddel en zeker het overwegen waard.

Bespaar op je waterfactuur

Elke dag gebruikt iedereen gemiddeld 115 liter kraantjeswater. Veel hé? Het zou mooi zijn mochten we er met z'n allen wat spaarzamer mee omgaan. En met enkele kleine ingrepen in je keuken en badkamer kom je al een heel eind. Zo verbruikt een spaardouchekop tot 40% minder water dan een gewone douchekop. Omgerekend naar een jaar kan je zo maar liefst 2000 liter water per persoon minder verbruiken. En ook op vlak van keuken- en wastafelkranen kan je besparen. Kies een eengreepsmengkraan in plaats van een tweegreepskraan. Zo vind je sneller de juiste temperatuur en verspil je minder water én energie. Absoluut de investering waard.

Bespaar op je fitnessabonnement

In januari vol enthousiasme een jaarabonnement nemen in de fitness om vervolgens maar één keer per maand te gaan? Geloof ons, we've all been there. Vaak is de drempel om je op regelmatige basis naar de fitness te slepen al te hoog. Waarom zou je dus geen heuse gym installeren in het comfort van je eigen huis? Met de voordelige fitnesstoestellen en -accessoires van Lidl is 't zo gepiept en kan je trainen wanneer je wilt, ook zonder abonnement.

Een slimme thuis, da's een slimme zet

Iedereen wil zijn maandelijkse energiefactuur uiteraard zo laag mogelijk houden. Gelukkig kan je een aantal zaken ondernemen om te besparen op energie. Zo kan je met slimme verlichting je woning een stuk zuiniger verlichten. Zeker als je voor slimme ledlampen kiest, het meest energie-efficiënte lamptype. Als je bovendien ook je huishoudtoestellen en -elektronica aansluit op een smarthomenetwerk kan je al je apparaten uitschakelen via je smartphone. Weg met al dat sluimerverbruik.