Banner

Vis

Verse, verantwoorde vis voor iedereen die telt

Het is een feit dat sommige vissoorten met uitsterven bedreigd zijn. Om dat tegen te houden, moeten we onze krachten bundelen en nu handelen. Bij Lidl zijn we ambitieus en streven we naar 100% duurzame vis. En dat zijn geen loze woorden. Sinds 2016 is alle verse vis en diepvriesvis duurzaam gecertificeerd. Daarvoor werken we samen met onafhankelijke certificaten zoals ASC en MSC die bewijzen dat de vis op een duurzame manier gevangen is. Ook alle visconserven van de onze huismerken werden begin 2021 duurzaam gecertficieerd. Straf hé? 

Hoe herken je duurzame vis?

Aan het MSC-label...

Aan het MSC-label...

Het blauwe MSC-label is een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat vis duurzaam werd gevangen. MSC heeft als doel overbevissing tegen te gaan en te werken aan de gezondheid van het leven in de zee.


Meer info

... of aan het ASC-label

... of aan het ASC-label

Het groene ASC-label is een onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Vis met dit label is afkomstig uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, hun medewerkers correct behandelen en rekening houden met de omwonenden van het gebied waar er wordt gevist.


Meer info

Duurzaam? Check! Vers? Dubbel check!

We willen niet alleen dat onze vis duurzaam is, maar ook dat hij vers is. Daarom leveren onze leveranciers elke dag verse vis aan. Zalm en kabeljauw zijn altijd beschikbaar in onze winkels en elke week vullen we dat assortiment aan met twee minder bekende vissoorten, die tijdelijk beschikbaar zijn.

Schaal- en schelpdieren, wat een luxe

Ook schaal- en schelpdieren vind je altijd in onze koeling. Denk maar aan onze verse grijze garnalen, die zijn echt om van te smullen! Tijdens het seizoen hebben we uiteraard ook mosselen. Die vind je vanaf juli tot en met halverwege maart in het jaar erop steevast in onze koeling. Tijd zat dus voor een zondagse mosselen met friet!

Verse vangst, zo snel mogelijk diepgevroren

De vis die we diepgevroren verkopen is vis die na vangst zo snel mogelijk ingevroren wordt om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Dit aanbod is vrij groot. Je vindt er zowel vis die onbereid is als vis met sauzen en kruiden.

Ook zin gekregen in een lekkere portie vis?